Αρχική » , , , » To τουρκικό αβγό του φιδιού στην Ευρώπη!

To τουρκικό αβγό του φιδιού στην Ευρώπη!

Η επιρροή της Ουάσινγκτον και οι κινήσεις της Άγκυρας στην αντιμετώπιση του κουρδικού ζητήματος. 

Στο άρθρο μας της προηγούμε­νης Παρασκευής γράφαμε για την παρουσία του επιχει­ρηματικού κόσμου της Τουρ­κίας στο Παρίσι και σημειώναμε ότι σε συ­νεργασία με γαλλική εταιρία άσκησης επιρροής (λόμπι) προσπαθούσαν να προ­σεγγίσουν γερουσιαστές και βουλευτές με στόχο να... συγκεντρώσουν 60 υπογραφές για να προσβάλουν, τον νόμο που ψήφισε η Γερουσία για την ποινικοποίηση της άρ­νησης της Γενοκτονίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Τελικά, τα 350 δισ. δολάρια που ήταν πάνω στο τραπέζι και αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάτω από το τραπέζι φαίνεται ότι έπεισαν αρκετούς από τους 77 γερουσιαστές και του 65 βουλευτές, που υπέγραψαν την προσφυγή κα­τά του νόμου. 

Και για να μην κατηγορηθούμε ότι σπιλώνουμε τους Γάλλους πολιτικούς, να υπογραμμίσουμε ότι οι ίδιες οι τουρκικές εφημερίδες έγραφαν ότι η Άγκυρα προ­σπαθεί να «εξαγοράσει» γερουσιαστές για να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την ακύρωση του νόμου. 

Αφού επισημάνουμε τη βαρύνουσα σημασία που αρχίζουν να παίζουν πλέον οι Τούρκοι επιχειρηματίες, οι οποίοι δρα­στηριοποιούνται στο εξωτερικό σε αγα­στή συνεργασία με το τουρκικό κράτος και τις κατά τόπους πρεσβείες, να σημει­ώσουμε ότι σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος της Τουρκίας εκτόξευσε πριν από λίγες ημέρες ένας σημαντικός κρατικός αξιωματούχος του Ιράν. Τη φορά αυτή η Τουρκία δεν ήταν ο δωροδοκών, αλλά ο δωροδοκούμενος. Σύμφωνα με τις καταγ­γελίες του στρατηγού Σαφαβί, συμβούλου επί στρατιωτικών θεμάτων του θρησκευτι­κού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεϊ, η ηγεσία του Κατάρ δωροδοκεί την Τουρ­κία με δισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει προβλήματα στη Συρία! 

Ειδικότερα, ο Ιρανός στρατη­γός είπε: «Οι ΗΠΑ ανέθεσαν ρόλους στην Τουρκία, στη Σαουδική Αραβία και στο Κατάρ προς όφελος της, ενάντια στο Ιράν. Σύμφωνα με ορισμένες εκθέσεις, το Κατάρ έδωσε στην Άγκυρα δισεκατομ­μύρια δολάρια για να προκαλέσει προ­βλήματα στη Συρία». 

Για να συμπληρώσουμε το πάζλ, θα αναφερθούμε σε μια σειρά από γεγονό­τα, που ξεκινούν από την παγωμένη Κο­πεγχάγη και διά μέσου Βερολίνου, Παρι­σίων και Αθηνών καταλήγουν στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν. 

Η Τουρκία, ενώ είχε σχεδιάσει με προ­σοχή και επιμέλεια τη νεοοθωμανική της πολιτική, σύμφωνα με την οποία, μέσω του τεχνάσματος των μηδενικών προβλημάτων, θα έθετε σταδιακά υπό την τουρ­κική ομπρέλα επιρροής όλες τις γειτονικές χώρες, αναγκάστηκε υπό την πίεση της Ουάσινγκτον να δεχτεί στο έδαφος της το ραντάρ της αντιπυραυλικής ομπρέ­λας, ενέργεια που της δημιουργεί σοβα­ρά προβλήματα με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Συρία, και τινάζει στον αέρα την προ­αναφερθείσα νεοοθωμανική πολιτική της. Επίσης, έπειτα από πίεση της Ουά­σινγκτον αναγκάστηκε να εμπλακεί ενερ­γά στην κρίση της Συρίας, θέτοντας τις μυστικές της υπηρεσίες στο πλευρό και στη διάθεση των εξεγερμένων και των «εξε­γερμένων», και καθιστώντας ταυτόχρονα το τουρκικό έδαφος βάση των στρατιωτι­κών ομάδων που δρουν στο συριακό έδα­φος, με στόχο την ανατροπή του Ασαντ. Μάλιστα, για την εμπλοκή της αυτή, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, κατηγορείται από τον στρατηγό Σαφαβί ότι χρηματοδοτή­θηκε με δισεκατομμύρια δολάρια από το Κατάρ, που αποτελεί το «μακρύ χέρι» της Ουάσινγκτον στον αραβικό και τον μου­σουλμανικό κόσμο. Όμως, εκτός από τα δισεκατομμύρια του Κατάρ, η Άγκυρα ζήτησε και πήρε κι άλλα ανταλλάγματα. 

Πριν από τους Γάλλους γερουσια­στές και τους βουλευτές, που ασφαλώς κάποιοι από αυτούς «πείστηκαν» από τα μεγάλα κέντρα για να ικανοποιήσουν την Άγκυρα, είχε πειστεί η Κοπεγ­χάγη, η οποία στην ουσία είχε ξεπουλή­σει τους Κούρδους για να ξεπεραστεί το βέτο της Τουρκίας στον Ράσμουσεν, όταν ακόμα ήταν υποψήφιος για γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Η Κοπεγχάγη, λοιπόν, άνοιξε τον δρόμο με μια διχαστι­κή απόφαση που επέβαλε μεγάλη χρη­ματική ποινή στο κουρδικό κανάλι ROJ TV για υποστήριξη της «τρομοκρατίας», για να ακολουθήσει αμέσως μετά η εταιρία που διαχειρίζεται τον δορυφόρο EUTELSAT, που είναι γαλλικών συμφε­ρόντων, η οποία αποφάσισε μονομερώς και χωρίς αιτιολογία να σταματήσει την εκπομπή του κουρδικού καναλιού, που είναι η μοναδική φωνή και το μοναδι­κός φως -«ROJ» στα κουρδικά σημαί­νει φως- στο βαθύ σκοτάδι που επικρα­τεί στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. 

Οι Κούρδοι, αντιστεκόμενοι στο σκο­τάδι, στράφηκαν για άλλη μια φορά στο φως της Αθήνας και της Ελλάδας. Υπέ­γραψαν συμφωνία με τον ελληνικό πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου Intelsat, για να αναλάβει τη διάδοση των προγραμμάτων της τηλεό­ρασης ROJ. Η συμφωνία προέβλεπε μετά­δοση προγραμμάτων στις κουρδόφωνες περιοχές της Τουρκίας, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, ενώ η Intelsat ανα­κοίνωσε ότι «σύντομα θα προγραμμα­τιστούν οι δορυφόροι, ώστε η ROJ TV να μεταδοθεί επίσης στη δυτική Ευρώ­πη και τη Σκανδιναβία, όπου οι κάτοικοι μπορούν να παρακολουθήσουν το κανά­λι μόνο μέσω του Διαδικτύου». Αν ανα­ρωτιέστε τι απέγινε η συμφωνία, σας ενη­μερώνουμε ότι το ROJTV εξέπεμψε για μία ημέρα μόνο από τον ελληνικό πάροχο -τό­ση δύναμη είχε το ελληνικό φως- και μετά το «έφαγε το σκοτάδι», όπως λέει ο λα­ός μας- το σκοτάδι του κεμαλικού και του ισλαμικού φασισμού, που έχει ακόμα ισχυ­ρούς υποστηρικτές στην Ουάσινγκτον, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και το Παρίσι. 

Η εικόνα συμπληρώνεται στην Ερμπίλ, τα αλεξανδρινά Αρβυλα. Εκεί ο Μπαρζανί συγκέντρωσε τους Κούρ­δους της Συρίας για να τους νουθετή­σει να μείνουν μακριά από το μαχόμενο κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνη­μα, το ΡΚΚ, και να τον ακολουθήσουν, γιατί πια τα δικαιώματα δεν κερδίζονται με τα όπλα, αλλά με τις διπλωματικές κι­νήσεις. Επίσης, ο Μπαρζανί ανακοίνωσε ότι εντός του 2012 θα συγκληθεί η Πρώτη Πανκουρδική Εθνοσυνέλευση, η οποία θα δώσει μηνύματα ειρήνης προς τη Συ­ρία, την Τουρκία και το Ιράν, που φιλο­ξενούν περισσότερους από 30.000.000 Κούρδους. Να σημειώσουμε ότι ο Μπαρ­ζανί είναι απόλυτα εξαρτώμενος από την Ουάσινγκτον, σε ένα περιβάλλον που εί­ναι από σχετικά έως απόλυτα εχθρικό για τους Κούρδους και για τον ίδιο. 

Αν και τα τουρκικά ΜΜΕ ανα­φέρονται στο ενδεχόμενο της ανακήρυξης της ανεξαρτησί­ας του Κουρδιστάν από τον Μπαρζανί στις 21 Μαρτίου 2012, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Νεβρόζ, που είναι η γιορτή της απελευθέρωσης, εμείς σημειώνουμε ότι όλες οι κινήσεις που ανα­φέραμε στο σημείωμα αυτό κινούνται στην κατεύθυνση ικανοποίησης της Τουρ­κίας στο ζήτημα της αποδυνάμωσης του ΡΚΚ. Με άλλα λόγια, Κοπεγχάγη, Παρί­σι, Βερολίνο, Αθήνα και Ερμπίλ αναγκά­ζονται να προσαρμόσουν τις πολιτικές τους και τη στάση τους στο Κουρδικό, υπό την πίεση και τον συντονισμό της Ουάσιν­γκτον, η οποία θέλει σε κάθε περίπτωση να ικανοποιήσει και να κατευνάσει τις ανησυ­χίες της Άγκυρας για την πορεία του Κουρδικού στο έδαφός της. Για όσους αναρωτιούνται γιατί αναφέραμε το Βερο­λίνο, να τους ενημερώσουμε ότι είναι σε εξέλιξη γιγάντια επιχείρηση που έχει ως στόχο τον περιορισμό της δράσης των οπαδών του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στο έδαφός της, που αριθμούν τους 800.000. Αυτά για τα ανταλλάγματα που ζήτησε και φαίνεται ότι εξασφάλισε η Άγκυρα από την Ουά­σινγκτον και τους συμμάχους της, για να δεχτεί να παίξει το παιχνίδι των ΗΠΑ στην περιοχή. Τα θύματα μέχρι στιγμής εί­ναι οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Λείπουν από την εικόνα οι Έλληνες. Εκτός κι αν εμείς τιμωρηθήκαμε προκαταβολικά!

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger