Αρχική » , » Είμαστε όλοι Έλληνες;

Είμαστε όλοι Έλληνες;

Θέλουμε χώρα που να αξίζει να την αγαπούν ή να τη λυπούνται; 

Ωραίο σύνθημα, καλό ξε­κίνημα. «Είμαστε όλοι Έλληνες» φώναξαν διαδηλωτές στην Ευρώπη και πέραν του Ατλαντικού. Το ερώ­τημα όμως είναι αν εμείς εδώ στην Ελλάδα «είμαστε όλοι Έλληνες». Δι­ότι επιτρέψτε μου να νομίζω ότι ορι­σμένοι εξ αυτών που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας έχουν... κατά το κοινώς λεγόμενο «μπερδέψει τα μπούτια τους». 

Δεν είναι δυνατόν να'είσαι Έλληνας, πολιτικός, και να πετσοκόβεις συντάξεις και επιδόματα, αντί να κόψεις μία από τις δύο, τρεις ή και περισσότε­ρες συντάξεις που παίρ­νει κάποιος που χρημά­τισε βουλευτής, δήμαρ­χος, νομάρχης, γραμμα­τέας και επαγγελματίας (π.χ. γιατρός). Πώς εί­ναι δυνατόν να είσαι Έλληνας, πολιτικός, και να μην τάσσεσαι υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200; Πώς μπορεί να ψηφίζεις υπέρ της περικοπής των αποδοχών ανθρώπων που δούλεψαν 40 χρόνια και να δίνεις σύνταξη σε κάποιον που έγινε βου­λευτής για μία ή δύο περιόδους, εισέ­πραττε μισθούς και επιδόματα, ενώ παράλληλα εξασκούσε το επάγγελμά του, από το οποίο επίσης θα συνταξι­οδοτηθεί; Πώς μπορείς να αισθάνε­σαι συνεπής ως Έλληνας όταν ψήφι­σες την αύξηση των δημοτικών συμ­βούλων στους δήμους και πλήθυνες τις θέσεις των αντιδημάρχων που ει­σπράττουν τριχίλιαρα; 

Τιμητικές ήταν μέχρι τη Μεταπο­λίτευση αυτές οι θέσεις. Όποιος είχε χρόνο και διάθεση να αναμειχθεί στα κοινά προσερχόταν. Τι τους θέλουμε τους επαγγελματίες αντιδημάρχους; Ακούσατε τι μισθό παίρνει ο Ιταλός δήμαρχος που τον διέθεσε υπέρ της Ελλάδας; Κοντά στα χίλια ευρώ! Πο­λύ λιγότερα δηλαδή από όσα παίρνει ο αντιδήμαρχος λαϊκών αγορών ελληνικής πόλης, χώρια τα «τυχερά» από τη χορήγηση αδειών. 

Καλό, λοιπόν, το «είμαστε όλοι Έλληνες», αλλά κάποια στιγμή πρέπει εμείς, οι εντός των τειχών, να γίνου­με περισσότερο φιλέλληνες. Να πέσει μαχαίρι όχι στις συντά­ξεις και στους μισθούς αλλά εκεί που πρέπει. Να κοπούν οι στρατιές των συμβούλων και οι αστυνομικοί-φύλακες πολιτι­κών δίκην Φιλιππινέζας. Να μειωθούν τα προνό­μια των ολίγων και να προστατευτεί το εισόδημα των πολλών. Να πάψει ο εναγκαλισμός των πολιτικών με τους τραπεζίτες και να πέσει χρήμα στην αγορά, να κινηθεί το εμπόριο. 

Ναι, καλό είναι το «είμαστε όλοι Έλληνες», ευπρόσδεκτη η συμπαρά­σταση, αλλά κάποια στιγμή καλό θα είναι να αντιληφθούμε τι ακριβώς θέ­λουμε. Θέλουμε την Ελλάδα που αξί­ζει να την αγαπούν ή την Ελλάδα που της πρέπει να τη λυπούνται; Ας κά­νουμε τους συμπαραστάτες μας «Έλληνες» από εκτίμηση και όχι από οί­κτο. Στο χέρι μας είναι. 

Η ΑΚΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger