Αρχική » , » Δεν καλύπτουν τα φαρμακεία (στις ακριτικές περιοχές) τις συνταγές στρατιωτικών!

Δεν καλύπτουν τα φαρμακεία (στις ακριτικές περιοχές) τις συνταγές στρατιωτικών!


ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων από το φαρμακεία αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυ­νάμεων, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών. Το θέ­μα έχει φτάσει στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αναζητάει επει­γόντως λύσεις. Ειδικότερα, πολλοί στρατιωτικοί, κυρίως αυτοί που υπηρετούν στην... περιφέρεια, σε παραμεθόριες μονά­δες και σε μονάδες των νησιών του Αιγαίου, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ευθεία άρνηση των φαρμακοποιών στην προσπάθεια τους να προμηθευτούν φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας των ιδίων και των οικογενειών τους με τη μέχρι τώρα προβλεπόμενη μέθοδο αποδοχής των εντολών βιβλιαρίων υγείας τους.

Ήδη, κάποιοι εκ των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Ελ­λάδας (Αθηνών, Λακωνίας κ.λ.π.) με σχετικές αποφάσεις τους ανακοίνωσαν ότι από την 1η Φεβρουαρίου δεν εξυπη­ρετούν πλέον τις εντολές βιβλιαρίων υγείας συγκεκριμένων Ταμείων, μετα­ξύ των οποίων και αυτών των ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, λόγω συσσώρευσης οφειλό­μενων χρηματικών ποσών από παλαιότερες εντολές, που η ικανοποίηση τους εκκρεμεί. Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καταβάλλουν, εισφέροντας και παρακρατώντας από τον μισθό τους, ανελλιπώς κάθε μήνα, το 2,55% του συνόλου των αποδοχών τους για την υγειονομική και τη φαρμακευτική περίθαλψη των ιδίων και των οικογενειών τους. «Η μη εξυπηρέτηση των εκτελεσθέντων εντολών δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους στην τοπική κοινωνία, στην οποία έχουν δημιουργηθεί τάσεις, όπως και στον ιατρι­κό κλάδο, να πάψουν να είναι συμβεβλημένοι με τα Ταμεία των ΓΈΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, καθώς η εξυπηρέτηση των εντολών, που στο παρελθόν κατά ομολογία τους γινόταν ανά τρίμηνο, έχει υπερβεί σε κάποιες περιπτώσεις το οκτάμηνο» υποστη­ρίζει ο ΣΥΣΜΕΔ και καταλήγει: «θεωρώντας βέβαιο ότι πα­ρόμοια προβλήματα, κατά τη συνηθισμένη ελληνική πρακτική, θα παρουσιαστούν και σε φρουρές, οι οποίες απέχουν από στρατιωτικά νοσοκομεία, όπου θα μπορούσαν τα στελέ­χη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειες τους να εξυ­πηρετηθούν με την παροχή ιατρικής φροντίδας και αγοράς φαρμάκων, καθώς και το ότι, όπου τα στρατιωτικά νοσοκο­μεία υπάρχουν, δεν υπάρχουν ειδικότητες που να καλύπτουν τις ανάγκες των εξαρτώμενων μελών (όπως παιδίατροι, γυ­ναικολόγοι κ.λ.π.), παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας, για την ικανοποίηση των εκτελεσθέντων εντολών (τώ­ρα και στο μέλλον), ώστε να αποφευχθεί η επί μακρόν ταλαιπωρία των στελεχών και των οικογενειών τους». 


ΟΥΡΑΝΙΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger