Αρχική » , » Αόρατος οικονομολόγος

Αόρατος οικονομολόγος

  • Όσο εισπράξαμε τα λεφτά που έταζε ο ΓΑΠ, άλλο τόσο υπάρχει ο θρυλικός οικονομολόγος Ισίδωρος Πόσδαγλης. 
Μια από τις σημαντικότερες φάρσες που έχουν γί­νει πιστευτές από χιλιάδες κολυμβητές του αχα­νούς διαδικτυακού ωκεανού είναι αυ­τή που αφορά το ανύπαρκτο βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική». Υποτίθεται ότι αυτό εκδόθηκε το 1952 από τον εξίσου ανύπαρκτο...

εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλής». Οι εκδόσεις «Μπιστιρλής», σύμφωνα με τη φάρσα, τύ­πωσαν τις σκέψεις του διαπρεπούς (πλην ουδέποτε γεννηθέντος) οικονο­μολόγου Ισίδωρου Πόσδαγλη.
Σε αυτό το βιβλίο-φάντασμα υποτί­θεται ότι αναφέρονται τα ακόλουθα: «Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφή­σει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στρα­φούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους ερ­γαζομένους και τους αγρότες ό,τι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πο­λέμου και μετά. Ελλάδα, Πορτογα­λία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαί­ου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών -που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορ­τώσει- θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους». 

Κληρονομικό χάρισμα 

Οι ιστοσελίδες και τα blogs που κατά­πιαν αμάσητο τον μύθο του Πόσδα­γλη, προς επίρρωσιν της διορατικό­τητας του συγγραφέα-φαντομά, δη­μοσιεύουν κι έναν τάχα μου δήθεν «απόρρητο» χάρτη των ναζί που εί­χε έρθει στην κατοχή του Πόσδαγλη και δείχνει τη διαδρομή αγωγού πε­τρελαίου, που ξεκινάει από το Σου­έζ και φτάνει μέχρι το Βουκουρέστι. Δυστυχώς, αυτός ο ναζιστικός χάρ­της ήταν υπερβολικά προφητικός για να είναι αληθινός. Αν και προπολε­μικός, δείχνει τις χώρες με μεταπο­λεμικά σύνορα! Για παράδειγμα, σε αυτόν τον χάρτη βλέπουμε την Τσε­χία και τη Σλοβακία ως ανεξάρτητα κράτη, ενώ είναι γνωστό ακόμα και στους πρωτοετείς της Ιστορίας, των Διεθνών Σχέσεων (και σε αρκετούς διαβαστερούς μαθητές του δημοτι­κού) ότι η Τσεχοσλοβακία ήταν ενι­αίο κράτος μέχρι το 1992! Επίσης, το υποτιθέμενο εξώφυλλό του, παρόλο που «κυκλοφόρησε» το 1952, είναι γραμμένο σε άπταιστα... μονοτονικά ελληνικά! 
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι παρά τις αποδείξεις για την πλαστότητα του βιβλίου και την ανυπαρξία του Ισίδωρου Πόσδαγλη, μερικοί χρή­στες του Διαδικτύου πιστεύουν ακό­μα στον θρύλο! Μπορεί να αντιλέξει κάποιος ότι ακόμα υπάρχουν οπαδοί του ΓΑΠ και δηλώνουν ευτυχείς που έσωσε την Ελλάδα... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-09/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger