Αρχική » » Έναν γιατρό επειγόντως!

Έναν γιατρό επειγόντως!

  • Ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατόρθωσε το ακατόρθωτο: Μιλώντας, σε πείθει ότι όλοι έχουν δίκιο εκτός από αυτόν. 
Μάτι γυαλιστερό. Φωνή πριμάτη, θυμίζουσα κάτι ανάμεσα σε γρύλισμα και χαλασμένο μεγάφωνο Αθίγγανου πωλητή πατατών. Έκφραση μουντρούχα, έξαλλη και πεινασμένη. Κινήσεις σπασμωδικές. Λέξεις κοφτές. Χειρονομίες έντονες. Η απορία, εύλογη: «Τα χάπια του τα πήρε ή ξεχάστηκε επειδή...
εξηγούσε το Μνημόνιο 2 στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δεν τα καταφέρνει πολύ με το διάβασμα;» 

Η απερίγραπτη εικόνα του αντιπρο­έδρου της κυβέρνησης, όταν «αγό­ρευε» στη Βουλή, είναι ιδανική για να πείσεις πόσο δίκιο έχουν όλοι εκεί­νοι που υποστήριξαν την καταψήφιση του Μνημονίου 2,της δανειακής σύμ­βασης - όπως, τέλος πάντων, έχουν βαφτίσει αυτό το πράγμα. 

Μπροστά του οι αγορητές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ φάνταζαν ορθολογιστές και ψύχραιμοι αναλυτές, που εξέφραζαν με μειλίχιο τρόπο τα επιχειρήματά τους. Ακόμα κι ο Μαυρίκος, που του πέταξε το Μνημόνιο 2 (και αστόχησε). «Καταστρέφετε τη χώρα. [...] Τραμπουκίζετε. Δεν θα πε­ράσει η δική σας αντίληψη, κυρίες και κύριοι του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων, που οδηγείτε τη χώρα στην καταστροφή. [...] Περήφανη είναι η χώρα που ξέρει την αλήθεια και σώ­ζει τον εαυτό της». Αυτά έλεγε ο άν­θρωπος που εφηύρε το κερατόσημο της ΔΕΗ! 

Μεσσιανικό σύνδρομο 

Το παρελθόν 48ωρο ο κ. Βενιζέλος μί­λησε τόσες φορές για καταστροφή και σωτηρία της πατρίδας, που πρέπει να κούρασε ακόμα και τον αρχιτέκτονα της καταστροφής και (απερχόμενο) αρχηγό του. Αν υποκρινόταν την ώρα που έκανε αγριάδες, πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το θέατρο. Στο ελληνικό σανίδι δύσκολα θα ευδοκιμήσει η σταδιοδρομία του. Οι πένητες ιθαγενείς θα συρρέουν στις παραστάσεις του με εξαιρετικά κακές προθέσεις. Άρα ο φιλόδοξος νυν πολιτικός πρέπει να βάλει πλώρη για το Μπρόντγουέί, αφού πρώτα βελτιώσει δραματικά τα αγγλικά του, τα οποία είναι εφάμιλλα με εκείνα του μέσου καμακιού της πλατείας Συντάγματος στις δεκαετίες του '60, του 70 και του '80: «Αϊ σπικ ίνγκλαντ βέρι νάις. Γιου αρ μπιούτιφουλ. Γουόντ γιου γκόου ντανς εντ σλιπτουγκέδερ;» (σε ελεύ­θερη απόδοση «Ομιλώ καλά την αγ­γλική. Είσαι όμορφη. Θέλεις να πάμε για χορό; Να κοιμηθούμε μαζί;») 

Αν, πάλι, επαληθευτεί η φρικτή υποψία ότι δεν θεατρίνιζε και εννο­ούσε κάθε λέξη από το περιεχόμενο των ομιλιών του, τότε πρέπει να επι­ληφθούν του ζητήματος ο Παγκόσμι­ος Οργανισμός Υγείας και η Διεθνής των Ψυχιάτρων... 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger