Αρχική » » Ψαλίδι συντάξεων αναδρομικά και σε οκτώ δόσεις!

Ψαλίδι συντάξεων αναδρομικά και σε οκτώ δόσεις!

0 εφαρμοστικός νόμος προβλέπει ότι από τον Μάιο αρχίζει το άγριο πετσόκομμα. 

Με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012 θα εφαρμο­στούν οι περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Το πετσόκομμα θα ξεκινήσει από τις συντάξεις του Μαΐου και τα ανα­δρομικά θα παρακρατηθούν σε οκτώ μη­νιαίες δόσεις, μέχρι το τέλος του έτους. Τα παραπάνω προβλέπονται στον... εφαρμοστικό νόμο για τα εργασιακά θέματα που επρόκειτο να κατατεθεί αργά χθες το βράδυ ή το αργότερο σήμερα στο πρωί στη Βουλή. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον προσδιορισμό της σύνταξης, βάσει του οποίου θα γίνει η περικοπή 12% από τα 1.300 ευρώ και άνω, δεν θα προσμετρηθεί η μείωση από την εισφορά αλληλεγγύης και όλες οι μειώσεις από τον εφαρμοστικό νόμο του περασμένου φθινοπώρου. 

Ας σημειωθεί ότι ήδη για κύριες συντά­ξεις υπάρχει παρακράτη­ση 6% έως 14% (ΛΑΦΚΑ), ανάλογα με το ύψος της σύντα­ξης, αλλά και πρόσθετη εισφορά 6°/ο έως 10% για μεγαλύτερες των 1.700 ευρώ για συνταξιούχους μικρότερους των 60 ετών, ενώ εφαρμόζεται και οριζόντια περικοπή για το ποσό άνω των 1.200 ευρώ, ύψους 20%. Ειδικά για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, η μείωση ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και είναι 40%. Για τις επικουρικές συντάξεις ισχύει το πλαφόν των 200 ευρώ και οι μειώσεις κλιμακωτά από 10% έως 20%. 

Ειδικότερα, για το ποσά από 200 ευ­ρώ έως 250 ευρώ η μείωση θα είναι 10%, αλλά μόνο για το υπερβαίνον ποσό πά­νω από τα 200 ευρώ. Για ποσά από 250 ευρώ μέχρι 300 ευρώ η μείωση θα είναι 15% για το σύνολο του ποσού. Για ποσά άνω των 300 ευρώ η μείωση θα είναι 20%. 

Εάν, για παράδειγμα, υπάρχει σύνταξη, έπειτα από όλες αυτές τις περικοπές, που είναι 1.780 ευρώ μεικτές αποδο­χές και επιμερίζεται 1.500 ευρώ κύρια και 280 ευρώ επικουρική, τότε η νέα μείωση έχει ως εξής: Στην κύ­ρια σύνταξη θα αφαιρεθεί το 12% για το τμήμα της σύ­νταξης πάνω από τα 1.300 ευρώ, δηλαδή 24 ευρώ, και έτσι θα υποχωρήσει στα 1.476 ευρώ. 

Από την επικουρική σύνταξη θα πε­ρικοπεί το 15%, δηλαδή 42 ευρώ, και έτσι θα φτάσει τα 238 ευρώ. Συνολικά ο συνταξιούχος αυτός θα λαμβάνει στο εξής 1.714 ευρώ, δηλαδή θα υποστεί μεί­ωση 66 ευρώ. 

«Χαριστική βολή» λένε οι εργαζόμενοι που κατεβαίνουν αύριο στους δρόμους 

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ αποφάσισε να πραγμα­τοποιήσει αύριο στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ. Μία ώρα αργότε­ρα, στις 5, το ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσει ξεχω­ριστή συγκέντρωση δια­μαρτυρίας στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βου­λή. Στόχος της νέας κινη­τοποίησης είναι οι νομο­θετικές ρυθμίσεις, που θα συμπεριλαμβάνουν όλες τις αντεργατικές περικο­πές σε μισθούς και συ­ντάξεις, θα κατατεθούν στη Βουλή με τη διαδικα­σία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστούν από τους βουλευτές, πιθανότατα την Τετάρτη το απόγευ­μα. Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «εκ­βιασμό των Ελλήνων πο­λιτών. Τα υπό κατάθεση μέτρα δίνουν τη χαριστι­κή βολή σε εργαζομένους, απομάχους της εργασίας, αλλά και στην κοινωνι­κή ασφάλιση στη χώρα». Προτρέπει δε τους εργα­ζομένους σε Ελλάδα και Ευρώπη «να εντείνουν τον αγώνα, ώστε να τεθεί φραγμός στον οδοστρω­τήρα ισοπέδωσης της κοι­νωνίας». 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger