ΚΟΡΟΪΔΊΑ τα συσσίτια στα σχολεία!

  • Χορταστικά» ψέματα από Διαμαντοπούλου !
  • Η μεγάλη κοροϊδία με τα συσσίτια στα σχολεία που ανήκουν σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. Μητροπολίτης Ιλίου: Οι δήμαρχοι έχουν ζητήσει τη συνδρομή μας.
  • Δεν προχώρησαν τα... πολυδιαφημισμένα κουπόνια με πόρους που θα προέρχονταν, υποτίθεται, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ

«Ήξεις αφήξεις» από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία την ύστατη στιγ­μή προσπαθεί να δικαιολο­γήσει τα αδικαιολόγητα για το παιχνίδι που παίζει η κυβέρ­νηση στις πλάτες των μαθη­τών οι οποίοι υποσιτίζονται. «Δεν υπάρχουν κρού­σματα ασιτίας στα σχολεία» διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας τον...
περασμένο Νο­έμβριο, χαρακτηρίζοντας «λα­ϊκίστικη προπαγάνδα» τα λιποθυμικά επεισόδια των μα­θητών. Δύο μήνες αργότερα η κυρία Χριστοφιλοπούλου αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη σκληρή πραγματικότητα και τον Ιανουάριο ανακοίνω­νε στη Βουλή πρόγραμμα του υπουργείου για την καθημε­ρινή παροχή δωρεάν μικρογευμάτων στους μαθητές υπό τη μορφή κουπονιών, αξίας δύο ή τριών ευρώ.

Η δράση (όπως έλε­γε...) θα εφαρμοζόταν πιλο­τικά σε όλους τους μαθη­τές των σχολείων που ανή­κουν σης Ζώνες Εκπαιδευ­τικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπως τα Εξάρχεια, το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος, ο Αυλώνας, το Μενίδι, η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, η Νίκαια, και στη συνέχεια θα επεκτεινόταν σε όσα σχολεία, ανεξαρτήτως περιοχής, υπήρχαν ανάλογα κρούσματα.
Το πρόγραμμα όμως δεν ξεκίνησε αμέσως, αφού οι πόροι θα προέρχονταν από χρήματα του ΕΣΠΑ που δεν μπορούσαν να αποδεσμευ­τούν - παρότι αποδεσμεύονται με μεγάλη ευκολία για διαφημιστικές δαπάνες και δημοσκοπήσεις.
«Δουλειά άλλων»
Τώρα, σύμφωνα με την υφυ­πουργό, η σίτιση των πεινα­σμένων μαθητών «δεν είναι αρμοδιότητα του υπ. Παι­δείας»! Χθες υποστήριξε, ωστόσο, ότι ήδη εφαρμόζε­ται το πρόγραμμα στα σχο­λεία των ΖΕΠ, αλλά μόνο για τους μαθητές για τους οποί­ους έχει διαπιστωθεί πρό­βλημα σε συνεργασία με τις ενορίες και με «διακριτικό­τητα» για να προστατευτούν τα παιδιά, όπως ισχυρίστη­κε η υφυπουργός (τόση δια­κριτικότητα που μάλλον ού­τε τα ίδια τα παιδιά δεν το... ξέρουν!). «Κάναμε μια συζή­τηση πριν από έναν μήνα με την κυρία Χριστοφιλοπού­λου, αλλά δεν υπάρχει κά­τι επίσημο» λέει ο μητροπολίτης Ιλί­ου Αθηναγόρας, διαψεύδο­ντας την υφυπουργό.
Τους μαθητές που έχουν ανάγκη βοηθάει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ώρα που το υπουργείο Παιδείας είναι απόν. «Οι δήμαρχοι έχουν ζητήσει τη συμβολή μας και περιμένουμε να μας ενημε­ρώσουν για τα σχολεία και την ποσότητα των τροφίμων» σημείωσε ο μητροπολίτης Ιλίου. Την κυρία Χριστοφι­λοπούλου «αδειάζει» και ο Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρ­χος Ρέντη - Νίκαιας.
«Δεν μας έχουν ζητηθεί στοιχεία από το υπουργείο, και σε κανένα από τα σχολεία μας δεν εφαρμόζεται το πρό­γραμμα. Εμείς ζητάμε διευ­θύνσεις από τους σχολικούς διευθυντές και στέλνουμε στα σπίτια κοινωνικούς λειτουργούς για να διαπιστώσουν την κατάσταση, έπειτα στέλ­νουμε είδη πρώτης ανάγκης στις οικογένειές τους με δι­κά μας έξοδα» επισημαίνει. Τις ευθύνες του υπουργεί­ου έχει επωμιστεί και η Δη­μοτική Αρχή Ασπροπύρ­γου. Όπως τονίζει ο δήμαρ­χος Νίκος Μελετίου, «αντιμε­τωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού και στα 12 δη­μοτικά σχολεία της περιοχής, εμείς βοηθάμε περίπου 200 οικογένειες μέσω του κοινω­νικού παντοπωλείου μας». Στάση αναμονής για το πρό­γραμμα που το υπουργείο δι­ατείνεται ότι υλοποιείται τη­ρεί ο Α Ευθυμίου, δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, όπου δύο δημοτικά σχολεία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, αλ­λά και σε αυτά δεν έχει ξεκι­νήσει το συσσίτιο.
0 κ. Ευθυμίου, πάντως, αισιοδοξεί, καθώς, όπως υπογραμμίζει, «συναντήθηκα με τους δασκάλους την περα­σμένη εβδομάδα και με ενημέρωσαν ότι το υπ. Παιδείας θα διαθέσει κολατσιό στα παι­διά μέσω των κυλικείων». Κα­ταγγελίες από μέλη της Ένωσης Γονέων - Κηδεμόνων, του Δήμου Αχαρνών, έρχονται να «ακυρώσουν» τους ισχυρι­σμούς της υφυπουργού, κα­θώς, όπως λένε, ιδιώτης έχει προτείνει να παρέχει τρόφι­μα και ένδυση στους μαθη­τές που έχουν ανάγκη, αλλά το θέμα έχει «κολλήσει» στην αδιαφορία του υπ. Παιδείας.

ΕΥΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ/ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger