Αρχική » » ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.

ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.


ΜΕ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα γίνουν οι έτήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών στις Ένοπλες Λυνάμεις. Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προωθούν την απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση για τη μετάθεση των κρίσεων μετά τις εθνικές εκλογές. Η εξέλιξη αυτή θα ...
επηρεάσει τις μεταθέσεις των στελεχών, κυρίως στους βαθμούς των ανωτάτων.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός του Επιτελείου στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος φέρεται να ανακοίνωσε πως οι κρί­σεις του Μαρτίου θα μετατεθούν για μερικούς μήνες, έως ότου υπάρξει νέα κυβέρνηση. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με επιχείρημα πως η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου είναι «εθνικού σκοπού», βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και δεν είναι η καλύτερη περίοδος να διεξαχθούν κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μετάθεση στο χρόνο πραγματοποίησης των κρίσεων είχε γίνει ξανά στο παρελθόν, με τελευταία φορά αυτή το 2004, εν όψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Τώρα όπως αναφέρουν οι υποστηρικτές της πρότασης μετάθεσης των τακτι­κών κρίσεων, το Στράτευμα έχει νέους αρχηγούς και στα τέσσερα Επιτελεία. Να θυμίσουμε πως η νέα ηγεσία προέκυψε μετά από έκτακτες κρίσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Πάνος Μπεγλίτης την 1η Νοεμβρίου 2011 υπό το φόβο πραξικοπήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι νέοι αρχηγοί στε­ρούνται προσόντων ή ικανοτήτων.
Υπάρχει ωστόσο και η αντίθετη άποψη, που υπο­στηρίζει ότι οι κρίσεις έπρεπε να γίνουν κανονικά, αφού πραγματοποιούνται από τα Ανώτατα Συμ­βούλια των κλάδων και όχι από την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει συνεννόηση μι την πολιτική ηγεσία, η οποία στην παρούσα φάση με την εκπροσώπηση τριών κομμάτων θα ήταν μάλλον δύσκολη.
Η χρονική παράταση πάντως των κρίσεων θα επηρεάσει και τις μεταθέσεις των στρατιωτικών, αφού είθισται να υπάρχει ακολουθία των δύο. Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν άτι η πλειονότητα των μεταθέσεων προγραμματίζεται και θα υλοποιηθεί κανονικά, ενώ οι όποιες αναβολές θα αφορούν κυρίως τους ανώτατους αξιωματικούς και τα επιτελεία τους. Σημειώνουν επίσης πως, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας και του κόστους που συνεπάγονται οι μεταθέσεις για την υπηρεσία, αυ­τές θα περιοριστούν στο ελάχιστο και θα αφορούν σε ένα μεγάλο βαθμό την ικανοποίηση αιτημάτων των ίδιων των στελεχών.

(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-06/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger