Αρχική » , , » Κουλτουρίστε τον υπουργό

Κουλτουρίστε τον υπουργό


 Όταν ακούσεις ότι ο Γιώργος Βέλτσος αναλύει τους λόγους σου, έχασες! θα έπρεπε ήδη να έχεις δηλώσει παραίτηση. 

Ένα από τα ελληνικά παράδοξα είναι το ακόλουθο: ο Γιώργος Βέλτσος επί σειράν ετών δίδασκε «Θεωρία, Ερμηνευτική & Πρακτικές της Επικοινωνίας» στο Πάντειο Πα­νεπιστήμιο. Ο ίδιος άνθρωπος, έτσι όπως μιλάει και γράφει, σε υποχρεώ­νει να υποθέσεις το εξής: Όταν παραγ­γέλνει πίτσες και σουβλάκια, οι ντελιβεράδες κάνουν παγκόσμιο συνέδριο με...
θέμα «Τι Ακριβώς Ήθελε να Πα­ραγγείλει ο Γιώργος Βέλτσος»

Ωστόσο, ταλέντο και ειδίκευση στην «Επικοινωνία» αναγνώρισε στον κ. Βέλτσο τόσο το ελληνικό κράτος (τον έκανε καθηγητή) όσο και η οικογένεια του Κώστα Σημίτη (τον έκανε παρέα). Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο Κώστας Σημίτης και το ελληνικό κράτος ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Άρα ο Βέλτσος είναι μετρ στην «Επι­κοινωνία» , ακόμα κι όταν δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοεί. Από τις ποικίλες δραστηριότητές του θα ξεχώ­ριζε κάποιος την ποίηση (ειδικά τους στίχους 5 και 6 από το ποίημα «Δίπτυχο»), αλλά και τη σπουδαία αρθρο­γραφία του. Με λίγες λέξεις κατορθώ­νει να γεμίζει τον νου σου με γνώσεις. Πολύτιμες τούτες οι γνώσεις, αν και ουδέποτε θα σου χρειαστούν σε οτιδή­ποτε άλλο πλην της επίδειξης δυσνόη­του κουλτουρισμού. 

Τοτέμ-ταμπού 

Έγραφε ο κ. Βέλτσος στο vima.gr για την αγόρευση Βενιζέλου στη Βουλή: «Αυτό που με καταπλήσσει είναι η λογική των αγορεύσεων του Β. Βενιζέλου στη Βουλή. Κατόρθωσε το αδιανόητο: έδειξε ότι μόνο οι τοτεμικές αναπαραστάσεις (Έθνος, Φυλή, Δραχμή) εγγυώνται τη μετατροπή των πάντων στα πάντα. Και με συ­γκινησιακή φόρτιση απάντησε θετι­κά στο ερώτημα που έθετε ο Μαλινόφσκι: "Κατά πόσον ο τοτεμισμός προέρχεται από τελετουργικές στά­σεις απέναντι στα ζώα". Τοτεμικές αναπαραστάσεις, Μαλινόφσκι, με­τατροπή των πάντων στα πάντα». 

Όταν κατορθώσει ο αντιπρόε­δρος της κυβέρνησης να μεταφρά­σει το σταράτο κείμενο του συνταξι­ούχου καθηγητή, μάλλον θα νιώσει εξαιρετικά προσβεβλημένος και θα σκεφτεί να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά θα είναι αργά. Οι μετα­φράσεις κειμένων του Βέλτσσυ απαι­τούν δεκαετίες προσπαθειών. Το κα­λό, ωστόσο, είναι ότι ασχολείται ο σεβαστός λόγιος με τις πράξεις του συνταγματολόγου συναδέλφου του. Άρα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μελετά και την οικονομική πολιτι­κή του «Μπένι». Είναι ο μοναδικός που την καταλαβαίνει. Άρα, κάπο­τε θα αποπειραθεί να την εξηγήσει και σε εμάς που την πληρώνουμε. Τα σκάμε που τα σκάμε, να ακούσουμε και μια ερμηνεία της προκοπής... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger