Αρχική » , » Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

▲ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παττούλιας στη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο
  • Ο Παπούλιας παραιτήθηκε από τις ετήσιες αποδοχές του 
Έπειτα από τις επανειλημ­μένες αποδο­κιμασίες στο πρόσωπό του (Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου, Χαλκί­δα τα Θεοφάνια κ.λπ.), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε επιτέλους χθες να πάρει την πρώτη του πρωτοβουλία και να παραιτηθεί του μισθού του. Δεν το ανακοίνωσε πάντως ο ίδιος, αλλά άφησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να...
διοχετεύσει τη σχετική πληροφορία στους δημοσιογράφους. «O Πρόε­δρος της Δημοκρατίας με παρεκάλεσε ως υπουργό Οι­κονομικών να προβώ σε όλες τις αναγκαίες ενέργει­ες προκειμένου να παραιτη­θεί του μισθού του, να πα­ραιτηθεί δηλαδή της χορη­γίας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Βε­νιζέλος. 

Μέχρι τώρα ο κ. Παπούλιας εισέπραττε τα τετρα­πλάσια ακόμη και από τους βουλευτές, δηλαδή περίπου 24.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ από το 2015, όταν λήξει η θητεία του, θα λαμβάνει ισόβια, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το ήμισυ των απολαβών του στην Προε­δρία, δηλαδή 12.000 ευρώ. Χθες ο κ. Παπούλιας, εκτός από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο, επισκέφθηκε και το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας. 

Την ώρα που έφτανε πά­ντως στο υπουργείο, τουρ­κικά μαχητικά προχωρού­σαν σε νέα πρόκληση με υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την τα­κτική έντασης στις ελληνο­τουρκικές σχέσεις. 

Οι υπερπτήσεις 

Ειδικότερα, σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών μα­χητικών αεροσκαφών Ρ-16 εισήλθε στο ΡΙΚ Αθηνών, νοτιοανατολικά της Ρό­δου, στις 11.13, και στις 11.46 δύο από τα αεροσκά­φη πραγματοποίησαν υπέρ­πτηση στο Αγαθονήσι. 

Κατά τη διάρκεια της υπέρπτησης τα αεροσκάφη πετούσαν σε ύψος 3.700 ποδών και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11.47. Τα τουρκικά αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμ­φωνα με τους διεθνείς κα­νόνες κατά πάγια πρακτική. 

Φτάνοντας, λοιπόν, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχοντας πληροφο­ρηθεί την υπέρπτηση, ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να μεταβούν στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων από όπου επικοινώνησε με τον αρχι­φύλακα του ακριτικού φυ­λακίου του Αγαθονησίου. 

Παράλληλα, υψηλότατο επίπεδο ηθικού και επαγ­γελματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσε ο κ. Παπούλιας μετά την ενημέρωση που του έγινε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. 

Στις δηλώσεις του ο ανώτατος πολιτειακός άρ­χοντας επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως κομ­μάτι της κοινωνίας, υποφέ­ρουν κι εκείνες ως θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης. 

Καλωσορίζοντας τον κ Παπούλια, ο κ. Αβραμόπου­λος χαρακτήρισε συγκινητι­κή -αλλά και μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία- την απόφαση του κ. Παπούλια να παραιτηθεί της αποζημίωσης του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger