Αρχική » » Ερχεται η «ηλεκτρονική στρατολογία»

Ερχεται η «ηλεκτρονική στρατολογία»

  • Δεν θα χρειάζεται οι στρατεύσιμοι να πηγαίνουν στα στρατολογικά γραφεία
Με σκοπό να καταργηθεί τελείως η ανάγκη οι στρατεύσιμοι να πηγαίνουν στα στρατολογικά γραφεία, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σχεδιάζει μέσω αξιοποίησης χρημάτων του ΕΣΠΑ να δημιουργήσει ένα είδος "ηλεκτρονικής στρατολογίας"Αν το σχέδιο προχωρήσει, τότε εκτιμάται ότι θα εξαλειφθεί η ανάγκη για ...αυτοπρόσωπη παρουσία των στρατευσίμων στα στρατολογικά γραφεία. Ολες οι διαδικασίες που αφορούν σε στρατολογικά ζητήματα θα προωθούνται και θα διεκπεραιώνονται μέσω του διαδικτύου.

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης «ΕΡΜΗΣ». Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται μέσω προσωπικού κωδικού στο σύστημα και στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής από διάφορα πεδία που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την έκδοση πιστοποιητικών τύπου Α, με την αναβολή σπουδών, την απαλλαγή στράτευσης, τη μειωμένη θητεία και την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ρωτήσουν κάτι που δεν καλύπτεται από τα αρχικά πεδία, τότε θα μπορούν να στείλουν ερωτήσεις μέσω e-mail. Στις περιπτώσεις δε που απαιτείται η εμπλοκή περισσοτέρων του ενός δημοσίων φορέων για την ικανοποίηση και διεκπεραίωση των αιτημάτων των ενδιαφερομένων, θα ακολουθείται η οδός της αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών ώστε οι εβδιαφερόμενοι να μην ταλαιπωρούνται.

Οσοι χρησιμοποιούν το σύστημα θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία των αιτημάτων τους ηλεκτρονικά, ενώ τα έγγραφα θα φέρουν και ηλεκτρονική υπογραφή.

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger