Αρχική » , » Στρατός: Η κρίση φέρνει συγχώνευση μονάδων

Στρατός: Η κρίση φέρνει συγχώνευση μονάδων

Στόχος η εξοικονόμηση πόρων που θα δοθούν σε άλλους μάχιμους σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις μονάδων Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο τόσο των επιχειρησιακών αναγκών όσο και των οικονομικών προβλημάτων που αντι­μετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται προσωπικό και πόροι προς όφελος των ...

σχηματισμών και μονάδων εκστρατεί­ας, που αποτελούν την «καρδιά» του Ελ­ληνικού Στρατού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στην ευ­ρύτερη περιοχή της Λάρισας αποφα­σίστηκε η άμεση κατάργηση μίας προκεχωρημένης αποθήκης υλικού πο­λέμου (ΠΑΥΠ), μίας υποαποθήκης Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών (ΠΑΠ) και ενός ανεξάρτητου Λόχου Τεχνικού (ΛΤΧ). Στην τελευταία περίπτωση ο ΛΤΧ θα ενσωματωθεί στο 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (303 ΠΕΒ), που επίσης εδρεύει στη Λάρισα, σε παρακείμενο μάλιστα στρατόπεδο, το οποίο θα αναλάβει και την αποστολή (παραλαμβάνοντας και τα μέσα) που είχε ο συγκεκριμένος Λόχος Τεχνικού. Με αυτόν τον τρόπο θα ανα­βαθμιστεί το 303 ΠΡΒ και θα γίνει κα­λύτερη εκμετάλλευση του προσωπικού. 

Σε όλες τις προαναφερόμενες πε­ριπτώσεις αλλά και πολλές άλλες που βαίνουν προς υλοποίηση ο αντικειμε­νικός σκοπός της διαδικασίας είναι η μείωση των μονάδων και ανεξάρτη­των υπομονάδων, η βελτιστοποίηση της εκμετάλλευσης του προσωπικού και των μέσων, και η αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας. Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν σχετίζεται με τη μελλοντική δομή δυνάμεων (για την υιοθέτηση της οποί­ας φυσικά απαιτούνται αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας), αλλά αποτελεί μία πρώτη, άμεσου αποτελέσματος, κίνη­ση εξοικονόμησης πόρων και μέσων, βελτιστοποίησης της κατανομής του και άρα της επιχειρησιακής λειτουργίας και της άμεσης ενίσχυσης των σχη­ματισμών και μονάδων εκστρατείας. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ΓΕΣ θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε συνολική μελέτη αναδιαμόρφωσης και οργανωτικής αναδιοργάνωσης του συ­στήματος Διοικητικής Μέριμνας, με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και πρα­κτικών που θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος του συστήματος, θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητά του και θα ικανοποιήσουν τις αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης και υποστήριξης των προ­ηγμένων οπλικών συστημάτων που δι­αθέτει σε υπηρεσία σήμερα ο Ελληνι­κός Στρατός. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-04/2/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger