Αρχική » , , , » ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ «Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα»

ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ «Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα»


Ιδιαίτερα οξεία είναι η νέα κοινή επιστολή που απέστειλαν στα μέσα της εβδομάδας προς την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δυο Ενώσεις απόστρατων στρατιωτικών με την οποία εκτός από τις κατηγορίες που εξαπολύουν εναντίον των πολιτικών προϊστάμενων τους για την απραξία που δείχνουν απέναντι στα προβλήματά τους και το ότι ροκανίζουν το χρόνο παραμονής τους στο υπουργείο χωρίς να κάνουν κάτι για αυτά, επιτίθενται και στις Δημοσίου Δικαίου Κλαδικές Ενώσεις για τις οποίες υποστηρίζουν ότι λόγω της υπαγωγής και της εξάρτησής τους από το ΥΠΕΘΑ είναι διεκδικητικά ευνουχισμένες. 

Η επιστολή της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚίΣ) ήταν η τρίτη κατά σειρά που απέστειλαν στην ηγεσία του υπουργείου. Στις δυο προηγούμενες, εκτός από την αναφορά των αιτημάτων τους, ζητούσαν να... υπάρξει συνάντηση μεταξύ τους όμως, καθώς πέρασαν δυο μήνες και δεν πήραν κάποια απάντηση, προχώρησαν στην αποστολή της νέας επιστολής όπου τονίζουν ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνα­τότητα που τους δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. 
Από το ύφος της γραφής, μάλιστα, προκύ­πτει ότι οι συντάκτες της έχουν φτάσει στα ό­ριο τους και ότι είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε σύγκρουση με όσους συμβάλλουν στην ε­ξαθλίωση των στρατιωτικών. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι συνθήκες που βιώνουν οι απόστρατοι, την παρα­θέτουμε ολόκληρη. Αυτή, λοιπόν, έχει ως ε­ξής: 

«Με τις από 21-11-2011 και 2-12-2011 σχετικές επιστολές μας, είχαμε ζητήσει τη συ­νάντηση τόσο μαζί σας όσο και με την στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να σος εκθέσουμε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως από­στρατοι στρατιωτικοί. Επειδή πέρασαν σχεδόν δυο μήνες χωρίς ανταπόκριση επί των προθέσεων σας, δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι, κατά την άποψή σας, δεν συντρέχει κανένας λόγος να ασχοληθείτε μαζί μας. 
Φυσικά, αυτή την τακτική την είχαμε πλέον· συνηθίσει από τον προκάτοχο σας. Εκείνο ό­μως που μας ξενίζει είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζοντας τους φορείς εκπροσώπησης αποστράτων με δύο μέτρα και δυο σταθμά, δεχθήκατε επιλεκτικά μόνο τις Ν.Π.Δ.Δ Κλαδικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών. Ο δε Α/ΓΕΕΘΑ περιόδευσε τα γραφεία τον ίδιων Ενώσεων και το πιο σπουδαίο που βρήκε να πράξει για να ενισχύσει τους δεδομένους δεσμούς μεταξύ των εν ενεργεία και αποστρά­των στρατιωτικών, στην εποχή που μετατρεπόμαστε σε νεόπτωχους και κοινωνικούς επαίτες, με πλήρως ισοπεδωμένη την αξιοπρέπεια μας, ήταν να ανακοινώσει πανηγυρικό τη δυνατότητα που παρέχεται στους αποστράτους, οπό την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, να φέρουν τα μετάλλια και τα παράσημα τους με την πολιτική τους ενδυμασία! Αυτή η αντιμετώπιση δείχνει πως ίσως κυριαρχεί η άποψη στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ότι μοιράζοντας -χάντρες και καθρεφτάκια- και υποσχέσεις διατήρησης των Κλαδικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, στο καθεστώς των ΝΠΔΔ, θα κρατήσει στοιχημένους τους απόστρατους σε αυτές τις Ενώσεις. Στις Ενώσεις που λόγω της υπαγωγής τους και εξάρτησης τους από το ΥΠΕΘΑ και το Δημόσιο Λογιστικό είναι εκ προοιμίου ευνουχισμένες διεκδικητικά, αφού υπό την δαμόκλειο σπάθη της διάλυσής τους, φαίνεται να ανταλλάσσεται η πρωτοφανής και μοναδική για συνταξιού­χους υποχρεωτική συμμετοχή και οικονομική εισφορά σε αυτές, με την πίστη κατ υποταγή τους στις επιταγές του υπουργείου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα παχυλό τους πορτοφόλια, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τις δικές μας υποχρεωτικές εισφορές, ακόμη και στην περίπτωση που υπήρχε επιθυμία, δεν μπορούν να διατεθούν, ούτε για δικαστικούς αγώνες προάσπισης των συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων μας, ούτε για υποστήριξη άλλων διεκδικητικών δράσεων.
Κύριε Υπουργέ, από την μέχρι σήμερα μικρή παρουσία σας στην ηγεσία του ΥΕΘΑ, δεν έχουμε περιθώρια παρά να σκεφθούμε ότι στο κομμάτι που μας αφορά και που συνδέεται απόλυτα και με δικαιώματα των εν ενερ­γεία συναδέλφων μας, δυστυχώς ροκανίζετε το χρόνο της θητεία σας, με πλήρη απραξία και απάθεια στα καυτά μας προβλήματα. Η παθητική δε αυτή στάση, που χαρακτηρίζει και το πολυπληθές υπουργικό επιτελείο σας: 

Συνεχίζει να επιτρέπει την απαξίωση και τη στοχοποίηση μας ως δήθεν προνομιούχων, επικίνδυνων συστατικών της δημοκρατίας (κατά τις ρήσεις του προκατόχου σας) και την προσπάθεια κοινωνικής περιθωριοποίησης μας. 

Οδηγεί τα Μετοχικά μας Ταμεία σε πλήρη κατάρρευση. 

Δημιουργεί περιβάλλον σχολάζουσας περιουσίας, για το Μετοχικά μας Νοσοκομεία (ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ), τα οποία χτίστηκαν και υπο­στηρίζονται από τις επί 60 και πλέον έτη επιπρόσθετες υπέρ αυτών συνεχιζόμενες κρατή­σεις μας και τα οποία αποικιακά εκχωρήθηκαν στον ΕΟΠΥ. Παράλληλα, με την ασφαλιστική μας ένταξη στον ΕΟΠΥ, ισοπεδώνεται η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, υπέρ της οποίας έχουμε καταβάλει πολλαπλάσιες εισφορές από πολλές κατηγορίες εργαζομένων. 

Συνεχίζει το διαχωρισμό μας με αντισυ­νταγματικά κριτήρια ηλικιακού ρατσισμού. 

Συνεχίζει την επί της ουσίας απαγόρευση για οποιοδήποτε μορφής εργασία, που θα μπορούσε να στηρίξει τον απλό βιοπορισμό των οικογενειών μας, ως βασική υποχρέωση του κάθε πατέρα, μητέρας και οικογενειάρχη, που μας καταδικάζει στη φτώχεια και μας στερεί αντιδημοκρατικά, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά και αυτό το βασικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης. 

Εκχωρεί στο Υπουργείο Οικονο­μικών την αρμοδιότητα οικονομικής μέριμνας των στρατιωτικών, το οποίο αντιμετωπίζοντας μας ως Δημόσιους Υπαλλήλους ως προς τα δικαιώματα και ως μεσαιωνικούς εργάτες ως προς τις υποχρεώσεις, ετοιμάζει νέο ειδικό μισθολόγιο οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι και η μέχρι τώρα αντίστοιχη σιωπή της στρατιωτικής ηγε­σίας των Ε.Δ. δημιουργεί ερωτηματικά και θα μας ήταν ιδιαίτερα λυπηρό να διαπιστώσουμε ότι είναι αποτέλεσμα μιας κεντρικής Υπουργικής οδηγίας. 
Οι ΑΚίΣ και ΑΝΕΑΕΔ, ως κατεξοχήν διεκδικητικοί φορέας των Αποστράτων όλων των κλάδων των Ε.Δ., δεν πρόκειται να υποκύ­ψουμε αλλά θα συνεχίσουμε να απαιτούμε το αυτονόητα, θα συνεχίσουμε να απαιτούμε σεβασμό στην αξιοπρέπεια μας και την ελάχιστη αναγνώριση των μοναδικών και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διέπουν την εργασιακή και κοινωνική μας υπόσταση, ως αναπόσπα­στου και ουσιαστικού δομικού στοιχείου του κοινωνικού μας ιστού. 
Δηλώνουμε τέλος ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, για να υπερασπιστούμε το δικαιώματα μας και να καταγγείλουμε κάθε πράξη ή απραξία που μέσω της ηθικής και κοινωνικοοικονομικής εξαθλίωσης των στρατιωτικών, αλλά και του υπόλοιπου λαού του οποίου είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη λαβωμένη Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας». 

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ 
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13-27/1/2012)

1 σχόλια:

  1. Μάνο η δήλωση στο τέλος μου αρέσει. Καταλαβαίνω ότι στεναχωριέσαι, αλλά να ρωτήσω κάτι. Αν σου απαντήσει ο Υπουργός, "Κε Τσαλδάρη σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μαζί μου. Τέλος", μετά τη δήλωση σου τι θα κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger