Αρχική » , » ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για Γιώργο και Παπακωνσταντίνου.

ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για Γιώργο και Παπακωνσταντίνου.

Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Περιβάλλοντος (και πρώην Οικονομικών) Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ένθετες φωτό: Ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης (δεξιά) και το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ. Ζωή Γεωργαντά.
· Στο σκαμνί ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου.
· Αξιόποινες πράξεις (για το φούσκωμα του ελλείμματος που οδήγησε στο ΔΝΤ) διαπιστώνει ο εισαγγελέας. 
· Βόμβα του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη που δείχνει Ειδικό Δικαστήριο για το έλλειμμα του 2009.

Τον δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο «δείχνει» ο οικονομικός εισαγγε­λέας Γρηγόρης Πεπόνης στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Πα­πακωνσταντίνου και σε μέλη της τότε κυβέρνησης και συνεργάτες τους, καθώς διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πιθανή τέλε­ση εκ μέρους τους αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της προκα­ταρκτικής εξέτασης που διενεργού­σε για τις καταγγελίες...
για «σκοπού­μενη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατι­στική Αρχή». 

Εντύπωση πάντως προκάλεσε σε δικαστικούς και νομικούς κύ­κλους το γεγονός ότι την ίδια ώρα χθες στενοί συνεργάτες του υπουρ­γού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου άφηναν όλα τα ενδεχόμε­να ανοιχτά για τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. 0 κ. Παπαϊωάννου έχει στα χέρια του από προ­χθές όλο τον φάκελο της διοικητι­κής εξέτασης που διενεργήθηκε και η οποία κατέληξε στο ότι δεν υπήρξε παρέμβαση στο έργο τους και εξέτασε αν θα στείλει ερώτημα αντικατάστασης του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς και αν θα ζη­τήσει ή όχι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους, κάτι που εμ­μέσως συμπεραίνεται από τη δήλωσή του, η οποία μεταξύ άλλων ανέ­φερε ότι οι Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιο­σύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους». 

Διαβιβαστικό-κόλαφος 

Ως προς το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο κ. Πεπόνης σε ένα τρισέλιδο διαβι­βαστικό σημείωμα-κόλαφο για την προηγούμενη κυβέρνηση, το οποίο απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, κα­ταλήγει, σύμφωνα με πληροφορί­ες, στο συμπέρασμα ότι «από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού(μάρτυρες και έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις προκύπτουν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του άρθρου 1 παράγραφος 1 του Ν. 3126/2003 (νόμος περί ευθύνης υπουργών) που αφορούν πρόσωπα κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προη­γούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος». 

0 κ. Πεπόνης έλαβε κατά τη δι­άρκεια της προκαταρκτικής κατάθε­σης 18 μαρτυρικές καταθέσεις, στις περισσότερες από τις οποίες, όπως κατά πληροφορίες αναφέρει στο διαβιβαστικό του σημείωμα, «ρη­τώς γίνεται αναφορά για διόγκω­ση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 αφενός και για ύπαρξη συνα­φώς και αφετέρου ευθυνών του τό­τε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβέρνησης και των τότε αρμόδιων υπουργών Οικονομικών». Πλέον η ογκωδέστατη δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη των οικονομικών εισαγ­γελέων Νίκου Παντελή, ο οποίος θα τη μελετήσει και θα είναι αυτός που θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τη διαβίβαση της στη Βου­λή. Βάσει του νόμου, ο κ. Παντελής έχει δικαίωμα, αν το κρίνει απαραί­τητο, να ζητήσει να γίνουν περαιτέ­ρω ενέργειες από τον οικονομικό ει­σαγγελέα. 

Η εν λόγω προκαταρκτική εξέτα­ση άρχισε μετά τις σοβαρότατες κα­ταγγελίες της καθηγήτριας του Πα­νεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά σης 19 Σεπτεμβρίου 2011. Η καθηγήτρια και δημόσια και στην ένορκη κατάθεσή της στη Δικαιοσύνη υποστηρί­ζει ότι το αναθεωρημένο έλλειμμα διογκώθηκε τεχνητά, για να φτάσει από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομι­κής προσαρμογής. 

Από τότε, εκτός της κυρίας Γε­ωργαντά εξετάστηκαν ακόμα 17 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οι­κονομολόγοι (Γιώργος Ρωμανιάς και Άννα Ζωηρού), άλλα μέλη της ΕΛ.ΣΊΆΤ. (Νίκος Λογοθέτης, Κων­σταντίνος Σκορδάς, Ανδρέας Φι­λίππου), καθηγητές πανεπιστημίου (Γιώργος Κασσιμάτης), ένας ευρω­βουλευτής (Νικόλαος Χουντής) και δημοσιογράφοι (Κωνσταντίνος Κυ­ριακόπουλος, Σοφία Βούλτεψη). 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εί­χε κληθεί να εξεταστεί με την ιδιό­τητα του υπόπτου ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Αν­δρέας Γεωργίου, ωστόσο ο κ. Πεπό­νης έκρινε ότι πρέπει να διαβιβά­σει τη δικογραφία στη Βουλή προ­τού λάβει ης εξηγήσεις του. Αυτή η ενέργεια του οικονομικού εισαγγε­λέα, σύμφωνα με πληροφορίες, εί­ναι σύμφωνη με τον νόμο, που του δίνει αυτή τη δυνατότητα 

Απάντηση αργά το βράδυ 

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλω­σε αργά χθες το βράδυ ότι η ενέρ­γεια των οικονομικών εισαγγελέ­ων δημιουργεί ερωτηματικά καθώς και ότι επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η οικο­νομία το 2009. Δεν απαντά ωστό­σο επί της ουσίας για τις καταγγελίες περί φουσκώματος του ελλείμματος που μας οδήγησε στο καταστροφικό μνημόνιο. 


ΒΑΣΩ ΠΑΛΑΙΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger