Αρχική » » Με «υψηλές» διασυνδέσεις η Κόζα Νόστρα του Βορρά !

Με «υψηλές» διασυνδέσεις η Κόζα Νόστρα του Βορρά !

· Κινηματογραφική η δράση των τεσσάρων κυκλωμάτων, που «τζίραραν» έως και 1 δισ. ευρώ. Φήμες ότι χρηματοδοτούσαν και... κόμματα.
· Ο επιχειρησιακός διευθυντής του ΣΔΟΕ, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ και γνωστός δημοσιογράφος. Μπλεγμένος πρόεδρος ΠΑΕ και ηθοποιός. 
· «Πρωτοπαλίκαρο ο προστατευόμενος του Βενιζέλου»

Πακτωλό εκατομμυρίων που προέρχονταν από σκληρές μαφιόζικες δραστηριότητες που εντάσσονται στα γνω­στά «πλυντήρια» αλλά και στην είσπραξη και επένδυση «μαύρου» χρήματος με τζιράρισμα έως και 1 δισ. ευρώ διακινούσε εδώ και...
15 χρόνια το κύκλωμα της Κόζα Νόστρα του Βορρά. Κατά πληροφορίες, τα τέσσερα εγκληματικά παρακλάδια της Λερναίας Ύδρας, που απομυζούσε την οι­κονομική ζωή της Θεσσαλονίκης (με θύ­ματα που μπορεί να φτάνουν έως και 2.000 φυσικά και εταιρικά πρόσωπα από τη Μακεδονία), ήταν διαρθρωμένα σε σφαίρες δράσης με αρχηγούς, «μπροστι­νούς», «τελάληδες», «εισπράκτορες», «γρα­φεία Τύπου» και πρωτοπαλίκαρα που εκτε­λούσαν διαταγές και δοκιμάζονταν σης πιο «δύσκολες» υποθέσεις.
Σε ένα από τα μέλη της μαφίας υπάρ­χουν πληροφορίες ότι έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί έως και 5.000.000 ευρώ, τα οποία είχαν διοχετευτεί σε τράπεζα της Ελβετίας, ενώ για το στέλεχος του ΛΑ­ΟΣ Μάρκο Καραμπέρη υπάρχει ένδειξη ότι έχουν διακινηθεί στους λογαριασμούς του έως και 50.000.000-53.000.000 ευρώ.
Αφανείς λογαριασμοί
Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φη­μολογία ότι από την πλευρά του ΣΔΟΕ διερευνάται αν σεβαστό μέρος των βρόμι­κων χρημάτων έχει διοχετευτεί (αποσπα­σματικά) ακόμα και σε «αφανείς» λογα­ριασμούς, που πήγαιναν κατευθείαν στα ταμεία συγκεκριμένων πολιτικών σχημα­τισμών. Αν επαληθευτούν οι πληροφορί­ες και με στοιχεία, τότε δημιουργείται μεί­ζον πολιτικό ζήτημα.
Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των 53 συλληφθέντων αφορά τις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμε­τοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας (δανεισμός από 8% έως και 80% επιτόκιο) και εκβίασης κατ' επάγγελμα και εξακολούθηση, της απά­της και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελ­μα. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβά­νει άλλους δύο αστυνομικούς, που κα­τηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελ­ληνικής Αστυνομίας οι τρεις εμπλεκόμε­νοι στην υπόθεση αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχτηκε σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέτα­ση. Για τη δράση των εγκληματικών ομά­δων ενημερώθηκε επιπλέον η Αρχή Κα­ταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Να σημειωθεί ότι ήδη από τις 26/5/2011 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιω­άννης Διώτης (και συνεργάτης του νυν υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη) ήταν ενήμερος για τη μεγάλη ιστορία της συ­μπρωτεύουσας αλλά και για μερικά από τα ονόματα των εμπλεκομένων (με ό,τι αυ­τό συνεπάγεται). Σύμφωνα με ανακοίνω­ση που εξεδόθη, ο κ. Διώτης είχε ζητήσει τη συνδρομή των κεντρικών υπηρεσιών του ΣΔΟΕ Μακεδονίας ειδικά για τις υπο­θέσεις που αφορούν βεβαιώσεις ύποπτων κερδών μέσω του ΟΠΑΠ.

ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

Εγκέφαλος του πρώτου και βασικώτερου κυκλώματος φέρεται ο 58χρονος Μάρκος Καραμπέρης.Το όνομά του είναι γνωστό στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων. Ο Καραμπέρης εί­χε εμπλακεί και στην υπόθεση Βατοπαιδίου, ενώ στις τελευταίες δημοτι­κές εκλογές ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον συνδυασμό του ΛΑΟΣ και του Κυριάκου Βελόπουλου. Στελέχη του ΛΑΟΣ επέμειναν ότι ο Καραμπέρης και ο Βελόπουλος συνδέονται και με κουμπαριά.
«Δεν είναι κουμπάρος μου, ας λέ­νε ό,τι θέλουν. Είχε λευκό ποινικό μητρώο, άρα γιατί να υπήρχε πρό­βλημα;» απάντησε ο κ. Βελόπου­λος στη «δημοκρατία». 0 πατέρας του Μάρκου Καραμπέρη ήταν ο άν­θρωπος που άνοιξε τα δύο πασίγνω­στα και φημισμένα νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης Νεράιδα και Θεσ­σαλονικιά. Σύμφωνα με τη δικογρα­φία, κύριο αντικείμενο της οργάνω­σης ήταν τοκογλυφικοί δανεισμοί με επιτόκιο που κυμαινόταν από 5% ως 15% μηνιαίως. Η οργάνωση διέθετε 12 μέλη, μεταξύ των οποίων ένα ανώ­τερο στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο Χρήστος Παπαχατζή.
· O Χρήστος Παπαχατζής από το 1995 έως το 2005 ανελίχθηκε στον συνδικαλισμό του ΠΑΣΟΚ με δάφνες που καλύπτουν τις περιόδους Ανδρέα — Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
· O Γιώργος Φερέτης, ο πολύ γνω­στός δημοσιογράφος της ΕΤ3, πα­ρουσιάζεται στη δικογραφία ως μέ­λος της οργάνωσης που φέρεται να εισπράττει χρήματα κατ' επανάληψη από θύμα, είτε αυτοπροσώπως εί­τε διαθέτοντας προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, για λογαριασμό του Καραμπέρη. Επίσης, λόγω της δουλειάς του φέρεται να είχε ζητηθεί από τον Καραμπέρη να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αυτο­κτονία επιχειρηματία, θύματος του κυκλώματος. Επίσης, ένας επιφα­νής λειτουργός του Τύπου και εμ­φανιζόμενος σε υψηλά κυκλώματα ακόμα και ως εκπρόσωπος του Πα­τριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ξέ­ρει ποιοι επιχειρηματίες είχαν ανά­γκη από χρήματα και σε ποιους θα απευθύνονταν για να τα λάβουν με επιτόκιο στραγγαλισμού.
· Δύο τραπεζικά στελέχη φέρονται επίσης αναμεμειγμένα. 0 ένας είναι βοηθός γενικός διευθυντής του επι­χειρηματικού κέντρου Βορείου Ελ­λάδος από την Τράπεζα Πειραιώς (σ.σ.; ο κ. Σάλας διέψευσε χτες το γεγονός λέγοντας ότι δεν τον γνω­ρίζει). Συνελήφθησαν για συμμετο­χή στην οργάνωση και φέρονται ότι έδιναν πληροφορίες από το τραπεζι­κό σύστημα για τους λογαριασμούς θυμάτων του κυκλώματος.
  Η ΔΕΥΤΕΡΗ εγκληματική οργάνω­ση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη του 2008 και χρέωνε τοκογλυ­φικό επιτόκιο από 8,33% ως 12,5% μηνιαίως. Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να είναι ο 53χρονος Δημή­τρης Λαμπάκης, ο οποίος από το 2006 έως το 2010 δεν εμφάνισε οποιαδή­ποτε νόμιμη πηγή εισοδήματος. Υπο­λογίζεται ότι τα κέρδη της εγκλημα­τικής οργάνωσης για το διάστημα 2008-2010 υπερβαίνουν τα 2.200.000 ευρώ. Η νομιμοποίηση των εσόδων από την εγκληματική δραστηριότη­τα πραγματοποιούνταν μέσω αγοράς κερδισμένων δελτίων ΟΠΑΠ. Μέλη της οργάνωσης φέρονται ότι έπαιξαν δελτία αξίας 207.790 ευρώ, από όπου κέρδισαν 824.244 ευρώ.
  Η ΤΡΙΤΗ εγκληματική οργάνωση έχει συγκροτηθεί τουλάχιστον από τα τέλη του 2009, με αντικείμενο τους τοκογλυφικούς δανεισμούς με επιτό­κιο 10% μηνιαίως, καθώς και τις εκβι­άσεις και τις απάτες. Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται ο 38χρονος Γιώρ­γος Πολυμέρης, ο οποίος δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για κανέναν χρόνο από το 2005-2010. Η οργάνωση απαρτιζόταν από 14 μέλη, μεταξύ των οποίων ένας γιατρός και ένας έγκλειστος των φυλακών.
  Η ΤΕΤΑΡΤΗ εγκληματική οργά­νωση έχει συγκροτηθεί τουλάχιστον από τα τέλη του 2001 και σύμφωνα με την Αστυνομία είχε μεγάλος εύρος στον τοκογλυφικό δανεισμό, βάζοντας μηνιαίο τόκο από 6,5% ως και 80%! Αρχηγοί της οργάνωσης φέρονται τα τρία αδέλφια Μελέτη, που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για διακίνη­ση ναρκωτικών και για συμπλοκή με αστυνομικούς.
  Στη δικογραφία αναφέρεται και το όνομα του γνωστού ηθοποιού της τη­λεόρασης Μιχάλη Ιατρόπουλου. Του αποδίδεται συνέργεια στο κύκλωμα διότι «διαμεσολάβησε για τη σύναψη τοκογλυφικού δανείου ατόμου από την εγκληματική οργάνωση και στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα προκειμένου αυτό να καταβάλει καθυστερούμενη τοκογλυφι­κή δόση». Επίσης εμπλοκή αποδίδε­ται και σε οδηγό δημοφιλούς προέ­δρου ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

«Πρωτοπαλίκαρο ο προστατευόμενος του Βενιζέλου»

ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ τοκογλύφων και εκβιαστών, που με έδρα τη Θεσσαλονίκη λυμαινόταν τη Βόρεια Ελλά­δα, φέρεται μπλεγμένος και ένας εκ των κορυφαίων εφοριακών της πόλης, με κομβική θέση στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πολιτικός φίλος του ίδιου του υπουργού Οι­κονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο λόγος για τον Χρήστο Παπαχα­τζή, μέχρι πρότινος επιχειρησιακό διευθυντή ειδικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ένας εκ των 53 συλληφθέντων αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης εκβιασμών και τοκογλυφίας.
Ο Παπαχατζής θεωρείται από τα μεγαλύτερα κεφάλια της ΠΑΣΚ στη Βόρεια Ελλάδα, αφού από το 1995 είναι επικεφαλής της. Με τη μέθοδο της μοριοδότησης, με βάση τον νό­μο Ραγκούση, επελέγη διευθυντής στη Β'ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης. Μό­λις τον περασμένο Ιούλιο, λίγες μέ­ρες αφότου ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε τα ηνία της οικονομίας της χώρας, με άνωθεν εντολή, ανέλαβε το κρίσιμο πόστο της διεύθυνσης των ειδικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ
Η εμπλοκή του στην υπόθεση, σύμφωνα με τη δικογραφία, προ­κύπτει μέσα από τηλεφωνικές συ­νομιλίες, από τις οποίες φαίνεται ότι «κρατάει στο συρτάρι καταγγελί­ες για τη δράση του τοκογλυφικού κυκλώματος και κυρίως του βασι­κού κατηγορουμένου Μάρκου Κα­ραμπέρη».
Ο Παπαχατζής είχε τη φήμη του συνδικαλιστή που στηρίζει έμπρα­κτα τους συναδέλφους του εφορι­ακούς. Ήταν μάλιστα αρκετές οι περιπτώσεις εφοριακών που αντιμετώ­πιζαν κατηγορίες για δωροδοκία, εκ­βίαση ή απιστία και στους οποίους ο κορυφαίος «εργατοπατέρας» έδει­χνε έμπρακτα τη στήριξή του.
Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Παπαχατζής κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή της ομο­σπονδίας εφοριακών της πόλης επί μία δεκαετία, ανεξάρτητα εάν η πα­ράταξη που εκπροσωπούσε βρισκό­ταν ή όχι στην εξουσία. Όσοι εφοριακοί κινδύνευαν να βρεθούν αντιμέ­τωποι με τη Δικαιοσύνη ήξεραν ότι έχουν τον άνθρωπό τους...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ,ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger