Αρχική » , , , » Επικίνδυνη η άγνοια... Πώς σε 2-3 ώρες χάνεται ο πόλεμος και η χώρα

Επικίνδυνη η άγνοια... Πώς σε 2-3 ώρες χάνεται ο πόλεμος και η χώρα


 ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ 
 Η κατάληψη του Καστελόριζου δεν θα διαρκούσε περισσότερο από μία ώρα με την αερομεταφορά. 

Άγνοια βασι­κών επιχειρησιακών παραμέτρων και συνθηκών ασφάλειας κατέδειξε η τοποθέτηση του πρώην πρωθυ­πουργού, Κώστα Σημίτη, ότι «μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορεί να γίνει μόνο ένας πόλεμος το πολύ δύο με τρεις ώρες». Γιατί ακριβώς αυτό φοβούνται τα επιτελεία: Έναν πό­λεμο που θα διαρκέσει «δύο με τρεις ώρες», ύστερα από μια...
αιφνιδιαστική επίθεση της Τουρκίας. Έναν πόλεμο που μέσα σε 3 ώρες θα είχε προκαλέσει απώλεια εδάφους και καταστροφή σημαντικών στρατιωτικών υποδομών και δεν θα είχαν τον χρόνο να απαντή­σουν με μια αντεπίθεση. 

Π.χ, η κατάληψη του Καστε­λόριζου (φυλάσσεται από έναν ενισχυμένο λόχο 100 ανδρών) δεν θα διαρκούσε περισσότε­ρο από μία ώρα, με την αερομεταφορά αρχικά και την αποβίβαση εν συνεχεία, π. χ., 500 ανδρών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων. 

Για να προσεγγίσουν ελληνι­κές δυνάμεις, χρειάζονται πε­ρισσότερο από πέντε ώρες! Αν δεν δοθεί η δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις να επιτύ­χουν «ισοδύναμο τετελεσμένο» με την κατάληψη τουρκικού νησιού ή την πραγματοποίηση επιθετικής επιχείρησης στον Έβρο, Καστελόριζο τέλος και μαζί τέλος και στην ΑΟΖ της Αν. Μεσογείου. 

Επίσης, μέσα σε λιγότερο από 60 λεπτά μπορούν να αποβιβαστούν τουρκικές ειδικές δυνάμεις μεγέθους τάγματος στη Σκύρο, στη μέση του Αιγαίου (πυλώνας της Αερο­πορίας στο Κεντρικό Αιγαίο, αλλά παντελώς αφύλακτη από τον Στρατό), και να ισοπεδώ­σουν αεροδρόμιο, αεροσκάφη, βάσεις εκτόξευσης βλημάτων ΜΜ40 Exocet κ.λ.π. 

Το 1996, μελέτη του ΓΕΑ ανέφερε ότι σε 30 λεπτά η Ελ­ληνική Αεροπορία θα έχανε δύο Μοίρες μαχητικών και το 80% του συστήματος επίγειων ραντάρ. Σε 30 λεπτά με τα όπλα και τα αεροσκάφη της εποχής. Σήμερα; 

Και πόσο λογικό είναι για έναν πρωθυπουργό (γιατί τα ίδια πίστευε και όταν ήταν πρωθυπουργός) να πιστεύει ότι μια τέτοια σφοδρή σύγκρουση θα έληγε σε «δυο-τρεις ώρες», χωρίς την απώλεια εθνικού εδά­φους; 

(ΚΕΦΑΛΑΙΟ-28/1/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger