Αρχική » , , » ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΜΕΔ - Μισθολόγια βάσει των αποδοχών των ΕΠ.OΠ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΜΕΔ - Μισθολόγια βάσει των αποδοχών των ΕΠ.OΠ.


Μέσα στον Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα παρου­σιάσει η κυβέρνηση το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα τα έχει ψηφίσει. Τα «νέα» μάλιστα δεν φαίνεται να είναι καθόλου καλά, αφού... οι φήμες αναφέρουν για νέες μειώσεις της τάξης του 30% στις αποδοχές. Εντούτοις μόλις προχθές ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) κατέθεσε τη δική του πρόταση σε ένα 86σέλιδο κείμενο. 

Στόχος του Νέου Μισθολογίου που προτείνει ο ΣΥΣΜΕΔ είναι η απλοποίηση του συστήματος υπολο­γισμού των αποδοχών, η σύνδεση των αποδοχών με το διοικητικό βαθ­μό, τη φέρουσα ευθύνη και το επί­πεδο εκπαίδευσης, η δικαιότερη και ορθολογικότερη κλιμάκωση των μισθολογικών κλιμακίων μέχρι τα 40 έτη, η ορθολογικότερη κατανομή του μισθολογικού κόστους με άμβλυνση των διαφορών μεταξύ υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων στελεχών διατηρώντας παράλληλα τη σχετική διαφορά θέσης αμοιβής, η δημιουργία κινήτρων παρα­μονής, η αύξηση των κρατήσεων υ­πέρ κύριων ασφαλιστικών φορέων και μετοχικών ταμείων προς ενίσχυ­ση των αποθεματικών τους και η θεσμοθέτηση αμοιβής για την υπερω­ριακή εργασία πέραν του πενθημέρου. 

Δομή και αρχιτεκτονική 

Τα κυριότερα σημεία της «δομής» και της «αρχιτεκτονικής» του μισθο­λογίου που προτείνει ο Σύνδεσμος που θέτει ως μισθό βάσης (συντελεστής 1) εκείνο του σημερινού ΕΠ.ΟΠ. με 800 € (ενώ Βασικός Μισθός (Β.Μ) των ΑΣΣΥ θέτεται του Μό­νιμου Λοχία στα 1.040 € και των ΑΣΕΙ του Ανθυπολοχαγού στα 1.200 €) είναι -σύμφωνα με την πρόταση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη- τα ακόλουθα: 

1. Το μισθολόγιο να υιοθετεί τη λογική του προσφάτως ψηφισθέντος με το νόμο 4024/2011 νέου ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο συναρτά τη μισθολογική εξέλιξη κάθε υπαλλήλου με τη χορήγηση βαθμού και συνδέει το βαθμό που κατέχει κάθε φορά ο υπάλληλος με τον αντίστοιχο μισθό. 

2. Σε αντιστοιχία με τις ανωτέρω επι­σημάνσεις το προτεινόμενο νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών προβαίνει στις παρακάτω βασικές δομικές αλλαγές: 

α. Συνδέει τη χορήγηση Β.Μ και ειδικών επιδομάτων με το διοικητικό βαθμό. 

β. Καταργεί τις μισθολογικές προαγωγές που δίδονταν αυτοδικαίως, βάσει του χρόνου υπηρε­σίας 

γ. Καταργεί το Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας (Ε.Χ.Υ), το οποίο αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο κάθε διετία, 

δ. Καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, που κατα­βάλλεται σε όλα τα στελέχη και συ­ναρτάται από την οικογενειακή τους κατάσταση. 

ε. Αυξάνει και προσαρμόζει τους Β.Μ στα αντίστοιχα επίπε­δα των Β.Μ των δημοσίων υπαλλήλων, αντισταθμίζοντος τις οικονομι­κές απώλειες από την κατάργηση του Ε.Χ.Υ και των μισθολογικών προαγωγών. 

στ. Διατηρεί το επίδομα ειδικών συνθηκών, το οποίο αντιστοιχίζει και αναπροσαρμόζει στο επίδομα επικινδυνότητας και ανθυγιεινής εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. 

ζ. Καταργεί το επίδομα ευθύνης διοίκησης-διεύθυνσης, που καταβάλλο­νταν μόνο στους Διοικητές και Διευ­θυντές Μονάδων Υπηρεσιών και α­νεξάρτητων Υπομονάδων. 

η. Διατηρεί το επίδομα θέσης υψηλής ευθύ­νης (επιτελικής ευθύνης). 

θ. Διατη­ρεί το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητος. Το επίδομα αντιπαραβάλλεται με το επίδομα παραμεθορίου που καταβαλλόταν στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και σε προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α'. 

ι. Διατηρεί τα επιδόματα ε­ορτών και αδείας, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλή­λους, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4024/2011. 

ια. Διατηρεί τη χορήγηση της οικογενειακής παροχής, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν.4024/2011. 

ιβ. Διατηρεί τη χορήγηση των εξόδων παράστα­σης, το οποία καταβάλλονται μόνο στους Αρχηγούς ΓΈΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΈΠΣ, ΣΤΟΛΟΥ και ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. 

ιγ. Θεσμοθετεί την αμοιβή των κατόχων διδακτορικών διπλωμάτων και μεταπτυχιακών τίτλων και εξισώνει αντίστοιχα με αυτούς τους αποφοίτους της ΣΕΘΑ και ΑΔΙΣΠΟ. 

ιδ. Θεσμοθετεί την αποζη­μίωση της υπερωριακής εργασίας για εργασία πέραν του πενθημέρου, στα πρότυπα της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι υπηρετούντες στα Σώ­ματα Ασφαλείας, αλλά και το προσω­πικό καθαριότητας και φύλαξης των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης αρμοδιότητος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφω­να με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.4024/2011. 

ιε. Θεσμοθετεί την αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας των στρατιωτικών ιατρών που υπηρετούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία και εκτελούν υπηρεσίες εφημερίας. Η αποζημίωση αυτών γίνεται στα πρότυπο των διατάξεων του ν.2606/1998 (άρθρο 7 παρ. 4) και του ν.3984/2011 (άρθρο 66. παρ. 27). 

ιστ. Τέλος, διατηρεί το επίδομα ειδικής απασχόλησης, με το οποίο επιχειρεί να καλύψει μέρος του πρόσθετου κόστους ζωής που συνεπάγονται οι συνεχείς μεταθέσεις αλλά και η τήρηση του προγράμματος ω­ρών και εκπαιδεύσεως το οποίο καταργεί κάθε έννοια ωραρίου. 

ΕΝΣΤΟΛΟΣ
(ΕΦ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13-30/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger