Αρχική » » ΣΤΙΣ ΓΩΝIΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ

ΣΤΙΣ ΓΩΝIΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ


Φίλες και φίλοι της στήλης χρονιά πολλά και καλά! Μά­θαμε από έγκυρες πηγές και θεωρήσαμε καλό να σας το μεταφέρουμε πως φέτος «το πνεύμα των Χριστουγέννων», ενώ πήγε παντού στο Πεντάγωνο, ξέχασε να περάσει από το ΓΕΝ. Πώς αλλιώς δηλαδή, να εξηγήσει κάνεις το γεγονός ότι ο νυν Αρχηγός ΓΕΝ «έσπασε» μια... παράδοση ετών και για πρώτη φορά απέφυγε να δεχτεί τα καθιερωμένα «χρόνια πολλά» από το προσωπικό που υπηρετεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού; 
Αντίθετα από τους απλούς… πληβείους «παραχωρή­σεις» έκανε ο Α/ΓΕΝ στους ανώτατους αξιωματικούς τους οποίους όχι μόνο δέχτηκε στο γραφείο του «μετά βαΐων και κλάδων», αλλά τους κέρασε και κουραμπιέ­δες. Η εν λόγω «παραχώρηση», πάντως έριξε λάδι στη φωτιά» μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στο ΓΕΝ, μερίδα του οποίου εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη και για μία ακόμη παράβλεψη του Α/ΓΕΝ: Βλέπετε, δεν είναι και λίγο να είναι κάποιος Αρχηγός Γε­νικού Επιτελείου εδώ και πάνω από ένα μήνα και να μην έχει καταδεχτεί να κάνει ούτε καν μια μικρή βόλτα από τα γραφεία, έτσι, για να 'χει μια εικόνα για το ποιοι δουλεύουν γι΄ αυτόν. 
Μια, όμως και αρχίσαμε με το ΓΕΝ, ας συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, αν και τα πράγματα πρέπει να σας προει­δοποιήσουμε πως από δω και κάτω αρχίζουν και σοβα­ρεύουν. Απ' ό,τι μαθαίνουμε, ο νέος Α/ΓΕΝ εμφανίστηκε ενοχλημένος από το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν του προσωπικού του ΓΕΝ αξιολογείται στα «φύλλα αξιολόγησης» με 100 -που είναι και ο ανώτερος βαθμός-, με αποτέλεσμα κατόπιν σχετικής διαταγής του, να ζητεί να τηρούνται τα προσχήματα και ο καθένας να λαμβάνει το βαθμό που του αξίζει. Μέχρι εδώ όλα καλά και σωστό είναι. 
Έλα όμως που, μαζί με τη γραπτή διαταγή, ο Α/ΓΕΝ έδωσε και μία προφορική στους ναυάρχους του Ανώτα­του Ναυτικού Συμβουλίου… Τι ζητά άτυπα- ο Α/ΓΕΝ από τους ναυάρχους του; Να μην βάλουν σε κανένα στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού βαθμό πάνω από... 94!
Το θέμα πάντως έχει και συνέχεια καθώς αφενός ο Α/ΓΕΝ απαίτησε από τους υφισταμένους του να μετα­φέρουν την εντολή του και στις διοικήσεις τους ούτως ώστε να πράξουν κι αυτές το ίδιο, αφετέρου, δε, υπήρξαν αρκετοί που διερωτήθηκαν όχι μόνο για την ορθότητα, αλλά και για τη νομιμότητα των παραπάνω προφορικών εντολών. Όπως καταλαβαίνετε, δεν έφταναν οι περικοπές στους μισθούς άρχισαν πλέον και οι περικοπές στους... βαθμούς που βάζουν στα «φύλλα αξιολόγησης». Σκε­φτείτε και να πλήρωναν κιόλας- με το κιάλι θα 'βλεπαν τη βάση οι «ναυταίοι». 

Ο Παρα-στρατιωτικός
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-29/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger