Αρχική » » ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !


Ο τέως Υπουργός των Οικο­νομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αυτός που ουσιαστικά μας έδεσε χειροπό­δαρα στους Ευρωπαίους δανειστές μας και υποθήκευσε την εδαφι­κή μας ακεραιότητα, στα πρώτα βήματα της θητείας του, ομιλών περί Τιτανικού κλπ., όχι μόνον εξευτέλισε την Ελλάδα στα όμματα των Ευρωπαίων συνεταίρων μας, αλλά και εβύθισε σε μελαγχολία τον Έλληνα ...
επιβάτη του Τιτανικού! Μας εστέρησε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε με το κεφάλι ψηλά! Ας τον συγχωρέσει ο θεός. 

Αντιθέτως, ένας υπερήφανος Έλληνας, θέλησε να μας ανεβάσει το ηθικό μας Προέβη λοιπόν σε μια έρευνα, της οποίας το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο. Με α­ριθμητικά δεδομένα σε απόλυτους αριθ­μούς και με εδαφικές συγκρίσεις της Ελλάδος με άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες κα­τόρθωσε να μας αποδείξει ότι η "φουκαριάρα" Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ! Π.χ. είναι μια Χώρα, η οποί­α ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκτα­ση 450.000 τετρ. χιλιομέτρων, δηλ όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί! Σ' ολόκλη­ρο την υδρόγειο ζουν και μεγαλουργούν 17.000.000! 

Θεωρήσαμε πολύ αξιόλογα αυτά τα στοι­χεία, γι αυτό και τα παραθέτουμε παρακά­τω. Σας προσκαλώ, φίλοι μου και αδελφοί μου. να ανορθώσουμε λίγο το ηθικό μας, αυτό το πεσμένο ηθικό, το οποίο είτε ο τέ­ως Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου χθες, είτε ο νυν κ. Βενιζέλος σή­μερα, είτε ο Αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος με τις ατάκες του χθες, προχθές, σήμερα, συνεχώς μας το καταρρακώνουν! Κουρά­γιο, αδέλφια μου. " Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ"! 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΡΕΥΝΑ 

1. Είμαστε μια χωρά που ελέγχει μια χερ­σαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τε­τρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το α­εροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πε­τάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία. 

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. 

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. 

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική του­ριστική βιομηχανία. 

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. 

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορ­τηγά. λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραί­νων, επικαθήμενα. μπετονιέρες, βυτία κλπ. 

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο. 

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι σης ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. 

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500 000 τόνοι), 1οι στην Ε.Ε σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμί­τη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε α­λουμίνια. 

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο Ν ΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥ­ΤΑΙΑ! 

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισε­κατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο με­γαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτε­ρα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η α­ξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000 000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !) όπως α­ναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. το ΥΣΓΣ. 

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις; 

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΠΑ ΤΟΝ κ ΠΑΓΚΑΛΟ: Από την τοπική μας εφημερίδα "ΤΥΠΟΣ" του Αιγίου της 8ης Δεκεμβρίου ε.έ αντιγράφουμε ένα "λαϊκό" δίστιχο αφιερωμένο από συνταξιούχο ...δύστυχο στον καλο­φαγά Πάγκαλο: «Μαζί τα φάγαμε μου λες, εσύ χαβιάρι κι εμείς ελιές»! 


(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-13/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger