Αρχική » , , » Πεντάστερες αυξήσεις για στρατηγούς

Πεντάστερες αυξήσεις για στρατηγούς


• Προτάσεις από τα Γενικά Επιτελεία για μισθολόγιο δύο ταχυτήτων στους στρατιωτικούς. 
• Μειώσεις έως και 30% στους κατώτατους βαθμούς και αυξήσεις από 25% έως και 60% για τους ανώτα­τους ζητά το «κλαμπ των στρατηγών».
• ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για αυξήσεις σε εαυτούς ζητεί το "κλαμπ των στρατηγών". Αντίθετα προτείνει μειώσεις μισθών για τους κα­τώτερους βαθμούς... 
• Τι προτείνε­ται γιο το νέο μισθολόγιο των στρατιω­τικών ανά βαθμό. 

Στα χνάρια των δικαστών επιχειρούν να κινηθούν και οι στρατιωτικοί σχεδιάζοντας το μισθολόγιο τους με πλήρη μυστικότητα. Ήδη ο Στρατός και το Ναυτικό προτείνουν δραστικές μειώσεις έως 30% στους κατώτερους βαθμούς και αυξήσεις από ...
25% έως και 60% στους ανώτατους βαθμούς!! 

Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές, τις οποίες αποκαλύπτει σήμε­ρα το «Έθνος»: 

 Στους κατώτερους βαθμούς, από αντισυνταγματάρχη και κάτω, προβλέπονται μειώσεις έως 30%. 

Στους βαθμούς του συνταγματάρχη και του ταξίαρχου προ­τείνεται οι μισθοί να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα. 

Στο κλαμπ των στρατηγών προβλέπεται αύξηση μισθού έως 25%. 

Στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων προβλέπεται αύξηση έως 60%. Ο μισθός του αρχηγού ΓΕΕΘΑ μαζί με τα επιδόματα από 3.977 ευρώ, προτείνεται να εκτοξευτεί στα 6.392 ευρώ. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τη λογική των προτάσεων των Γενικών Επιτελείων η δραστική μείωση από 25 έως 30% στις αποδοχές των χαμηλόβαθμων «παγιώνεται» τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία επειδή καταργούνται οι μισθολογικές προαγωγές. 

Πλέον η μόνη αύξηση που θα δίνεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα αφορά το επίδομα χρόνου υπηρεσίας, το οποίο θα αυξάνεται κατά 2% ανά έτος και θα τερματίζει στα 35 χρονιά υπηρεσίας. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι: 

Ένας κατώτερος αξιωματικός -εξ υπαξιωματικών- με το ισχύον καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών, ανεξαρτήτως του διοικητικού του βαθμού, στα 33 χρονιά υπηρεσίας λαμβάνει τα 2/3 του ταξίαρχου. Πλέον σύμφωνα με τις προτάσεις των Επιτελείων θα αμείβεται με τον φέροντα βαθμό, μειώνοντας τις αποδοχές του κατά 15% (250 ευρώ). Αυτή η κατακόρυφη μείωση στον μισθό του κατωτέρου αξιωματικού που προέρχεται από τη «μήτρα» των υπαξιωματικών θα αντανακλά στη σύνταξη και στα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων 

Ένας Εθελοντής Μακράς Θη­τείας (ΕΜΘ), που στα 35 χρόνια υπηρεσίας σήμερα λαμβάνει μισθό ίσο με τα 2/3 του αντισυνταγματάρχη, πλέον - με βάση πάντα τις προτάσεις των Επιτελείων - θα παίρνει βασικό μισθό ανθυπασπιστή. Δηλαδή, απότομα θα κατέβει πέντε μισθολογικά κλιμάκια!!! 

Προβλήματα 

Σημειωτέον ότι οι κατηγορίες των στρατιωτικών που θα υποστούν τις μεγαλύτερες μισθολογικές μειώσεις αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα προβλήματα, κυρίως στέγασης καθότι στην επαρχία που υπάρχουν στρατόπεδα τα ενοίκια παραμένουν ιδιαιτέρως υψηλά. 

Απεναντίας το πρόβλημα στέ­γασης μειώνεται στους ανώτερους και κυρίως στους ανώτατους βαθμούς καθότι η πλειονότητα διαμένει σε στρατιωτικά οικήματα. .. 

.......................................................................................................................................................................

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 

Κατάργηση τεσσάρων επιδομάτων 

«STOP» στην επιδο­ματική πολιτική που είχε εγκαινιαστεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου βάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, οι όποιες προτάσεις των Γενικών Επιτελείων γιο το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών καταργούν τέσσερα επιδόματα και διατηρούν μόνο δύο. Συγκεκριμένα καταργούνται το επι­δόματα: 

Εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών 

Εξόδων παράστασης 

■ Αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας 

Ευθύνης διοίκησης Διεύθυνσης 

Στον βασικό μισθό εν­σωματώνονται μόνο το επιδόματα ειδικής απασχόλησης και θέ­σης ευθύνης. 



ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
(ΕΦ.ΕΘΝΟΣ-19/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger