Αρχική » , , , » Σκηνικό Ιμίων μεταξύ Σάμου και Χίου έστησαν οι Τούρκοι

Σκηνικό Ιμίων μεταξύ Σάμου και Χίου έστησαν οι Τούρκοι


 Φορτηγό πλοίο αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια και η περισυλλογή του πληρώματος έγινε από το «PIRIREIS» 
Σκηνικό Ιμίων στήθηκε χθες το πρωί μεταξύ Σάμου και Χί­ου, με τουρκικό φορτηγό πλοίο να εκπέμπει σήμα κινδύνου, να αρνείται την ελληνική βοήθεια και τελικά η περισυλλογή του πληρώματος εντός του ελληνι­κού χώρου αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης να γίνει από ...τουρκικό παραπλέον σκάφος. 
Ειδικότερα, το τουρκι­κό φορτηγό πλοίο «DOGU XASLAMAN» εξέπεμψε σήμα κινδύνου χθες στις 10.55, ενώ βρισκόταν σε δι­εθνή ύδατα μεταξύ Χίου και Σάμου σε απόσταση 18 μιλί­ων βορειοδυτικά της Σάμου εντός του FIR Αθηνών στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας. 
Το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma της Π.Α. απογειώθηκε με εντολή του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) μόλις τρία λεπτά με­τά τη λήψη του σήματος από το τουρκικό φορτη­γό πλοίο στις 10.58, απο­δεικνύοντας την ταχύτητα και την αποτελεσματικό­τητα των πληρωμάτων και των μέσων της Π.Α. στον τομέα της έρευνας και διά­σωσης στο Αιγαίο. Παράλ­ληλα, δύο ταχύπλοα του Λιμενικού Σώματος έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόταν το τουρκικό πλοίο για να προσφέρουν βοή­θεια στους ναυαγούς. 

Ελικόπτερο 

Κατά την άφιξη του ελικοπτέρου της Π.Α. στο ση­μείο όπου βρισκόταν το τουρκικό πλοίο, το 12με­λές πλήρωμα του «DOGU XASLAMAN» είχε ήδη μεταβεί με σωστική λέμβο στο παραπλέον φορτηγό πλοίο «PIRIREIS». 
Τα μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοί­ου αρνήθηκαν την παρο­χή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου της Π.Α. και επιβιβάστηκαν στο «PIRIREIS», αναφέροντας ότι αναμένουν τουρκικά μέσα να τους παραλάβουν. Ο λόγος; «Δεν είναι ελληνι­κής αρμοδιότητας η περιο­χή έρευνας και διάσωσης»! Παράνομος 100% ο ισχυρι­σμός, αλλά ελέχθη. Την όλη επιχείρηση παρακολουθεί διακριτικά και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Υπενθυμίζεται ότι αντί­στοιχο σκηνικό είχε εξε­λιχθεί το βράδυ των Χρι­στουγέννων του 1991, όταν το τουρκικό πλοίο «FIGEN AKAT» είχε προσαράξει σε αβαθή ύδατα κοντά στις βραχονησίδες Ίμια και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που είναι και το πλησιέστερο στην περιοχή, δι­έθεσε ρυμουλκό για να αποκολλήσει το τουρκικό πλοίο από τα αβαθή, αλλά ο πλοίαρχος αρνήθηκε, υπο­στηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και άρα αρμόδιες για την παροχή βοήθειας ήταν οι τουρ­κικές αρχές. Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις στον αέρα. καθώς εννέα τουρκι­κά μαχητικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα πραγ­ματοποίησαν τέσσερις πα­ραβάσεις και εννέα παρα­βιάσεις στο βόρειο, κεντρι­κό και νότιο Αιγαίο. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger