Αρχική » , » ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

 Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δίπλα στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο
Κάποιοι εξακολουθούν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σε αυτό δεν υπάρχουν ούτε κρίση ούτε φτώχεια. 

Περάσαμε στον δεύτερο μήνα «διακυβέρνησης» του τόπου από τον τραπεζίτη (για να μην ξε­χνιόμαστε) Λουκά Παπαδήμο και όσοι ήταν ψυλλιασμένοι για την επι­λογή αυτή νιώθουν -δυστυχώς- δικαι­ωμένοι. 

Ο φερόμενος, διότι ουδείς πολί­της τον ψήφισε, ως Έλληνας πρωθυ­πουργός όχι απλώς συνεχίζει την...
κα­ταστροφική πολιτική του προκατόχου του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά εξε­λίσσεται σε ακόμη χειρότερο. Παλαιό­τερα τη «λύση» του συστήματος, όταν οι πολίτες αηδίαζαν με τους πολιτι­κούς, την έδιναν οι συνταγματάρχες - τώρα τη δίνουν οι «τεχνοκράτες», κα­θώς είναι πιο... σικ στην Ευρώπη που οραματίζεται η Frau Μέρκελ. 

Οι μέρες που έρχονται για τις Ελ­ληνίδες και τους Έλληνες κάθε μέρα γίνονται δυσκολότερες, κανένα άδικο μέτρο δεν πάρθηκε πίσω και το «πα­κέτο» που ψήνεται είναι ακόμη πιο οδυνηρό. 

Στο βάθος του τούνελ όχι μόνο δεν υπάρχει φως, αλλά ακόμη πιο πη­χτό σκοτάδι. Ο Μεσαίωνας μπροστά σε αυτά που έρχονται θα μοιάζει με παράδεισο και ήδη αρκετοί αρχίζουν και εκδηλώνουν στην κοινωνία και στους εργασιακούς χώρους συμπτώ­ματα κανιβαλισμού. Μέχρι να βρει τον βηματισμό της η κοινωνία και να αυτοοργανωθεί με γνώμονα την αυ­τάρκεια και την αλληλεγγύη του πα­λιού κράτους-πόλη, θα μετρήσουμε πολλά θύματα. 

Τα συσσίτια θα πληθαίνουν και συμπολίτες μας, που μέχρι χθες ένιω­θαν ότι είναι στο απυρόβλητο της κρίσης, τώρα τη βιώνουν στην πιο άγρια μορφή της. Ενώ αυτά συμβαί­νουν στην κοινωνία, κάποιοι εξακο­λουθούν να λειτουργούν σε ένα πα­ράλληλο σύμπαν. Σε αυτό όπου δεν υπάρχουν όλα τα παραπάνω. 

Από τη μια πολιτικοί που ζητούν τα αναδρομικά τους και από την άλ­λη οι άνθρωποι του Γιώργου, που συ­νεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτε. 

Υπουργοί που μέχρι τώρα έσφα­ζαν τον κ. Παπανδρέου, τώρα σφά­ζονται μεταξύ τους, όχι πια για τις υπουργικές καρέκλες, αλλά για ένα πουκάμισο αδειανό (γιατί αυτό είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ), για μια... Ελένη, που δεν είναι άλλη παρά η καρέκλα του αρχηγού. 

Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Λες και νοιά­ζει τον άνεργο, τον μισθωτό, τον συ­νταξιούχο ποιος θα είναι αύριο αρχη­γός του ΠΑΣΟΚ. Οι δελφίνοι και οι συν αυτοίς δεν μπαίνουν καν στον κό­πο να διαβάσουν τις δημοσκοπήσεις. Εκεί θα έβλεπαν κάποια από τα ψήγ­ματα της αλήθειας που δεν τολμούν να ομολογήσουν: ότι ο κόσμος στρέ­φεται προς όσους τηρούν μια «αντιμνημονιακή» γραμμή. Όχι, οι Έλληνες δεν έγιναν ξάφνου πιο... αριστε­ροί. Πιο απελπισμένοι έγιναν. Πιο φοβισμένοι είναι γι' αυτό που ζουν και γι' αυτό που έρχεται. 

Όσο για τον κ. Παπαδήμο, με αυτήν την εκσυγχρο­νιστική εικόνα του «καθηγητή» κ. Σημίτη, απλώς οφείλουμε όλοι να τον αφή­σουμε στην ησυχία του. Ο άνθρωπος συμπεριφέρεται σαν να μη θέλει κα­νείς να τον ξυπνήσει από το όνειρο που ζει, καθώς κατάφερε να διοριστεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να διασφαλίσει για τον εαυτό του μια σει­ρά από προνόμια, όταν γίνει και αυτός τέως. 

Εξάλλου ο άνθρωπος δεν έζησε ούτε θα ζει και την επόμενη ημέρα σε αυτό που κάποτε αποκαλούνταν Ελλάς... 

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/12/2011)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger