Αρχική » , , , » Σταγονίδιο στη βάση, πλημμύρα στην κορυφή

Σταγονίδιο στη βάση, πλημμύρα στην κορυφή

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γ. Γεωργίου. Και οι δύο δεν έχαναν ευκαιρία στις δημόσιες εμφανίσεις τους να εξαίρουν την «τιμιότητα» και τη «χρηστή διοίκηση» των πραξικοπηματιών του 1967. 

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
Μια «ΕΔΕ» για τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γεώργιο Γεωργίου με αφορμή τη φιλοχουντική φιέστα στη Σχολή Ευελπίδων 

Παρά την πληθώρα των αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη της ψιλοχουντικής φιέστας στη Σχολή Ευελπίδων τη μέρα του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ασχολίαστο έμεινε το γεγονός ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την κορυφή της ιεραρχίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Γιατί όσο ανατριχιαστική κι αν είναι η διαπίστωση ότι στο πλαίσιο του στρατεύματος εξακολουθούν να αναπαράγονται...
νεαροί νοσταλγοί της δικτατορίας, τόσες δεκαετίες μετά την πτώση της, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αναθέσει σε έναν εκπρόσωπο του κόμματος Καρατζαφέρη την ευθύνη του υπουργού αναπληρωτή. 

Το ΛΑΟΣ και ο αρχηγός του ουδέποτε έχουν εγκαταλείψει την υιοθέτηση των θέσεων της χούντας, από το πρώτο τους συνέδριο, όταν κυρίαρχο σύνθημα ήταν το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Ο κ Καρατζαφέρης μέχρι σήμερα δεν χάνει ευκαιρία να εξάρει την τιμιότητα και τη χρηστή διοίκηση των πραξικοπηματιών, οι οποίοι «πέθαναν στην ψάθα», ενώ σε κάθε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επαναλαμβάνει τα περί «προβοκάτσιας» και «αφελών νέων που παρασύρθηκαν». 

Τις ίδιες απόψεις συμμερίζεται και ο πρώην πρέσβης Γεώργιος Γεωργίου. Και είναι φυσικό. Η διπλωματική καριέρα του Γεωργίου σημαδεύθηκε από το ρόλο του στο προξενείο της Νάπολης κατά την περίοδο της δικτατορίας, όταν ήταν ταυτόχρονα και πολιτικός σύμβουλος στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Σχετικές αποκαλύψεις συναντάμε στον τύπο της μεταπολίτευσης (βλ. λ.χ., «Η περίπτωση Γ. Γεωργίου». «Πολιτικά Θέματα». τ. 39. 12.4.1975, σ 50). Στη δράση αυτή του Γεωργίου έχει αναφερθεί πολλές φορές ο Καρατζαφέρης, όπου θα περιγράψει τον μεσολαβητικό ρόλο του τότε προξένου μεταξύ Ελλήνων φασιστών και... Ερυθρών Ταξιαρχιών με την εντολή του δικτατορικού καθεστώτος 

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ (22.10.2005) ο Καρατζαφέρης θα επαναλάβει: «Είναι το 1970, ή '68, ή '69, ή '71, ή '72, που δύο σκοτώνονται στη Νάπολη. Ο ένας ανήκει στο φασιστικό κόμμα, ο Σπύρος Σταθόπουλος, κι ο άλλος ανήκε στις παρυφές της Ερυθράς Ταξιαρχίας [sic]. Και κάθε μέρα έπαιρνε καθένας μια βόμβα και την έριχνε στο κεφάλι του αλλουνού. Και κάποια στιγμή όταν χάλασε ο κόσμος, επελήφθη το προξενείο και τους μάζεψε. Οι τρεις πρωταγωνιστές εκείνου του επεισοδίου είναι σήμερα κοντά μας. Είναι ο πρόξενος Γεωργίου, ο Σπύρος Σταθόπουλος και ο Γιώργος Ευσταθίου». 

Βέβαια από τότε μεσολάβησαν αρκετά χρόνια και ο κ Γεωργίου έκανε καριέρα ως διπλωμάτης συνεργαζόμενος με όλες τις κυβερνήσεις, ενώ αναδείχτηκε και στη θέση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Διπλωματών επί ΠΑΣΟΚ. Αλλά η προσχώρησή του στο ΛΑΟΣ, με δήλωσή του που δημοσιεύτηκε στην κομματική εφημερίδα «Αλφα-Ενα» συμπίπτει με την πιο σκληρή περίοδο του κόμματος (4.10.2003), όταν βασικός σύμβουλος του Καρατζαφέρη ήταν ακόμα ο Κώστας Πλεύρης. Στη συνέχεια απέκτησε και ο Γεωργίου εκπομπή στο Telecity-Τηλεάστυ, όπου συχνά-πυκνά συναντούμε ως καλεσμένους στελέχη και «υπουργούς» της δικτατορίας (π.χ., τον «γεν. γραμματέα» και προσωπικό σύμβουλο του Μακαρέζου Κωνσταντίνο Θάνο, Τηλεάστυ, 21.2.2006). 

Την προσωπική του φιλοσοφία για την ψεύτικη μετριοπάθεια που οφείλει να επιδεικνύει το ΛΑΟΣ για να διεκδικήσει συμμετοχή στην πολιτική εξουσία την εξέφρασε ο Γεωργίου στον Τάσο Τέλλογλου λίγο πριν τις εκλογές του 2007: «Εμείς αν είχαμε τραβήξει το σκοινί στο ζήτημα των μεταναστών, που μας ενοχλεί πάρα πολύ, αν το τραβάγαμε το σκοινί, μπορεί να πηγαίναμε στο 10%. 10% και στη γωνία. Δηλαδή καλύτερα 5% και στο παιχνίδι, παρά 10% και στη γωνία» (ΣΚΑΪ, 9/10/2007). 

Από την εκπομπή του δεν θα διστάσει να προβλέψει στρατιωτική εισβολή και κατάκτηση της ΠΓΔΜ, μόλις αναρριχηθεί στην εξουσία κάποιος κατάλληλος ηγέτης, φωτογραφίζοντας εδώ τον Γιώργο Καρατζαφέρη και βέβαια τον εαυτό του: 

«Συνεβούλευσα τους Σκοπιανούς, εφόσον η Ελλάς με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 ελέγχει το μέγιστο μέρος του μακεδονικού χώρου να μην επιμείνουν γιατί δεν ξέρουν. Καλά, σήμερα υπάρχουν αυτοί εδώ (σ.σ. εννοεί την κυβέρνηση Καραμανλή), αν αύριο, όμως, τα πράγματα αλλάξουν, κι έρθει κάποιος άλλος, ο οποίος διαπνέεται από ένα φρόνημα εθνικόν, και ο οποίος εν πάση περιπτώσει δεν έχει διάθεσιν διαρκούς ταπεινώσεως, αν έλθει ένας άλλος κυβερνήτης και διαφαίνονται στον ορίζοντα ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί, σήμερα ή αργότερον, θα τους συνεβούλευα να μην υιοθετήσουν ονομασία η οποία θα μπορούσε να τους εντάξει στις διεκδικήσεις του μεγαλυτέρου μέρους της Μακεδονίας. Γιατί αν έχει το δικαίωμα το 36% να ομιλεί περί ενσωματώσεως ολοκλήρου της Μακεδονίας, εις το διπλάσιον ή τριπλάσιον έχει το δικαίωμα αυτό να το κάμει αυτός ο οποίος έχει σήμερα το μέγιστον μέρος της Μακεδονίας. Εγώ δεν θα κοιμόμουν ηρέμως αν ήξερα ότι μια χώρα πολύ ισχυρότερη από μένα δεν είναι πάντοτε διατεθειμένη να οπισθοχωρεί. Και να ξέρουν ότι οι επεκτάσεις δεν γίνονται μόνον από Βορράν προς Νότον, αλλά καμιά φορά γίνονται και από Νότον προς Βορράν» (Τηλεάστυ, 6.4.2007). Και για όποιον δεν κατάλαβε, ο πρώην πρέσβης προσθέτει: «Αυτό το κράτος, με ένα φύσημα της Ελλάδος θα εξαφανιστεί από το χάρτη». 

Στην ίδια εκπομπή, ο Γεωργίου θα υποστηρίξει ότι ο ίδιος συζητούσε με τους Σέρβους το διαμελισμό της ΠΓΔΜ: «Πρέπει να σας πω ότι αυτή την πρόταση μου εγένετο εμένα από τον τότε πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας εις τας Αθήνας. Φίλτατος ο οποίος τώρα μπορεί να οδηγηθεί εις το διεθνές δικαστήριον. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από συζήτηση που είχα με τον κ. Μιλόσεβιτς, εις τις συχνές επισκέψεις του εις Αθήνας». 

Οι βλέψεις του νέου μας αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν περιορίζονται στο Βορρά. Τον Απρίλιο του 2009, στην πανελλήνια συνδιάσκεψη της κομματικής νεολαίας στα Καμένα Βούρλα, μόλις ο Καρατζαφέρης υπαινίχθηκε ότι πρέπει να καταλάβει η Ελλάδα και τα παραλία της Μικράς Ασίας («Η ελληνική ψυχή, το ελληνικό πνεύμα, για να μπορέσει να επιβιώσει μέσα στους αιώνες χρειάζεται δυο ποδάρια που ν' ακουμπάνε στις δυο όχθες του Αιγαίου»), ο Γεωργίου σηκώθηκε ενθουσιασμένος μέχρι δακρύων και έσπευσε επιδεικτικά να αγκαλιάσει τον ηγέτη του. Το φανατισμό του συνεργάτη του επιδοκίμασε ο αρχηγός, λέγοντας ότι «το πιο ενθουσιώδες μέλος της ΝΕΟΣ είναι ο πρέσβης ο Γιώργος Γεωργίου». 

Από κοντά και οι συγκεντρωμένοι οπαδοί χειροκροτούσαν τον νέο Βενιζέλο: «Μεγάλη Ελλάς, το όραμα για μας». 

Γι' αυτές τις απόψεις του υπουργού αναπληρωτή ποιο όργανο είναι άραγε αρμόδιο να διεξαγάγει ΕΔΕ; 


(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 11/12/2011 – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΑΣ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger