Αρχική » , , » Ένοπλες Δυνάμεις: Σε κίνδυνο τα μερίσματα από τα άδεια μετοχικά ταμεία

Ένοπλες Δυνάμεις: Σε κίνδυνο τα μερίσματα από τα άδεια μετοχικά ταμεία


ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση βρίσκο­νται τα Μετοχικά Ταμεία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυ­νάμεων. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν οι απόστρα­τοι, υπάρχουν μεθοδεύσεις για περαιτέρω μείωση, ακόμη και...
για κατάργηση του μερίσματος που λαμβάνουν. 

Οι πληροφορίες αυτές, έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τους αποστράτους, με - τις ενώσεις τους - (ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ) να εκδίδουν σκληρές ανα­κοινώσεις, σης οποίες κάνουν λό­γο για σχέδια «καθολικής περικοπής του μερίσματος» ή δραματι­κής μείωσής του, τα οποία, όμως, θα συναντήσουν τη σκληρή αντίδραση των μελών, με τη σύγκρου­ση των αποστράτων και της ηγεσί­ας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να είναι προ των πυλών. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚΙΣ), υπάρ­χουν «έγκυρες πληροφορίες σχετικά με επεξεργαζόμενες από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού προτά­σεις για παραπέρα δραστική έως και καθολική περικοπή του μερίσματος του έτους 2012». «Απορ­ρίπτουμε ως απαράδεκτη, ανάλ­γητη και καταστροφική για τους οικονομικά εξαθλιωμένους από­στρατους συναδέλφους του Στρα­τού Ξηράς και τις οικογένειές τους οποιαδήποτε σκέψη για παραπέ­ρα μείωση του ήδη μειωμένου στα όρια της πείνας μερίσματος» ανα­φέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΑΚΙΣ. 

Ακόμη συνιστά στον πρόεδρο του ΜΤΣ, αντί να επεξεργάζε­ται προτάσεις μείωσης των εξόδων του Ταμείου με δραστική περικο­πή ή και πλήρη κατάργηση του με­ρίσματος, να κινηθεί προς τη λύση υλοποίησης θεσμικών, διαχειριστι­κών και οργανωτικών μέτρων για αύξηση των εσόδων του, τηρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και προωθώντας τα μέτρα εξυγίανσης που ανακοίνωσε κατά την ενημέ­ρωση των αποστράτων τον περα­σμένο Μάρτιο. 

Την ίδια στιγμή τραγικά απο­καλύπτονται τα οικονομικά στοι­χεία του Μετοχικού Ταμείου Ναυ­τικού. Και αυτό γιατί η τρέχου­σα χρήση του 2011 προβλέπε­ται να κλείσει με ζημία της τάξης των 10.000.000-13.000.000 ευρώ, εις βάρος του αποθεματικού, πα­ρά τη μείωση 8% που επιβλήθη­κε τον περασμένο χρόνο στα δια­νεμόμενα μερίσματα. Τα παραπάνω δεδομένα δημιουργούν μια ιδιαίτε­ρα ανησυχητική κατάσταση για το μέλλον του Ταμείου, που περιορί­ζουν τη βιωσιμότητά του, στην κα­λύτερη των περιπτώσεων, σε τέσ­σερα χρόνια. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger