Αρχική » » + 3 μήνες θητεία στα σκαριά

+ 3 μήνες θητεία στα σκαριά

■ Η στρατιωτική θητεία αναμένεται να αυξηθεί κατά τρείς μήνες για να καλυφθούν τα κενά.
■ Στον Στρατό Ξηράς από 9 θα φθάσει τους 12 μήνες και σε Ναυτικό - Αεροπορία από 12 στους 15.

Τρεις μήνες επιπρόσθε­τη στρατιωτική θητεία - και για τους τρεις κλάδους - προτείνει η μελέ­τη που έκανε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), οι άξονες της οποίας πα­ρουσιάστηκαν στη συνεδρία­ση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής χθες στο «Πεντά­γωνο». Υπέρ της αύξησης της θητείας τάχθηκαν...
και βουλευ­τές που ήταν παρόντες στην παρουσίαση. 

Με την υιοθέτηση της πρό­τασης του ΓΕΕΘΑ - που όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει αφού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι πρόκει­ται για την άποψη των ειδι­κών - η θητεία διαμορφώνε­ται ως εξής: 

Στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες. 

Στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες. 

Με την τρίμηνη αύξηση η οροφή των στρατιωτών από περίπου 45.000 θα ανέβει στις 60.000 και θα καλυφθούν πολ­λά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής. 

Το βασικό επιχείρημα των στρατιωτικών είναι ότι αφού δεν μπορούν να γίνουν προ­σλήψεις Επαγγελματιών Οπλι­τών λόγω της κρίσης - αντίθε­τα υπάρχει απομείωση της δύναμής τους - δεν ικανοποιείται ο λόγος για τον οποίο μειώθη­κε η θητεία το 2009 και ο μό­νος δρόμος είναι πλέον η επα­ναφορά στα παλιά επίπεδα. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου είχε πει νωρίτε­ρα, τασσόμενος υπέρ της αύ­ξησης «βάσει των μελετών, ακόμα και στους 18 μήνες, αν χρειάζεται», ότι οι μειώσεις το 2003 και το 2009 έγιναν χωρίς σχέδιο και ότι δεν ίσχυσε ποτέ καμία από τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί. 

Αλλά και ο κ. Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας τη μείωση που είχε κάνει το 2009, επέκρι­νε «τους επόμενους» ότι δεν προχώρησαν σε προσλήψεις, συγχωνεύσεις, κατάργηση θη­τείας σε Αεροπορία - Ναυτι­κό κ.λπ., που αυτός σχεδία­ζε. Πάντως αρκετοί βουλευ­τές - και κατ' ιδίαν - τάχθη­καν υπέρ της όποιας εισήγη­σης κάνει το ΓΕΕΘΑ. 

Το άδικο μισθολόγιο 

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής υπήρξαν αναφορές που έκαναν αίσθηση όπως: 

Η φερόμενη ως κοινή διαπίστωση ότι το νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς που ετοιμάζει το υπ. Οικονομικών δεν πρέπει να προβλέπει άλλες περικοπές για τους ένστολους. 

■ Η ανακοίνωση του Δ. Αβραμόπουλου ότι ακίνητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πάνε στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων «για αξιοποίηση». Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Ταμείου της ερχόμενης Τρίτης, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθούν οι φάκελοι για 10-15 τέτοιες εγκαταστάσεις-παλιές κυρίως. 


ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
(ΕΦ.ΤΑ ΝΕΑ-21/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger