Αρχική » , , , » Παραμύθι με ονόματα...

Παραμύθι με ονόματα...

Έγινε και πάλι το χατίρι της μαμάς 

Μεγάλη γυναίκα, ανησύχησε ακούγοντας την πόρτα της να χτυπά ξημερώματα. Η Φιλιππινέζα σηκώθηκε αλαφιασμένη και σε λίγο ο Γιώργος έπινε καφέ με τη μαμά. «Πού γύριζες τέτοια ώρα; Άρχισες κι εσύ αυτά που έκανε ο πατέρας σου;» Ο Γιώργος ήπιε μια γουλιά από τον ντεκαφεϊνέ και απάντησε με φωνή που μόλις έβγαινε. «Τι λέτε, μαμά; Υπουργικό συμβούλιο είχα, για το δημοψήφισμα». Παραξενεύτηκε η... mother. «Καλά, τόσο σοβαρό είναι το θέμα και το ξενυχτήσατε; Τέσσερις παρά τέταρτο είναι η ώρα!». Ο Γιώργος σκέφτηκε ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχε έλθει, αλλά έπρεπε να μάθει μερικά πράγματα.«Μαμά, πες μου. Αν ο μπαμπάς είχε βρεθεί στη θέση μου, τι θα έκανε;» Η μαμά απάντησε αμέσως. «Θα έπαιρνε το σκάφος κάποιου φίλου του και θα έφευγε για καμιά βδομάδα με καμιά τσαπερδόνα!» 
Ο Γιώργος κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει σοβαρά. «Μητέρα, σας παρακαλώ. Αν ο πατέρας είχε βρεθεί μεταξύ παραιτήσεως, δημοψηφίσματος και ανατροπής από τη Βουλή, τι θα έκανε;» Η μαμά σηκώθηκε κι άρχισε να βηματίζει στο μεγάλο σαλόνι. «Μην μπερδεύεις εποχές και πρόσωπα. Ο μπαμπάς είχε Λαλιώτη, Κατσιφάρα, Ζιάγκα, Λιβάνη, Μένιο. Εσύ έχεις Καρχιμάκη, Γερουλάνο, Ραγκούση, Πεταλωτή και Ξυνίδη». Ο Γιώργος ανταριάστηκε. «Έχω κι άλλους, μαμά, έχω κι άλλους!» 
Η μητέρα κάθισε στον καναπέ σε στάση «γιόγκα» κι άρχισε να μιλάει αργά. «Και ο πατέρας σου νόμιζε ότι είχε κι άλλους, αλλά όταν τους χρειάστηκε, εξαφανίστηκαν. Κι αν ο πατέρας σου βρέθηκε κάποια στιγμή σχεδόν μόνος, φαντάσου πού θα βρεθείς εσύ, που δεν έχεις ούτε δυο χρόνια πρωθυπουργός. Μην εμπιστεύεσαι πολιτικούς, κυρίως εκείνους που βοήθησες. Τον είδες το «χαντογκά»* που το παίζει αντιστασιακός; Τον πήρες και τον έκανες άνθρωπο και τώρα σου κάνει ό,τι έκανε η Βάσω στον μπαμπά». 
Ο Γιώργος άρχισε να νυστάζει, αλλά η μαμά συνέχισε να μιλάει. «Με το που άρχισαν τα δύσκολα, βγήκαν ο Πάγκαλος, η Βάσω κι ο Σημίτης και άρχισαν το θάψιμο. Αυτοί που, όπως, είχε πει ο Κατσιφάρας, άμα δεν ήτανε ο μπαμπάς σου, δεν θα τους ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας! Φυλάξου από τους πασόκους. Είναι περίεργη φάρα! Μόλις σε στύψουν, σε πετάνε και πάνε γι' άλλα!» Από τη μεριά του Γιώργου ακούστηκε ελαφρύς βόμβος. «Κοιμήθηκε, το πουλάκι μου! Πάντα πιάνει τόπο αυτό το παραμύθι» είπε η μαμά και ξάπλωσε στον καναπέ.

*«Χαντογκάς»: Ο διατηρών κατάστημα fast food, με Hot dog... 

Η ΑΚΙΣ
(Εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger