Αρχική » » «Με το δεξί»

«Με το δεξί»


O «υφυπουργός» δασύνεται. Η «ανάπτυξη» ψιλούται. Το ίδιο και η «ανταγωνιστικότητα». Εάν τα πνεύματα σχετίζονται με το περιεχόμενο των λέξεων και το επηρεάζουν θε­τικά ή αρνητικά είναι ένα θέμα προς διερεύνηση και αφορά τις σχετικές επιστήμες (ενδεχομένως να συμπεριλαμ­βάνεται και η ψυχανάλυση σε αυτές). Όπως και να έχει, ο καινούργιος ένοικος του υπουργείου Ανάπτυξης, βουλευτής του... ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, επι­βαρύνει την κοινωνία με έναν επιπλέον προβληματισμό, ανοίγει ένα ακόμη κεφάλαιο τριβών και συγκρούσεων, ε­παναφέροντας το διαρκές, βασανιστικό ερώτημα): Μονο­τονικό ή πολυτονικό σύστημα; Τη στιγμή μάλιστα που το θεωρούσαμε λυμένο, ως νόμο του κράτους από το 1982. Ο κ. Γεωργιάδης μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του αντικα­τέστησε τις ταμπέλες των γραφείων με άλλες, πολυτονι­κές επιγραφές, ζήτησε να αλλάξουν και τα χρώματα, προ­τιμώντας το μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Ύστερα από αυτήν την πρώτη παρέμβαση του νέου υφυ­πουργού δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να βάλει τα γέλια ή τα κλάματα. Αν συντάσσεται με τη γραφικότητα σχολιάζο­ντας το θέμα, αν τροφοδοτεί το παράλογο αφιερώνοντας χώρο και χρόνο. Παρωνυχίδα, άνευ σημασίας, μπροστά στις ιστορικές αλλαγές που βιώνουμε. Όμως ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι πλέον μια προβεβλημένη τηλεπερσόνα των πρωινάδικων ή των talk show. Έχει, έστω και για περιορι­σμένο χρονικό διάστημα, θεσμικό ρόλο. Σε μια απορρυθμισμένη εποχή, σαρωτικών αλλαγών που κάθε πρόσωπο της μεταβατικής αυτής κυβέρνησης θα όφειλε, αν μη τι άλλο, να κινηθεί με μεγάλη περίσκεψη και προσοχή, εμ­φανίζεται και ο entertainer του συστήματος. Οι προτεραιότητες του είναι μικρές, διορθωτικές πινελιές, που, κατά τη γνώμη του, κάνουν τον κόσμο μας ομορφότε­ρο και σωστότερο. Πώς ισιώνουμε το μοναδικό κάδρο σε έναν τοίχο που έχει καταρρεύσει; Κάπως έτσι. Τα μηνύματα σαφή: 
1. Μπορεί το μονοτονικό να είναι νόμος, αλλά με τις παρεκκλίσεις κερδίζει κανείς δημοσιότητα. 
2. Και έργο να μην παραχθεί στη ναυτιλία, το γούστο του «ηγεμόνος» θα έχει αποτυπωθεί στο μπλε της θάλασσας. 
3. O υφυπουργός θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα και για την εκπομπή «Με το δεξί» (όπου ομάδα « εμπειρογνωμόνων» αναμορφώνει το σπίτι μιας οικογένειας), ανοίγοντας, έτσι, καινούργιους δρόμους στο τηλεοπτικό τοπίο. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που, ανέμελοι, μα­ζεύαμε άνθη στους αγρούς... 
Όση προσπάθεια κι αν καταβάλλεται να γίνουν ελάχιστες, έστω, μετατοπίσεις στο πο­λιτικό σκηνικό, θα υπάρχουν πάντα κάποιοι που θα βγά­ζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα. Υπηρετώντας τον υπέρτατο θεσμό: τον εαυτό τους. 


Γράφει η Μαρία Κατσουνάκη 
(ΕΦ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-19/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger