Το άνθος του καλού

Οι καλύτεροι Έλληνες χαραμίζονται στο εσωτερικό. Απόδειξη, ο Δρούτσας. Πήγε στην Ευρωβουλή και κοντεύει να διαλυθεί η Ευρώπη! 

Στη χορεία των εκλεκτών για τη μονοεδρική περιφέρεια της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, όπως έχει σκιαγραφηθεί από τη στήλη, έχουν παρουσιαστεί αρκετά παραδείσια πτηνά της σοσιαλδημοκρατικής ζούγκλας. Πολύχρωμα, επιδέξια στο ψηφοσυλλεκτικό κελάηδημα, στα κοάσματα, ιδιότροπα στο ζευγάρωμα και δεινά στο κυνήγι. Πετούν από κανάλια σε... ραδιόφωνα και από εφημερίδες σε ιστοσελίδες με τη χάρη ενός φλαμίνγκο και την αποφασιστικότητα ενός πτεροδάκτυλου που ψάχνει φαγητό. Ωστόσο, το οικογενειακό άλμπουμ της πασοκάρας θα είναι λειψό, αν δεν συμπεριληφθούν οι γνωστοί σε όλους κηπουροί. 
Ο ρόλος τους, απαραίτητος και διόλου διακοσμητικός. Οι κηπουροί του Γιώργου Παπανδρέου ήταν οι πυλώνες της αλησμόνητης διετίας κατά την οποία σωζόταν η πατρίδα ανά τρίμηνο και καταστρεφόταν καθημερινά. Ένας από τους καλύτερους είναι ο Δημήτρης Δρούτσας. Το μυστήριο που συνοδεύει το όνομά του είναι η δυσκόλως εντοπίσιμη διδακτορική διατριβή του ανδρός. Όλες οι εκπομπές της αυστρια­κής τηλεόρασης σε στιλ «Φως στο τούνελ - Αγγελική Νικολούλη» ψά­χνουν εναγωνίως το υπερπολύτιμο διδακτορικό του, που αγνοείται κά­που στα συρτάρια του πανεπιστημί­ου της Βιέννης. Δεν τα πολυκαταφέρνουν και σκέφτονται να ζητήσουν τη βοήθεια του Ιντιάνα Τζόουνς - εκτός αν ο χερ Δρούτσας γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Κλαδευτήρι 

Ένα από τα μεγάλα ατού του κυρίου καθηγητή-κηπουρού (τόσο νέος και τόσο σοφός συνάμα!) είναι το υπερ­μέγεθες κλαδευτήρι του! Είναι θεό­ρατο το άτιμο. Διά τούτο ήταν απίθα­νο να μην το προσέξει αρκετά ο οικο­λόγος και «πράσινος» ΓΑΠ ώστε να αναθέσει στον αγαπημένο κηπουρό του τον χειρισμό της ελληνικής εξω­τερικής πολιτικής. Αυτό το δρούτσειο κλαδευτήρι γράφει στις οδη­γίες χρήσεώς του ότι «μια ψαλιδιά να φάνε τα εθνικά θέματα από δαύ­το, θα είναι θαύμα αν στην Ελλάδα απομείνει κάτι περισσότερο από τη Βαρυμπόμπη, τα διόδια της Αττικής Οδού και την πλατεία Κολωνακίου». 
Τούτο το εργαλείο παραλίγο να κλαδέψει για τα καλά την ελεύθερη Κύπρο με το σχέδιο Ανάν. Ο χερ Δρούτσας ήταν ένθερμος υποστηρι­κτής του Ανάν και οι Κύπριοι αδελ­φοί μας έδειξαν πολλάκις την ευαρέσκειά τους προς το πρόσωπο του, ανακηρύσσοντάς τον, ανεπισήμως, persona non grata (ανεπιθύμητο). Δεν ήθελαν οι κουμπάροι να τον κουράσουν με αεροπορικά ταξίδια και επι­σκέψεις στη Μεγαλόνησο. Μπορεί να σκούριαζε το εργαλείο του από την υγρασία. Τώρα ο καλός συνέλληνας δίνει ρέστα υπέρ πατρίδος ως ευρω­βουλευτής. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-28/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger