Αρχική » » Ο (τυχερός) «άεργος αντιπρόεδρος», που σώθηκε πέφτοντας από το Σινικό Τείχος

Ο (τυχερός) «άεργος αντιπρόεδρος», που σώθηκε πέφτοντας από το Σινικό Τείχος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος ξύνει τα νύχια του στη Βουλή. 

«ΕΦΥΓΑ για την Κίνα και έπεσε η κυβέρνη­ση». Όποιος γνωρίζει τον εγωκεντρικό χα­ρακτήρα του Θεόδωρου Πάγκαλου δεν θα απέκλειε να το είχε πει. Τέτοια δήλωση πάντως δεν έκανε. Ούτε βέβαια αποδεχόμαστε το κακεντρεχές σχόλιο ότι ο κ. αντιπρόεδρος είχε πάει για, τουρισμό στη μακρινή Κίνα, καθώς η παρουσία του εκεί σημαδεύ­τηκε από μια... κορυφαία επιτυχία, ίσως τη μία και μοναδική που είχε στα δύο χρόνια της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου αυτή της υπογραφής Μνημονίου (μην πάει ο νους σας στο κακό) Τουριστικής Συνερ­γασίας, από τον πρέσβη μας και τον πρόε­δρο του Οργανισμού Τουρισμού της Γκουανγκτόνγκ. 
Ο Θόδωρος Πάγκαλος λίγο έλειψε με την προσγείωση του αεροσκάφους που τον έφερνε από τα μακρινά τα ξένα να πληρο­φορηθεί ότι είχε χάσει τον τίτλο που κρα­τούσε με νύχια και με δόντια από το 2009, αυτόν του «άεργου» αντιπροέδρου, και ήταν ένας απλός βουλευτής της Περιφέ­ρειας Αττικής. Κάτι τέτοιο έπειτα από όσα... πέρασε (έως γιαούρτια και καρέκλα τού πέ­ταξαν στα Καλύβια) αυτά τα δύο χρόνια δεν θα ήταν δίκαιο. 
Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση βέ­βαια θα ήταν πάλι δεύτερος, και αυτό για­τί είχε προηγηθεί ο αείμνηστος Ασημάκης Φωτήλας, που απελύθη από υφυπουργός εν πτήσει προς την Αμερική από τον Αν­δρέα Παπανδρέου.
Τελικά είτε από... θεϊκή πρόνοια είτε εξαιτίας ενός βέτο που φέρεται ότι έθεσε ο νυν υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβρα­μόπουλος για τον νέο υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, για να μη γίνει αντιπρόεδρος ο δεύτερος της «μεταβατικής» κυβέρνησης, τελικά διέσωσε τον κ. Πάγκαλο.
Η μοίρα μάλλον τού επέστρεψε το... δώ­ρο που είχε κάνει στον κ. Αβραμόπουλο στις δημοτικές εκλογές του 1994 χαρακτηρίζοντάς τον «κύριο Τίποτα». Σήμερα ο «κύ­ριος Τίποτα» και ο αντιπρόεδρος β' βρίσκονται στην ίδια κυβέρνηση και κάθονται στα ίδια έδρανα. 

Στήριξη βαρέων βαρών 

Ο κ. Πάγκαλος, πολιτικά «άεργος» επί της ουσίας εδώ και καιρό, μια και ούτε αρμοδι­ότητες είχε ούτε ρόλο, καθώς ο αντιπρόε­δρος α' και υπουργός Οικονομικών Ευάγ­γελος Βενιζέλος τού είχε πάρει τα πάντα, με το «καλημέρα» έκανε αυτό που κατέχει καλά: Να στηρίζει φαινομενικά το δύσκο­λο έργο της νέας κυβέρνησης με όλες του τις... δυνάμεις, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος. Το τι σημαίνει «στήριξη αλά Πάγκαλος» δεί­χνουν οι δηλώσεις που έχει κάνει ο ίδιος κατά καιρούς. 
Όσο για τον κορυφαίο ρόλο που του επιφυλάσσει η μοίρα (καθώς δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην κυβέρνηση), η δήλωσή του είναι αποκαλυπτική: «θα κάνω ότι μου ζητήσει ο κ. Παπαδήμος. Συνή­θως, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αντικαθιστώ τον πρωθυπουργό όπου και όταν χρειαστεί». Και μη βιαστείτε να πεί­τε «αχρείαστος να είναι»... Διότι, όπως λέει και ο λαός, η α(ν)εργία τέχνας κατεργάζεται. 


ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ 
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-18/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger