Αρχική » , » Χαριστική Βολή στον Παπακωνσταντίνου.

Χαριστική Βολή στον Παπακωνσταντίνου.

«Το... μαγείρεμα για το έλλειμμα του 2009 ήταν δική σας απόφαση» λέει ο επίτροπος Αλγκίρντας Σεμέτα 

Νέο «μαγείρεμα» στα δημοσιονομικά στοιχεία, που είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του ελλείμματος του 2009, το κλείσιμο των αγορών και την παράδοση της χώρας στις ορέξεις της τρόικας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήρθε χθες στην επιφάνεια. Εκθέτοντας τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους στενούς συνεργάτες του και τον...
επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε ότι η ενσωμάτωση των οφειλών των συσσωρευμένων νοσοκομείων στο έλλειμμα του 2009 ήταν απόφαση όχι των κοινοτικών υπηρεσιών, αλλά της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης! 

Τα φούσκωσε 

Με άλλα λόγια, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έβγαλε τα μάτια της χώρας μόνο και μόνο για να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 και να ρίξει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την καταστροφική δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών. Το νέο ζήτημα «μαγειρέματος» των στοιχείων μετά και το σκάνδαλο που προέκυψε με τις καταγγελίες του περασμένου Σεπτεμβρίου από στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήρθε χθες στην επιφάνεια. 
Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής έκανε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους λόγους για τους οποίους το έλλειμμα του 2009 «φούσκωσε» τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μετά τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ) από το 5%, που είχε αρχικά προβλεφθεί, στο 12,75%.
Στην ερώτηση ο ευρωβουλευτής σημειώνει ότι ένας από αυτούς τους λόγους ήταν η καταγρα­φή «μη επαναλαμβανόμενων δαπανών στο έλλειμμα του 2009». Και ρωτά την επιτροπή: «Υπήρχε σχετι­κή υπόδειξη εκ μέρους της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat; Ήταν υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση να συμπεριλάβει για εκείνο το έτος τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες που αφορούσαν προμηθευτές νοσοκομεια­κού υλικού;» 
Η απάντηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρθε από τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Φορολογίας και Στατιστικής Αλ. Σεμέτα και ήταν αποκαλυπτική των αλχη­μειών που έγιναν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο επίτροπος απάντησε ότι σύμφωνα με τους κοινο­τικούς κανόνες «οι κρατικές δαπάνες πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτο­τελών χρήσεων, όταν προ­κύπτει υποχρέωση πληρω­μής από την παροχή εμπο­ρεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού». Με άλλα λόγια, η δαπάνη έπρεπε να γραφτεί στο έλλειμμα του κάθε έτους κατά το οποίο, αποκτήθηκαν τα νοσοκομειακά υλι­κά και όχι σε ένα έτος, δη­λαδή το 2009, όπως έκανε η κυβέρνηση. 0 επίτροπος όμως δεν μένει μόνο εκεί. 
Ξεκαθαρίζει με την απάντηση του ότι «η αρχική συμπε­ρίληψη εκ μέρους της ελλη­νικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφει­λών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της επιτροπής». Λέει δηλαδή ξεκάθαρα ότι ήταν απόφαση της ελληνικής κυ­βέρνησης, δηλαδή του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 
Σημειώνεται ότι το θέμα του «μαγειρέματος» των στοιχείων έχει αποκαλυφθεί και από στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Συγκεκριμένα, πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όπως η Ζωή Γεωργαντά, εί­χαν αποκαλύψει ότι ο Α. Γεωργίου, επικεφαλής της υπηρεσίας και «κολλη­τός» του Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε με τους χειρι­σμούς του «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2009, με ότι αυτό σήμανε για τη χώρα, όπως το Μνημόνιο και την καταστροφική παράδοση στο ΔΝΤ. Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου κλήθηκε πρόσφατα από τον οικο­νομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη για να καταθέσει για την υπόθεση με την ιδιότητα του «υπόπτου». Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η κυ­ρία Γεωργαντά δήλωνε χθες ικανοποιημένη. 

ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-30/11/2011)

1 σχόλια:

  1. Οι ανθρωποι ειναι πρακτορες των δανειστων μας!
    Οι υπαλληλοι της siemens και του Χριστοφορακου ειναι δυνατον να υπερασπιστουν το εθνικο συμφερον;;;;;
    Φυλακη και στο Γουδι όλοι!Η ξενοκρατια δεν θα περασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger