Αρχική » » Αποκάλυψη τώρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις !

Αποκάλυψη τώρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις !

Ο Πάνος Μπεγλίτης έδωσε τη χαριστική βολή στο Στράτευμα, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο του Βενιζέλου. Ακινητοποιημένα οχήματα λόγω έλλειψης καυσίμων και ανταλλακτικών. 

Σε τραγική οικονομική θέση βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως συνέπεια και των μέτρων τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα οποία πλέον απειλούν ευθέως τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες και, φυσικά, καλείται να λύσει άμεσα και... αποτελεσματικά ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. 
«Είμαστε στα πρόθυρα κατάρρευσης και το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τότε θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια» σχολίασε στη «δημοκρατία» υψηλόβαθμο στρατιωτικό στέλεχος, το οποίο για προφανείς λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ωστόσο διατηρεί πρόσβαση στα οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα του Στρατεύματος. Ειδικότερα, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης άφησε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η ανίκανη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ καταστροφική φαίνεται ότι ήταν η περίοδος από τον περασμένο Ιούνιο, όταν την πολιτική ηγεσία ανέλαβε ο προσφάτως απομακρυνθείς Πάνος Μπεγλίτης. 
Τα προβλήματα, φυσικά, δεν δημιουργήθηκαν μόνο τη χρονική περίοδο που υπουργός ήταν ο κ. Μπεγλίτης, αλλά «έρχονται» και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που δεν κατάφερε να τα λύσει, με αποτέλεσμα τα προβλήματα αυτά να απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, οι οποίες ταλαιπωρούνται από έλλειψη ανταλλακτικών, ως συνέπεια των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, με στελέχη χωρίς ηθικό και με οπλικά συστήματα που, ενώ χρειάζονται αντικατάσταση, δεν αντικαθίστανται ελλείψει κονδυλίων.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται με τα επαναλαμβανόμενα το τελευταίο διάστημα περιστατικά προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτό που όλοι συμφωνούν είναι ότι τα πολλά αρνητικά γεγονότα, συσσωρευμένα σε τόσο σύντομο διάστημα, δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστο το ηθικό των στελεχών. Έρχονται δε να προστεθούν σε ένα κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας, που έχει δι­αμορφωθεί εξαιτίας των οικονομι­κών περικοπών και όσων συνεπάγεται η σφιχτή δημοσιονομική πο­λιτική και στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Πλήθος προβλήματα 

Το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι φωνές αγωνίας για τα προβλήματα που συσσωρεύονται. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν καθυ­στερήσεις στις προμήθειες ανταλ­λακτικών, με αποτέλεσμα σημαντι­κός αριθμός αεροσκαφών, πλοίων, αρμάτων μάχης, αλλά και φορτηγών (ΡΕΟ) να παραμένει ακινη­τοποιημένος. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια, στο πλαίσιο των περι­κοπών, να εξοικονομηθούν καύσι­μα, όπως αποκάλυψε στις 17 Οκτω­βρίου η «δημοκρατία». 
Αυτό, όπως επισημαίνουν έμπειροι στρατιωτικοί, δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες τις εκπαιδεύσεις, ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί. «Δεν έχουμε πτώση στο επίπεδο ετοιμότητας, αλλά δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι όσο περισσότερες εκπαιδεύσεις γίνονται τόσο καλύτερα είναι» αναφέ­ρει αξιωματικός. Συνάδελφος του, αναφερόμενος στο πρόβλημα με τα ανταλλακτικά και τις ελλείψεις, σε συνδυασμό με τον γηράσκοντα στόλο, σε όλα τα Όπλα, αναφέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις «"σκυλεύουμε" τα οχήματα, τα πλοία, τα ιπτάμενα μέσα που πλησιάζουν να περιέλθουν σε αχρηστία, προκειμέ­νου να διατηρήσουμε σε καλύτερη κατάσταση τα υπόλοιπα». Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο με τα μαχητικά αεροσκά­φη, τα οποία σε καθημερινή βάση βρίσκονται στον ουρανό του Αιγαί­ου για να αναχαιτίσουν τα τουρκι­κά. Την ίδια ώρα, συνολικά ο αερο­πορικός στόλος της Πολεμικής Αε­ροπορίας εκτιμάται ότι βρίσκεται σε οριακή κατάσταση ως προς τις ανά­γκες ανανέωσης, κάτι που έχει επι­σημανθεί πολλές φορές. Ωστόσο, οι αποφάσεις για προμήθεια νέων μα­χητικών, που είχαν προαναγγελθεί από την εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης, ακόμα δεν έχουν προ­χωρήσει. Δεδομένης της οικονομι­κής κατάστασης, θα καθυστερήσουν κι άλλο, ίσως να μην πραγματοποι­ηθούν ή έχουν ήδη μεταφερθεί για το επόμενο έτος, με την προτεραιό­τητα να δίνεται στη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων αεροσκαφών και τη διατήρησή τους σε όσο το δυνα­τόν καλύτερη κατάσταση. Τα δεδομένα αυτά είναι εις γνώσιν τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας, οι οποί­ες είναι αλήθεια ότι, παρά το γε­γονός ότι και οι δύο έχουν ελάχι­στες ημέρες στο Πεντάγωνο, επι­χειρούν να κλείσουν τις τρύπες που έχουν δημιουργήσει οι προ­κάτοχοι τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αβραμόπουλος εμπιστεύε­ται απόλυτα την στρατιωτική ηγε­σία και έχει δώσει ήδη κατευθύν­σεις για την αντιμετώπιση στο μέ­τρο του δυνατού των συσσωρευμέ­νων προβλημάτων. 

Και εκπτώσεις στην εκπαίδευση 

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ προβλήματα έχουν μειώσει αισθητά και τις ασκήσεις - εκπαιδευτικές δρα­στηριότητες, όπως έγινε πρό­σφατα με τον Παρμενίωνα του Στρατού Ξηράς και μια άσκηση εφέδρων της Πολεμικής Αερο­πορίας. «Για να έχεις υψηλό επί­πεδο επιχειρησιακής ετοιμότη­τας, πρέπει να κάνεις δύσκολες ασκήσεις. Αυτό συνεπάγεται και αυξημένο ποσοστό ρίσκου» λέ­νε στη «δημοκρατία» αξιωμα­τικοί και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, προσθέ­τοντας ότι οι δείκτες ατυχημά­των στη χώρα μας, με δεδομέ­νο τον μεγάλο αριθμό ασκήσε­ων υψηλής επικινδυνότητας, εί­ναι χαμηλοί. 

Βόμβες βυθού 200-400 ευρώ στους μισθούς των αξιωματικών 

ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ οικονομική εξαθλίωση οδη­γούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμε­ων, εφόσον μέσα στο 2012 μειωθούν πε­ραιτέρω τα εισοδήματά τους, όπως, σύμ­φωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», φαίνεται να καταλήγουν δύο επιτροπές που έχουν συσταθεί στα υπουργεία Εθνι­κής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Ειδικότερα, οι επιτροπές έχουν λάβει την εντολή να καταθέσουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους ή το αργότερο έως τις αρχές του 2012 τις προτάσεις τους αναφο­ρικά με το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνά­μεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Νέες μειώσεις 

Τα μηνύματα, πάντως, που έρχονται από την έως τώρα επεξεργασία των δεδομένων από τις επιτροπές δεν αποκλείουν νέες και μεγάλες μειώσεις στους μισθούς των στε­λεχών. Σύμφωνα με στέλεχος της επιτρο­πής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι έως σήμερα προτάσεις κάνουν λόγο για κατάργηση των επιδομάτων και δραστική μείωση των εισοδημάτων σε μια μέση τά­ξη που θα κινείται από 200 έως 400 ευ­ρώ ! Επιπλέον, η ίδια πηγή ανέφερε στη «δ» ότι θα προβλέπεται μισθός με τον φέ­ροντα βαθμό και όχι με τον μισθολογικό, όπως συμβαίνει έως σήμερα, και από εκεί θα προκύψει κατά βάση η μείωση στους σημερινούς μισθούς.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα στελέχη από τον βαθμό του επαγγελματία οπλίτη έως και τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη έχουν χάσει από τις περικοπές της κυβέρνησης από ης αρχές του χρόνου ποσά που ξεκινάνε από 100 ευρώ και φτάνουν έως και 355 ευρώ τον μήνα! 
Σύμφωνα με αυτές, ένας αντισυνταγματάρχης, που στις αρχές του 2011 είχε καθαρές αποδοχές 1.631 ευρώ τον μήνα, μετά τη μηνιαία κράτηση του 2% επί του συνόλου των αποδοχών υπέρ των ανέρ­γων (απώλεια 44 ευρώ ανά μήνα), τη μηνι­αία κράτηση του 1°/ο επί του συνόλου των αποδοχών υπέρ ΟΑΕΔ (απώλεια 22 ευ­ρώ), τη μείωση 10% του επιδόματος ειδι­κής απασχόλησης (απώλεια 21 ευρώ) και την αύξηση του παρακρατούμενου φό­ρου εισοδήματος λόγω μείωσης του αφο­ρολογήτου (απώλεια 13 ευρώ), είδε μέσα σε εννέα μήνες να έχει μείωση των μηνι­αίων του αποδοχών 100 ευρώ, λαμβάνο­ντας πλέον 1.531 ευρώ ανά μήνα. 
Για έναν επαγγελματία οπλίτη οι απώ­λειες από την αρχή του έτους θα φτάσουν τα 34 ευρώ τον μήνα, ενώ τον Δεκέμβριο με το σύνολο των κρατήσεων θα φτάσει να πάρει 100 ευρώ λιγότερα (460 ευρώ από τα 560 ευρώ που έπαιρνε στις αρχές του έτους). Αντίστοιχες μειώσεις έχουν οι ανθυπασπιστές - από 1.190 ευρώ καθα­ρά σης αρχές του 2011 θα λάβουν 915 τον προσεχή Δεκέμβριο, δηλαδή 275 ευρώ λι­γότερα μέσα σε 12 μήνες! 


ΦΟΙΒΟΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ 
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger