Αρχική » » Σαδιστής υψηλής τάσης!

Σαδιστής υψηλής τάσης!

α. Παπακωνσταντίνου: 0 υπουργός που γονάτισε την κοινωνία με φόρους ξαναχτυπάει τώρα με αναλγησία.
β. Μίλησε με θράσος για αυξήσεις (10%;) στα τιμολόγια της ΔΕΗ! 

Από γκάφα σε γκάφα βαδίζει ο υπουργός του Μνημονίου και του μηδενικού έργου Γ. Παπακωνσταντίνου. Μετά το μαγείρεμα μεγεθών της οικονομίας ώστε να οδηγηθούμε στις αγκάλες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις δηλώσεις ότι η Ελλάδα είναι «Τιτανικός» και τον πολύμηνο λήθαργο των υπηρεσιών που διοικούσε στο υπουργείο Οικονομικών, χθες προχώρησε σε μία ακόμα παρασπονδία ως...
υπουργός Περιβάλλοντος. Αποφάσισε να εφαρμόσει τακτική επιλεκτικής ενημέρωσης, χωρίζοντας τον Τύπο σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία.
Όταν αντέδρασαν όσοι δεν είχαν το προνόμιο να μάθουν πρώτοι για τις   επικείμενες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ (από1/1/2012) και για το εναλλακτικό σχέδιο πώλησης έξι μονάδων της ΔΕΗ (και όχι τεσσάρων), οι αρμόδιοι του υπουργείου Περιβάλλοντος έτρεχαν να τα μαζέψουν. Έλεγαν ότι θα ακολουθήσει κι άλλος «κύκλος ενημέρωσης», χωρίς να εξηγούν με ποιον τρόπο χωρίστηκαν οι εφημερίδες και ο υπόλοιπος Τύπος σε κατηγορίες. 
Όσοι συμμετείχαν στον πρώτο «κύκλο ενημέρωσης» πληροφορήθηκαν ότι δεν πρέπει να αναφέρουν τίποτα ή τουλάχιστον να μην αποδώσουν τίποτα στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Λίγο αργότερα όμως διέρρευσε η τοποθέτησή του για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε ως ο άνθρωπος που ορθώνει τα στήθη του στις απαιτήσεις της ΔΕΗ για αυξήσεις 20°/ο-30°/ο. Αρνήθηκε να αναφερθεί στο ποσοστό αύξησης των τιμολογίων, αλλά είπε ότι δεν θα είναι όσο επιθυμεί η διοίκηση της ΔΕΗ. Πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα είναι και 2%-3%». 
Κάποιοι εκτιμούν ότι οι αυξήσεις τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι άνω του 10%, με τον υπουργό να υποστηρίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη      μείωση κόστους που θα επιτύχει η διοίκηση της ΔΕΗ. Δεν εξηγούν όμως στο υπουργείο πώς θα μειωθεί το κόστος της επιχείρησης, όταν η ΓΕΝΟΠ ανθίσταται σε κάθε σκέψη για μειώσεις μισθών ή προσωπικού ή και αναδιάταξης του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού. 
Το σίγουρο είναι ότι στην ομοβροντία των νέων φόρων, των έκτακτων εισφορών και των άλλων εισπρακτικών μέτρων που ξεκίνησε ως υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προστίθεται και μια ακόμα επιβάρυνση: Η μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Όσοι παρακολουθούν την πορεία του Γ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζουν, πάντως, ότι εξαντλείται στις δημόσιες σχέσεις... Γι' αυτό και εξεπλάγησαν από τη χθεσινή γκάφα με τη δήθεν «άτυπη ενημέρωση» μερίδας δημοσιογράφων, για την οποία υποτίθεται ότι δεν έπρε­πε να γραφτεί ούτε λέξη! Διά των δημο­σιών σχέσεων πίστευε ο υπουργός ότι θα «τη βγάλει καθαρή» στο υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο αποχώρησε αφού είχε σπρώξει την ελληνική οικονο­μία στον γκρεμό. Οι περίφημες δηλώσεις του υπουργού, σύμφωνα με τις οποίες «η ύφεση ρηχαίνει» (!), δύσκολα μπορούν να ξεχαστούν από τους χιλιάδες εργαζο­μένους που έχασαν τη δουλειά τους και τους (πρώην) καταστηματάρχες που βλέ­πουν την αγορά να μαραζώνει. 
Εκτός από γκάφες, ο υπουργός έχει δείξει ότι του περισσεύει και η αλαζονεία. Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ ήταν υπουργός Οικονομικών, είχε πει ότι, και να αντικα­τασταθεί, ο αντικαταστάτης του θα κάνει τα ίδια, ενώ η αλαζονεία του χαρακτήρι­ζε και στους συνεργάτες του. Απόδειξη, η συμπεριφορά της στενής του συνεργάτιδας Μόνας (από το «Λεμονιά») Παπαδάκου, που συμπεριφερόταν αυταρχικά και απαξιωτικά όχι μόνο σε υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αλλά και σε γενικούς γραμματείς άλλων υπουργείων! Η γενική γραμματέας Κοι­νωνικής Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα έχει αντιμετωπίσει την αυταρχική της συμπε­ριφορά από πρώτο χέρι, όταν σε συνά­ντηση με την τρόικα η Λεμονιά της είπε με υπεροπτικό ύφος λοχαγού των Ες-Ες: «θα κάνεις αυτό που σου λέμε εμείς»! Το «εμείς» συμπεριελάμβανε την τρόικα και τη Λεμονιά, επειδή προφανώς η εκ Νά­ξου ορμώμενη «κολλητή» του Γ. Παπακωνσταντίνου ταυτίζεται με τους δανει­στές μας.

ΦΟΙΒΟΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger