Αρχική » , » Ο Αντώνης και ο Φάουστ

Ο Αντώνης και ο Φάουστ

Η υπογραφή, ο χσντρούλης και η «αιώνια» δέσμευση 

«Τίνος είναι αυτή η υπογραφή;» τον ρώτησε ο ανακριτής. «Δική μου» απάντησε και συμπλήρωσε: «Την είχε βγάλει η υπηρεσία σε σφραγίδα και σφράγιζε με αυτή την ημερήσια διάταξη. Δηλαδή, εγώ δεν υπέγραφα».«Ναι, αλλά είχατε δώσει δικαίωμα στον γενικό διευθυντή να σφραγίζει την πρόσκληση των μελών του Δ.Σ. με την υπογραφή σας. Οπότε, το συμβούλιο κατά το οποίο ελήφθη η επίμαχη απόφαση εσείς το συγκαλέσατε» είπε ο ανακριτής. «Ναι, αλλά δεν... καλούσα στην πραγματικότητα εγώ. Ο γενικός διευθυντής καλούσε τα μέλη και εγώ απλά πήγαινα στο συμβούλιο και συνεδριάζαμε».
«Μάλιστα, κύριε, αλλά κάποια μέλη δηλώνουν ότι δεν εκλήθησαν, παρότι είχατε απαρτία στη λήψη της αποφάσεως» είπε ο δικαστής. «Ο διευθυντής λέει ότι τα ειδοποίησε. Πώς να ξέρω εγώ αν τα ειδοποίησε ή όχι;» «Μα, κύριε, εδώ υπάρχει η πρόσκληση προς τα μέλη του Δ.Σ. με την υπογραφή σας». «Μάλιστα, αλλά δεν έχω υπογράψει. Είναι η υπογραφή μου σε σφραγίδα». Ο ανακριτής, ανέκφραστος, είπε ξερά: «Δεν ξέρω τι λέτε, εδώ υπάρχει η υπογραφή σας»!. Ακόμη και ως σφραγίδα, λοιπόν, η υπογραφή σε δεσμεύει! Και μπορεί να σε οδηγήσει σε περιπέτειες που δεν μπο­ρούσες να φανταστείς! Γι' αυτό και καταλαβαίνει όποιος έχει ασκήσει διοίκη­ση τον Αντώνη Σαμαρά. 
Η υπογραφή που του ζητούν να βάλει οι Ευρωπαίοι και οι πρόθυμοι θα μείνει εκεί, στο χαρτί, στον αιώνα τον άπαντα! Θα δεσμεύει τον ίδιο, τη μελλοντική του κυβέρνηση, το κόμμα του, τον επόμενο αρχηγό και τον έπειτα από αυτόν πρωθυπουργό της χώρας, ύστερα από χρόνια. Όσο και αν ο χοντρούλης της παρέας ισχυρίζεται ότι «μια υπογραφή είναι, ας μπει να ξεμπερδεύουμε», ο Σαμαράς πράττει σωστά που στηλώνει τα πόδια! 
Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν καλά ότι η υπογραφή δεν έχει τόση σημασία στην προκειμένη περίπτωση. Γνωρίζουν όμως, επίσης, ότι από τη στιγμή που ο Σαμαράς θα πιάσει την πένα για να υπογράψει θα έχει χάσει και την τελευταία ευκαιρία να προβάλει και την παραμικρή αντίσταση. Γνωρίζουν ακόμη ότι, παρά την ελάχιστη ουσιαστική αξία της υπογραφής, τα παπαγαλάκια της τριμερούς θα κουνούν στα δελτία το χαρτί και θα λένε: «Μα τι μας λέει τώρα; Εδώ υπάρχει φαρδιά πλατιά η υπογραφή του!».
«Να, εδώ τον έχουμε! Τι γράφει εδώ; Αντώνης Σαμαράς! Ας αφήσει λόγια!». 
Ο Φάουστ, με μια υπογραφή, πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο! Η επόμενη υπογραφή που πρέπει να βάλει ο Αντώνης Σαμαράς είναι εκείνη που θα κλείνει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας της κυβέρνησής του, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 20 Φεβρουαρίου 2012! Αυτή και καμία άλλη! 

Η ΑΚΙΣ
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger