Αρχική » , , , » Έκαναν νόμο το e-mail της τρόικας για τους μισθούς

Έκαναν νόμο το e-mail της τρόικας για τους μισθούς


Κινούμενες βόμβες στο ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη και Β. Παπανδρέου 

ΑΠΙΣTΕΥΤΈΣ καταγγελίες για εκπροσώπους εξωθεσμικών κέ­ντρων που συναντώνται με την τρόικα και καταδίδουν τη χώ­ρα ακούστηκαν χθες στη Βουλή, ακόμη και από «πράσινους» εκ­προσώπους των κοινωνικών φορέων κατά τη συζήτηση του πο­λυνομοσχεδίου. Οι ίδιοι άνθρω­ποι μάλιστα κατήγγειλαν «υπουρ­γούς», οι οποίοι συναγελάζονται με...
τα εξωθεσμικά λόμπι, προκει­μένου να νομοθετήσουν τα «θέ­λω» τους. 

Την δια ώρα η Βάσω Παπαν­δρέου έριχνε νέα «βόμβα», λέγο­ντας ότι κουμάντο πλέον κάνει η τρόικα, ενώ η Λούκα Κατσέλη δήλωνε ότι δεν πρόκειται να ψηφί­σει το άρθρο 37 που καταργεί την ευνοϊκή ρύθμιση και παγώνει την επέκταση των κλαδικών συμβάσε­ων, αν δεν γίνουν αλλαγές. Το ίδιο επανέλαβε και χθες το βράδυ με δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο του Mega, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται καθόλου με την τρόικα και προ­καλώντας ισχυρό πονοκέφαλο στο Μαξίμου, καθώς τη θεωρούν πλέον «απρόβλεπτη». 

«Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που θέλουν να καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και θέλουν να προωθήσουν ης θέσεις τους επισκέπτο­νται μυστικά την τρόικα. Αυτοί οι παράγοντες καταδίδουν τη χώρα στην τρόικα» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Παναγόπουλος, ο οποί­ος όμως μέχρι πρόσφατα σιωπού­σε. Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Ασημακόπουλος της ΓΣΕΒΕ, ο οποίος όμως στοχοποίησε και μέλη της κυβέρνησης: «Υπάρχουν πολλοί από την κυβέρνηση που τους αρέσει να μιλάνε με τα λόμπι συμφερόντων, να κάνουν συμφωνίες στο μιλητό, στον καφέ ή στο γεύ­μα» είπε. Πιο συγκεκριμένος ο Β Κορκίδης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ( οποίος τόνισε ότι πίσω από αυτά τα συμφέροντα κρύβονται οι βιομήχανοι (ΣΕΒ), οι ξενοδόχοι (ΣΕ ΤΕ) και οι τράπεζες. 

Η Λ. Κατσέλη και οι εκπρόσωποι ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση παραδόθηκε στην τρόικα. Η κυρία Κατσέλη υπενθύμισε ότι οι ίδιες ρυθμίσεις αποτελούσαν επιταγές τη τρόικας και, όταν ήταν η ίδια στο υπουργείο, ωστόσο δεν πέρασαν ενώ ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξαν ότι ο κ. Βενιζέλος απλώς έκανε νόμο το e-mail που του έστειλε η τρόικα για τα εργασιακά, με αποτέλεσμα η Β. Παπανδρέου να πει «Μου φαίνεται ότι κουμάντο κάνει η τρόικα». Μολονότι κανένα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν δήλωσε ευθέως πως θα καταψηφίσει, υπήρξαν και βαρείς χαρακτηρισμοί, όπως αυτοί του Ανδ. Μακρυπίδη, ο οποίος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «φτωχολόγιο», και του Κ. Καρτάλη, που το χαρακτήρισε προκαταβολή νέων σκληρότερων ρυθμίσεων που θα έρθουν. 
Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν επίσης η ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Αποστράτων, οι συνταξιούχοι, οι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τα άτομα με αναπηρία 


Γ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ 
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/10/2011)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger