Αρχική » , » Άκρως απόρρητο έγγραφο ειδικού χειρισμού αποκαλύπτει: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ… ΔΑΚΤΥΛΟΣ «χειραγωγεί» μουσουλμάνους στην περιοχή της Θράκης.

Άκρως απόρρητο έγγραφο ειδικού χειρισμού αποκαλύπτει: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ… ΔΑΚΤΥΛΟΣ «χειραγωγεί» μουσουλμάνους στην περιοχή της Θράκης.

Σύμφωνα με το άκρως απόρρητο ειδικού χειρισμού έγγραφο της ΕΥΠ, το προξενείο των ΗΠΑ «συμβούλευσε» τη γνωστή Ελληνίδα πρώην δασκάλα τον μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, κυρία Χαρά Νικοπούλου, «να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ζητήματα εκπαιδευτικής μειονοτικής πολιτικής»...

Την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, καταγράφει απόρρητο έγγραφο (υπ' αριθμ. 1044/12 Σεπτεμβρίου 2008) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τα ζητήματα που αφορούν στη...
μειονοτική εκπαίδευση, φτάνοντας μέχρι το σημείο να ασκήσουν ακόμη και πιέσεις προς τη δασκάλα του μειονοτικού δημο­τικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, κυρία Χαρά Νικοπούλου. Πρόκειται για τη γνωστή δασκά­λα, η οποία αφού προηγουμένως προκάλεσε τη μήνι του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, επειδή υπο­στήριξε με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι, εν συνεχεία βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο εσπευσμένα μάλιστα τη μετέθεσε, στη λογική ότι έκανε εξωτερική πο­λιτική μέσα στο χώρο του σχολείου. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της ΕΥΠ, το αμερικανικό προξενείο εκδήλωσε έντονο ενδια­φέρον για την περίπτωση της κυρίας Χαράς Νικοπούλου, «συμβουλεύοντάς τη να μην αναλαμβάνει πρωτο­βουλίες για ζητήματα εκπαιδευτικής μειονοτικής πολιτικής». Το γεγονός ότι η Ελληνίδα δασκάλα αψήφησε τις παραινέσεις και τις συμβουλές των Αμερικανών αξιωματούχων εξηγεί ίσως και τη βιασύνη» του υπουργείου Παιδείας μέσω της γε­νικής γραμματέως κυρίας Θάλειας Δραγώνα να τη μεταθέσει κατά την περσινή χρονιά από το πόστο της, παραβλέποντας τη μεγάλη συνει­σφορά της στην εκπαίδευση των παιδιών στο Μεγάλο Δέρειο, που οδήγησε μέχρι και στη βράβευση της με το δεύτερο βραβείο του δια­γωνισμού «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» για την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας Δέρειο στη γνώση. Επρόκειτο για μια από­φαση που προκάλεσε ικανοποίηση στα ακραία στοιχεία της μουσουλ­μανικής μειονότητας αλλά και στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, για το οποίο η δράση της Ελληνίδας δασκάλας σε αυτό το απομονωμένο Πομακοχώρι των 1.200 κατοίκων, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνο­ρα αποτελούσε «κόκκινο πανί». 

Υπονόμευση των ελληνικών συμφερόντων 

Η άμεση εμπλοκή του αμερικανι­κού προξενείου Θεσσαλονίκης στη συγκεκριμένη υπόθεση καταδει­κνύει αφενός τον τεράστιο βαθμό παρέμβασής του στα δρώμενα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αφετέρου την ενεργό ενα­σχόληση του σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας και τον υπονομευτικό ρόλο του προς τα ελληνικά συμφέροντα. «Με την ανωτέρω πολιτική του και τον εν γένει παρεμβατισμό που ασκεί επί θεμάτων μειονοτικής εκπαίδευσης, το αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης "αυτοανακηρύσσεται", ουσιαστικά ως ο"θεματοφύλακας" των δικαιωμάτων των "μειονοτικών ομάδων στη χώρα μας. Οι απόψεις του και σι πρωτοβουλίες του είναι πιθα­νό να καταστούν εκμεταλλεύσιμες από τους γνωστούς μειονοτικούς σκληροπυρηνικούς κύκλους, για τη δημιουργία περαιτέρω προβλημά­των», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της ΕΥΠ αξιολογώντας τη δράση των Αμερικανών αξιωματού­χων στην περιοχή της Θράκης. 

Παράλληλα, οι ελληνικές μυστι­κές υπηρεσίες δεν παραλείπουν να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και στο ρόλο του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στη χάραξη της αμε­ρικανικής πολιτικής στην περιοχή, σημειώνοντας πως Αμερικανοί αξιω­ματούχοι σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζονται να «οργώνουν» την περιοχή της Θράκης έχοντας συνα­ντήσεις με παράγοντες αλλά και ακραίους κύκλους της μουσουλμα­νικής μειονότητας. Όπως αναφέρει σχετικά το συγκεκριμένο έγγραφο, «η αμερικανική διπλωματία κατα­γράφει συστηματικά όλες τις τάσεις και τις απόψεις -ακόμη και τις "αιρε­τικές"-"στους κόλπους της μειονό­τητας στο πλαίσιο της διαμόρφω­σης συνολικής εικόνας για εξαγωγή εκτιμήσεων, οι οποίες τροφοδοτούν το κείμενο της ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ». 

Έλεγχος μουσουλμανικών οργανώσεων 

Ο ύποπτος ρόλος των Αμερικα­νών, όμως σε σχέση με τους μου­σουλμανικούς πληθυσμούς που διαβιούν στη χώρα μας δεν περιο­ρίζεται στην περιοχή της Θράκης αλλά είναι εξίσου εμφανής και στην Αθήνα Όπως προκύπτει από το έγ­γραφο της ΕΥΠ, οι Αμερικανοί φαί­νεται να επιδιώκουν τον έλεγχο των μουσουλμανικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λεκανοπεδίου, προκειμένου εν συνεχεία να τις χρησιμοποιήσουν για να εγείρουν θέματα καταπάτη­σης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών σε βάρος της χώρας μας. Σύμφωνα με το έγγραφο των ελληνικών μυ­στικών υπηρεσιών, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα φέρεται να πρότεινε στον πρόεδρο της «Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος» «την εκ μέρους του ανάδειξη θεμάτων σχετικών με παραβιάσεις δικαιωμάτων των "μειονοτήτων" στη χώρα μας και τη συνεργασία του με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προς την ίδια κατεύθυνση». Οι αμερικανικές προτάσεις πάντως δεν φαίνεται να έγιναν δεκτές από την πλευρά του προέδρου της «Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος», αντιλαμβανόμενος ίσως ο τελευταίος τον προβοκατόρικο ρόλο που επιθυμούσαν να διαδραματίσει σε βάρος των συμφερόντων της χώρας που τον φιλοξενούσε. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι και ένα επιπλέον στοιχείο που προκύπτει από το παραπάνω εδάφιο του συγκεκριμένου εγγράφου. Το στοιχείο έχει να κάνει με τον ύποπτο ρόλο ορισμένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για ΜΚΟ που ως αποκλειστικό αντικείμενο έχουν την «προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία των μειονοτήτων», καταγγέλλοντας και κατασυκοφαντώντας συχνά πυκνά την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς ότι παραβιάζει τις σχετικές συνθήκες. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες πάντως, δεν φαίνεται να ξαφνιάζονται ούτε από τις αμερικανικές πρακτικές ούτε, όμως και από την πρόταση που έκαναν οι Αμερικανοί προς τον πρόεδρο της ένωσης που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους στη χώρα μας. «Τα φερόμενα ως προταθέντα στον πρόεδρο της "Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος" εκ μέρους της πρεσβείας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αναμενόμενα δεδομένου ότι αρκετές φορές μέχρι σήμερα η αμερικανική διπλωματική εκπροσώπηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει επιχειρήσει να αναδείξει ζητήματα που σχετίζονται με παραβιάσεις μειονοτικών, θρησκευτικών και άλλων δικαιωμάτων από πλευράς Ελληνικής Πολιτείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της ΕΥΠ. 

Να σημειώσουμε, ωστόσο, πως σε ότι αφορά στη μουσουλμα­νική κοινότητα που διαβιεί στη χώρα μας σύμφωνα με το συγκε­κριμένο έγγραφο, ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα εντός της εμ­φανίζονται να διεκδικούν και αρ­κετές από τις χώρες του Κόλπου, όπως το Μπαχρέιν στον τομέα της χρηματοδότησης χώρων προσευχής και «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων, το Κατάρ και το Κουβέιτ, το οποίο και αποτελεί βασικό χρη­ματοδότη μιας ευρείας γκάμας δρα­στηριοτήτων του Ελληνοαραβικού Κέντρου Αθηνών (ΕΑΚ) που εκτείνε­ται «από την εκμάθηση της αραβικής σε νέους μουσουλμάνους και τον προσηλυτισμό, μέχρι τη μετάφραση ισλαμικών βιβλίων στην ελληνική». «Η διαπιστωμένη υποστήριξη και κα­θοδήγηση που λαμβάνει το ΕΑΚ από επιφανή ισλαμικά ιδρύματα του εξω­τερικού -η δράση των οποίων θεω­ρείται αμφιλεγόμενη- αποδεικνύει ότι η διατήρηση του συνεκτικού ιστού μεταξύ των αραβόφωνων μου­σουλμάνων προς την κατεύθυνση του "ορθού Ισλάμ" αποτελεί υπόθεση των χωρών του Κόλπου και της Μέ­σης Ανατολής ως προς τη λογιστική υποστήριξη και της Αιγύπτου στον τομέα της πνευματικής καθοδήγη­σης», τονίζεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο της ΕΥΠ. ■

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-13/10/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger