Αρχική » » Καθαρές Λύσεις, όχι «ασπιρίνες»

Καθαρές Λύσεις, όχι «ασπιρίνες»

Οι βουλευτές που δεν ζητούν εκλογές είναι συνυπεύθυνοι της καταστροφής που έρχεται. 

Είναι βέβαιο ότι ο Γ. Παπανδρέου,! πριν κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση του 2009, είχε απόλυτη γνώση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι ο... διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος του είχε δώσει ακριβώς τον ίδιο φάκελο, που αποτύπωνε την κατάσταση των ελλειμμάτων, του χρέους, του εξωτερικού δανεισμού, όπως και στον Κ. Καραμανλή. Φτάνει να θυμηθούμε ότι, όπως αποκαλύφθηκε, ο Γ. Παπανδρέου έκανε συνεννοήσεις με το ΔΝΤ και τον τότε επικεφαλής -και φίλο του- Στρος-Καν, την επαύριον που ανέλαβε την εξουσία. Ακόμη, είναι βέβαιο ότι, παραμονές των εκλογών, όταν επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, του εξήγησαν ποια ήταν η οικονομική κατάσταση με το εξωτερικό χρέος, οπότε ρώτησε, «χαριτωμένα»: «Μήπως και δεν πρέπει να κερδίσω τις εκλογές;». 

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι μπορεί να ασκηθεί στον Κ. Καραμανλή κριτική αυστηρή, που, ενώ έβλεπε ότι η κατάσταση χειροτέρευε, ήδη από το 2007,δεν τόλμησε να πάρει τα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι κυβερνούσε με 151 βουλευτές, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δεχόταν να ληφθεί κανένα μέτρο ως ανάχωμα. Ο Γ. Παπανδρέου ήθελε. με οποιοδήποτε τίμημα, να καταλάβει την εξουσία. Είναι όμως βέβαιο ότι τα μέτρα που ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι θα έπαιρνε αν κέρδιζε τις εκλογές -ήτοι πάγωμα μισθών, ανασυγκρότηση των δημοσιονομικών, ιδιωτικοποιήσεις- ήταν τα ενδεδειγμένα. Όφειλε ο Γ. Παπανδρέου την επομένη της εκλογικής του νίκης να τα εφαρμόσει Είναι βέβαιο ότι ο Γ. Παπανδρέου, υποσχόμενος «λεφτά υπάρχουν», δημαγωγούσε ασύστολα. Όπως είναι βέβαιο ότι, όταν έδωσε μετεκλογικά το «βοήθημα» των 300 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ήξερε ότι θα τους άφηνε γρήγορα χωρίς τα στοιχειώδη. Είναι βέβαιο ότι ως πρωθυπουργός ακο-λούθησε εγκληματική πολιτική. Δεν επέβαλε τη μείωση των δαπανών στα υπουργεία. Δεν αναδιοργάνωσε τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για να περιορίσει τη σπατάλη. Δεν έκανε μία αποκρατικοποίηση. Δεν «νοικοκύρεψε» τις ΔΕΚΟ. Δεν έκλεισε οργανισμούς-σφραγίδες. Δεν συγκρότησε φορολογικό μηχανισμό για να εισπράξει τα οφειλόμενα και να ελέγξει τη συνεχιζόμενη τρομερή φοροδιαφυγή. Δεν σταμάτησε τις προσλήψεις των «ημετέρων». Σήμερα, βγάζει στην εφεδρεία τους δημόσι­ους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν πριν από το 1981! Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουρ­γός δεν έχει καμία αξιοπιστία στην Ε.Ε., στο ΔΝΤ, στους δανειστές μας. 
ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ τιμωρούν τους Έλληνες γιατί δεν εμπιστεύονται τον Γ. Παπανδρέου. Ακού­γονται βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ πού λένε ότι πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή να γίνει δημοψήφισμα ή να γίνει ανασχηματισμός. Αυτά είναι «ασπιρίνες» με τον ασθενή στο τελικό στάδιο. Ο Γ. Παπαν­δρέου αποτελεί μέρος του προβλήματος. Χρειάζονται καθαρές λύσεις. Να ζητήσουν τώρα εκλογές. Αλλιώς είναι όλοι συνυπεύ­θυνοι στην επερχόμενη καταστροφή.

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
(ΕΦ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-24/10/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger