Αρχική » , » Διεθνής διασυρμός της Άννας

Διεθνής διασυρμός της Άννας

Οι «New York Times»τη γελοιοποιούν για διορισμούς από το παράθυρο, το φιάσκο με τα βιβλία και τις κουρτίνες των $ 38.000.

Όταν η Άννα Διαμαντοπούλου συνέγραψε το «μανιφέστο» της μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Γιάννη Ραγκούση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να παρουσιάσει ένα προφίλ «μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό», δεν φανταζόταν ότι την ίδια ώρα θα εμφανιζόταν ως κα-τάλοιπο του ...
παλαιού ΠΑΣΟΚ. Ότι, λοιπόν, έχτιζε «εντός των τειχών» της χώρας η υπουργός Παιδείας, που θα περάσει στην Ιστορία ως η μόνη υπουργός που ακόμη και σήμερα δεν έχει στείλει βιβλία στα σχολεία, το γκρέμισαν οι «New York Times»,που την αναφέρουν ως παράδειγμα προς αποφυγή ενός νοσηρού κομματισμού. Η αμερικανική εφημερίδα, που σίγουρα διαβάζεται από πολύ περισσότερους από όσους διάβασαν το άρθρο της «μιλαίδης» και των «λόρδων» του ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει την κυρία Διαμαντοπούλου να παραμιλάει και να αναρωτιέται ποιος από τους συντρόφους της την κάρφωσε για τα έργα και τις ημέρες της, χτυπώντας την στο «χαμηλό υπογάστριο». Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των «New York Times», η κατάσταση στο Ελληνικό Δημόσιο περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα μια και κάνει λόγο για εκτεταμένη διαφθορά, κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και για κομ­ματικούς στρατούς. Εκεί, λοιπόν, η «πασιονάρια» Άννα Διαμαντο­πούλου φιγουράρει σαν μια πολιτικός της Ελλάδας που δίνει το κακό παράδειγμα και της χαλάει την εικόνα της μεταρρυθμίστριας που ήθελε να εμφα­νίσει εν όψει της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Στην τελευταία παράγραφο του άρθρου, σαν χαριστική βολή στη φιλόδοξη υπουργό, αναφέρε­ται μεταξύ άλλων: 
Είναι αμφίβολο αν η ελληνική πελατεια­κή κουλτούρα της ευνοιοκρατίας θα μπορέσει να εξαλειφθεί. «Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπού­λου πρότεινε τον διορισμό 150 νέων υποστηρι­κτών του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας του υπουργείου της, αλλά η κριτική των ΜΜΕ ματαίωσε την κίνηση αυτή». Το δημοσίευμα σημείωνε ότι εκπρόσωπός της κυρίας Διαμαντο­πούλου ανέφερε ότι τα κονδύλια των προσλήψεών θα προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έπειτα από αναθεώρηση του Προϋπολογισμού δεν προχώρησαν. Στο άρθρο γίνεται εκτε­ταμένη αναφορά στο πώς γίνονται «προσλήψεις» συμβούλων από το... παράθυρο στα γραφεία των κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και «διορι­σμοί» συγγενών, και πώς το χρήμα ξοδεύεται σε ανούσιες αγορές. Χαρακτηριστικά το δημοσίευ­μα αναφέρεται σε αγορά κουρτινών για γραφείο που στοίχισαν 38.000 δολάρια. Να σημειώσουμε ότι το θέμα των προσλήψεων στρατιών μετακλητών συμβούλων και των διορισμών από το παράθυρο που έχει στήσει το ΠΑ­ΣΟΚ έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία».


ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/10/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger