Αρχική » » Ολοκληρωτικός παραλογισμός: Οτι κι αν συμβεί ο "Γιώργος μας σώζει"!

Ολοκληρωτικός παραλογισμός: Οτι κι αν συμβεί ο "Γιώργος μας σώζει"!


Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί; Ο ΓΑΠ σώζει τη χώρα δια της τόνωσης της κατανάλωσης.
Πρέπει να μειωθούν οι μισθοί; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει τη χώρα δια της λιτότητας.
Πρέπει να μην πάμε στο ΔΝΤ; Ο ΓΑΠ σώζει τη χώρα αφού "λεφτά υπάρχουν" και το "ΔΝΤ καταστρέφει... τις χώρες στις οποίες πηγαίνει".
Πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει τη χώρα αφού το ΔΝΤ έχει την τεχνογνωσία για την ανόρθωση της οικονομίας μας.
Πρέπει οπωσδήποτε να μην πτωχεύσουμε; Ο ΓΑΠ σώζει τη χώρα από ένα πιστωτικό γεγονός και την κατάρρευση τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων.
Πρέπει οπωσδήποτε να πτωχεύσουμε; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει τη χώρα δια της "ελάφρυνσης του χρεους", της μείωσης των τοκοχρεολυσίων και της τιμωρίας των τραπεζίτων.
Πρέπει να μην πουλήσουμε τη δημόσια περιουσία; Ο ΓΑΠ σώζει τη χώρα από την απώλεια έλεγχου σε στρατηγικούς τομείς.
Πρέπει να ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει τη χώρα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων.
Πρέπει να μην δεχθούμε επίτροπους στα υπουργεία; Ο ΓΑΠ σωζει τη τιμή της χώρας και αρνείται "μπάστακες στα υπουργεία".
Πρέπει να δεχθουμε επιτρόπους στα υπουργεία; Ο ΓΑΠ πάλι σώζει την χώρα απευθύνοντας ο ίδιος πρόσκληση για μόνιμη επιτήρηση. 
Έχουμε καταλάβει πως ότι κι αν γίνει ο Γιώργος μας "σώζει";;;;;
Εχουμε καταλάβει ότι υπάρχει ένα σύστημα εξουσίας που αποδίδει παράλογες σωτηριολογικές ιδιότητες στις όποιες αποφάσεις του ηγέτη του;
Τι σημαίνει αυτο;
1) Δεν υπάρχει σχέδιο. Το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι η παρουσίαση της πραγματικότητας και των αποφάσεων των άλλων ως μέρος ενός "εθνικού σχεδιου"....Γι αυτό ότι κι αν γίνει τα παπαγαλάκια πανηγυριζουν....Το μόνο σχέδιο που υπάρχει είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης βάσει του "ότι κι αν γίνει ο Γιώργος μας σώζει". Γι αυτό και η σύσκεψη με τους νταβατζήδες- καναλαρχες σε μια ακόμη προσπάθεια εμφάνισης της ολέθριας πτώχευσης ως "εθνικής επιτυχιας"...Κι αν η πραγματικότητα είναι κακή τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα....

2) Έχουμε ενα καθεστώς που έχει αποκτήσει ολοκληρωτικά χαρακτηριστικα ( τουλάχιστον στο επίπεδο του διαλόγου με την κοινωνία)...Καμια άλλη αναλόγια δεν υπάρχει όπου ότι κι αν γίνει ο ηγέτης σε σώζει παρά μόνο σε δικτατορικά καθεστωτα.Οταν το παράλογο εγκαθίσταται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής και ο λόγος της εξουσίας πραγματικά ισοπεδώνει τη σκέψη τότε ο ολοκληρωτισμός είναι πια γεγονός.

Αλλά τι ανησυχούμε;;;

Αφού ο Γιώργος μας "σώζει" με ότι κι αν συμβεί, τότε ότι κι αν συμβεί εμείς σίγουρα θα σωθούμε!
Κοιτά σε τι συμπεράσματα μας οδηγεί ο παραλογισμός μιας ολοκληρωτικής εξουσίας!

ΥΓ: Μετά την πτώχευση η επομενη μεγάλη "εθνική επιτυχία", που θα κληθούμε να πανηγυρίσουμε απο το σύστημα της κλεπτοκρατίας και των νταβατζήδων, θα είναι η "έξοδος απο το ευρώ" αφού πρώτα διαγράψει και αυτή την πορεία της ως εκβιασμός για την λήψη νέων μέτρων.- 


Νικολόπουλος Βασίλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger