Αρχική » , » Πίστευε και μη... κυβέρνα

Πίστευε και μη... κυβέρνα


Ο άνθρωπος τον οποίο δεν πιστεύει πια ούτε ο Ανδρουλάκης διάβασε το Σύμβολο της Πίστεως στο Άγιο Όρος. 

Πώς θα σας φαινόταν αν, έπειτα από το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως, ο Άννας, ο Καϊάφας, ο Ιούδας (αν δεν είχε απαγχονιστεί) και άλλοι μεγαλοπαράγοντες που βοή­θησαν στη Σταύρωση του Κυρίου έβγαζαν δελτίο Τύπου και πανηγύριζαν για την εξέλιξη, αποδίδοντάς τη στις ενέργειές τους; Ας υποθέσουμε ότι έγραφε τα ακόλουθα:... «Πριν από ελάχιστους μήνες δεν υπήρχε κάτοι­κος της Ιουδαίας που θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο Μεσσίας θα ενσαρκω­νόταν σας ημέρες μας. 
Όμως, εμείς, έχοντας διακρίνει στο πρόσωπο του Ιησού από τη Ναζαρέτ τον ίδιο τον Χριστό, τον Υιό του θε­ού, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να παραδοθεί αβλεπτί και αμελλη­τί στους Ρωμαίους λεγεωνάριους για να σταυρωθεί ατάκα κι επιτόπου, ού­τως ώστε να αναστηθεί και να πιστέ­ψει ολόκληρος ο πλανήτης στο πα­νανθρώπινο μήνυμά Του. Ο προϋ­πολογισμός του έργου της σωτηρίας των ψυχών ημών και υμών έφτασε τα 30 αργύρια και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ρωμαϊκό Πλαίσιο Στήριξης του αυτοκράτορα Τιβέριου». Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια και την κα­τανάλωση ικανών ποσοτήτων παπύ­ρου για να γραφτούν τα παραπάνω, δεν θα τους πίστευαν ούτε οι πιο στε­νοί συγγενείς τους. 

Μνημόνιο-μνημόσυνο 

Τις προάλλες είχαμε τα δίχρονα της μακαρίτισσας της δημοκρατίας μας (από τη μέρα δηλαδή που ανέλαβε ο ΓΑΠ το πηδάλιο του Τιτανικού). Για να τιμήσουν την ημέρα, οι ιθύνοντες νόες της κυβερνητικής προπαγάνδας, σε μια επίδειξη μαύρου χιούμορ, έκα­ναν κάτι αντίστοιχο με το υποθετικό δελτίο Τύπου του Άννα, του Καϊάφα και του Ιούδα. 

Έδωσαν στη δημοσιότητα απολο­γισμό (!) με πάμπολλες αυτοκολακείες για το κυβερνητικό έργο! Ιδού πώς ξε­κινάει το απίθανο κείμενο: «Πριν από δύο χρόνια, ο λαός μας ζήτησε να απε­λευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνά­μεις της χώρας από βάρη και δουλεί­ες. Ζήτησε επανάσταση. Την επανά­σταση του αυτονόητου! Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποι­ήσει τις μεγάλες δυνατότητες της. Αυ­τό κάνουμε. Αυτό προσπαθούμε. Αυ­τός είναι ο στόχος μας. Να ξεφύγου­με όλοι από τους περιοριστικούς ορί­ζοντες του μικρόκοσμου μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους». Τώρα τι να τους πεις; Και στα δικά τους; Τα λό­για ωχριούν μπροστά στο απύθμενο θράσος των σταυρωτών της Ελλάδας. 

ΥΓ.: Η φωτογραφία του Αγιορεί­τη ΓΑΠ προέρχεται από τον πρωθυ­πουργικό λογαριασμό στο flickr. www. Flickr.com/photos/primeminister.gr)


ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ-11-10-2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger