Αρχική » , » Και εις ανώτερα !

Και εις ανώτερα !


«Oι Έλληνες δεν το καταλαβαίνουν αυτό» είπε σε κάποια στιγμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συζήτηση (μονόλογο) που είχε με τον Γ. Πρετεντέρη. Χείμαρρος, λεξιπλόκος και λεξιπλάστης, χειριστής της σοφιστείας και του «στρίβειν» πλαγίως και επιδεξίως, προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα των μέτρων και για την τολμηρή του απόφαση να θυσιαστεί για την πατρίδα. Έφτασε δε μέχρι του σημείου να ...πει ότι απειλείται και η βιολογική, πλην της πολιτικής, εξόντωσή του! Μπορεί να τα πιστεύει αυτά που είπε και μάλλον έτσι είναι. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να μας πείσει ότι αυτά που (του λένε να) κάνει οδηγούν στον σωστό δρόμο. Ματαίως ο δημοσιογράφος προσπάθησε να του υποδείξει λιγότερη έπαρση. Όταν ο Ευάγγελος πάρει φόρα (να μιλάει), τίποτε δεν μπορεί να τον σταματήσει. Το κακό με τον άνθρωπο αυτόν είναι ότι πολλοί είχαν επενδύσει (και πιστέψει) στο πολιτικό του μέλλον. 

Όποιο όμως κεφάλαιο και αν διέθετε το έχει ξοδέψει σε ελάχιστο χρόνο και βρίσκεται παγιδευμένος στη γέφυρα του «Τιτανικού», με τον πρωθυπουργό να έχει κλειδώσει και τις δυο πόρτες και να εγκαταλείπει το πλοίο με... κανό! Η εποχή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαινε στα κανάλια και με τον (πολιτικό) όγκο του σκίαζε τους πάντες έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Προχθές ήταν σκιά του εαυτού του, ιδιαίτερα πι στιγμή που άρχισε να λέει ότι «ο Καραμανλής δραπέτευσε και είχε προσχεδιάσει τη φυγή του». 

Πάνε να μας τρελάνουν οι πασόκοι! Ξεχάσαμε ποιος φώναζε κάθε μέρα «εκλογές»; Ξεχάσαμε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει ότι «ούτως ή άλλως θα ανατρέψει την κυβέρνηση στην προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο»; Δηλαδή τι άλλο να έκανε ο Καραμανλής; Εκλογές έκανε, την, αλήθεια είπε (αργά, όμως) και έχασε πανηγυρικά από «λεφτά υπάρχουν» - άθλιο ψέμα, το οποίο προσπάθησε, ματαίως, να εξωραΐσει προχθές ο Ευ. Βενιζέλος. «Εννοούσαμε ότι υπάρχουν λεφτά στη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία» είπε και...σκάσαμε στα γέλια! Το συμπέρασμα, όμως από τη (μία ακόμη) πομπώδη εμφάνιση του αντιπρόεδρου είναι ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν «δεν χαμπαριάζουν»! Έχουν φορέσει τα αλεξιγιαούρτια γιλέκα και αλωνίζουν! 

Έχουν πεθάνει τον ασθενή και τώρα παρακαλούν τον θεό να τον αναστήσει και, παρ' όλα αυτά, επιμένουν στη χορήγηση του ίδιου φαρμάκου. «Εδειξα στην τρόικα τις προτάσεις μου» είπε σε κάποια στιγμή ο Ευάγγελος. Για σκέψου, πρόοδος! Έδειξε την κόλλα του στους καθηγητές! Και εις ανώτερα! 

Η ΑΚΙΣ
(εφ.Δημοκρατια-12/10/2011)







(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger