Αρχική » » Ένοπλες Δυνάμεις : Βγήκαν τα μαχαίρια για τις κρίσεις

Ένοπλες Δυνάμεις : Βγήκαν τα μαχαίρια για τις κρίσεις


Eποχές «Νικολοβάρβαρων» (όπως χαρακτηρίζονταν παλαιότερα οι έκτακτες κρίσεις στο στράτευμα, καθώς γίνονταν μεταξύ των εορτών της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Νικολάου) θυμίζουν τις τελευταίες ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με... ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης ετοιμάζεται ήδη να προχωρήσει σε αλλαγές. Η υποβόσκουσα αντιπαράθεσή του, κυρίως, με τον αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο (και για το θέμα της νέας δομής) δεν αποκλείεται να αποτελέσει τη θρυαλλίδα ευρύτερων αλλαγών. 

Σε άλλο μήκος κύματος 

Η σχέση Μπεγλίτη - Φράγκου έχει περάσει από 40 κύματα, με τις «καταιγίδες» να είναι μάλλον περισσότερες από τις περιόδους γαλήνης. Ο αρχηγός ΓΕΣ, ικανότατος αξιωματικός και με τεράστιες γνώσεις στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, καθώς μιλάει απταίστως την τουρκική γλώσσα, βρέθηκε αρκετές φορές σε άλλο μήκος κύματος και δεν δίστασε να εκφράσει τις διαφωνίες του. Τελευταίο παράδειγμα, το θέμα των σκουπιδιών, όπου οι επιφυλάξεις του ΓΕΣ για την εμπλοκή των Ε.Δ. ήταν σοβαρές. 
Εφόσον, πάντως, ο κ. Μπεγλίτης προχωρήσει σε έκτακτες κρί­σεις και εισηγηθεί την αποστρατεία του, τότε φαβορί για αντικαταστάτης του προβάλλει ο αντιστράτηγος Μι­χάλης Κωσταράκος, διοικητής του Γ Σώματος Στρατού και του NDC-GR. Πρόκειται για άριστο επαγγελματία με μεγάλες επιχειρησιακές ικανότη­τες και γνώση τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε. 
Το αμέσως μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα παραμείνει Αρχηγός Στόλου, ο αντιναύαρχος Παναγιώτης Ευθυμίου, γεγονός που θα οδηγήσει σε αποστρατεία τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Δημήτρη Ελευσινιώτη. 
Σε ότι αφορά τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Βασίλη Κλόκοζα -επιλογή και αυτός του κ. Μεϊμαράκη-, η τύχη του θα κριθεί την τελευταία στιγμή και θα εξαρτηθεί από πιθανές «καραμπόλες». Πάντως, όπως λένε και μέσα στην Αεροπορία, είτε μείνει είτε φύγει θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς το έργο του ελάχιστα απέχει από το να χαρακτηριστεί «μηδενικό»

ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger