Αρχική » , » Η Ελλάδα χρειάζεται “δημιουργικό γκρέμισμα”

Η Ελλάδα χρειάζεται “δημιουργικό γκρέμισμα”


Γράφει ο Χάρης Παυλίδης

Η Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο. Τα σκουπίδια πλημμυρίζουν τους δρόμους, οι λαθρομετανάστες εξελίσσονται σε εγκληματίες, οι μαφιόζοι σκορπούν τον τρόμο ανατινάζοντας μαγαζιά, και οι απεργίες έχουν παραλύσει τα πάντα. Η χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι ανοιχτό στις ορέξεις των συμμοριών, ενώ την ίδια στιγμή το κράτος εμφανίζεται...
αδύναμο να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα. Η ανασφάλεια των πολιτών συνδυασμένη με το αίσθημα του φόβου, σε συνθήκες μάλιστα κάθε άλλο παρά ομαλές λόγω της οικονομικής κρίσης, δημιουργούν ένα άκρως ανησυχητικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία.
Είναι-τουλάχιστον- αφελές να θεωρείται η κυβέρνηση ως η μόνη υπεύθυνη γι αυτή την κατάσταση. Αν σήμερα το κράτος είναι παντελώς ανυπόληπτο, δεν αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση. Μπορεί κάτι τέτοιο να βολεύει όσους επιχειρούν να προσεγγίσουν κομματικά το πρόβλημα, αλλά δεν είναι αλήθεια. Η ανυποληψία και η ανικανότητα του κράτους, αφορά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Προφανώς αν συνεχίσουμε να συζητάμε ποιοι ευθύνονται περισσότερο ή λιγότερο για τα χάλια του κράτους, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλήξουμε για ακόμη μια φορά νακάνουμε κύκλους γύρω από το πρόβλημα χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του. Και η ουσία είναι ότι η κοινωνία απαιτεί πρωτοβουλίες που θα δώσουν οριστική λύση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ώστε να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας μεταξύ των πολιτών.
Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό το κράτος- που απέτυχε να επανιδρύσει η Νέα Δημοκρατία, και κατάρρευσε επί ημερών ΠΑΣΟΚ- δεν διαθέτει τα εχέγγυα να ανταποκριθεί στο ρόλο και στην αποστολή του. Δεν είναι μόνο διαβρωμένο και σ’ ένα βαθμό διεφθαρμένο. Είναι επιπλέονκουρασμένο, γερασμένο και δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι κυβερνήσεις να μετατρέπονται σε όμηροι των μηχανισμών του. Παντού. Στις Εφορίες, στα Τελωνεία, στα Σώματα Ασφαλείας, στα Υπουργεία, στους Οργανισμούς, παντού.
Εθελοτυφλούν όσοι πιστεύουν ότι μια κυβέρνηση-η οποιαδήποτε κυβέρνηση- μπορεί να τα βάλει με τον κρατικό μηχανισμό. Το κράτος πρέπει να διαλυθεί και να χτισθεί απ’ την αρχή! Οι μηχανισμοί του πρέπει να τσακιστούν και να φτιαχτούν απ’ την αρχή. Τα ψευδοδιλλήματα που κατασκευάζουν «δημοκρατικές τύψεις» πρέπει να πάνε στην άκρη. Το εθνικό και πατριωτικό συμφέρον θα πρέπει να αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» της ανόρθωσης της χώρας. Ό,τι και να λέμε η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μακριά με τέτοιο κράτος. Μια κυβέρνηση «Εθνικής Ευθύνης», που θα προχωρήσει με κινηματική λογική στο «δημιουργικό γκρέμισμα», είναι η μόνη λύση.
Ας το καταλάβουμε επιτέλους. Πιάσαμε πάτο. Είμαστε το κακό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξυπνήσει το εθνικό μας φιλότιμο, να αφυπνισθεί η εθνική μας συνείδηση και βάζοντας στην άκρη τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να πούμε φτάνει πια. Να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάνουν οι χώρες που μας δίνουν μαθήματα. Να ξαναφτιάξουμε ένα ισχυρό κράτος δικαίου. Ένα κράτος αξιών και κανόνων, που όποιος τους παραβαίνει θα τιμωρείται αυστηρά και παραδειγματικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger