Αρχική » , » Η ημέρα της μαρμότας

Η ημέρα της μαρμότας

Τρίτη, Πέμπτη/Σάββατο βλέπει τον Πρόεδρο. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή σώζει την Ελλάδα. Την Κυριακή παίζει με το κανό του. 

Οι εξηγήσεις για το μυστήριο είναι τέσσερις. Αν συνεισφέρετε περισσότερες, καλοδεχούμενες. Έχουμε και λέμε: 
1. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάθει Αλτσχάιμερ και ξεχνάει ότι συναντιέται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάθε τρεις και λίγο. 
2. Νοιάζεται στ' αλήθεια τον κ. Πάρολο Καρούλια και θέλει να διαπιστώνει ιδίοις όμμασι ότι είναι καλά ο ηλικιωμένος πρώτος πολίτης της χώρας. 
3. Ο ΓΑΠ λειτουργεί ως αγγελιαφόρος της πρώην μητριάς του, της κυρίας Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου. Ζητάει εκ μέρους της...
μια παράταση ή και κούρεμα στην αποπληρωμή του δανείου που είχε λάβει από τον κ. Καρούλια το χαριτωμένο ζευγαράκι Αντρέας - Μιμή για να κατασκευαστεί η περιβόητη ροζ βίλα. 
4. Χωρίς να το έχουν αποκαλύψει ούτε στους οικείους τους, οι δύο τακτικοί συνομιλητές εργάζονται στον ίδιο θίασο και προβάρουν ρόλο που θα αφήσει εποχή. 
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η πρωθυπουργική εμμονή να συναντά τον κ. Πρόεδρο τόσο συχνά και να του λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα: «Μεγάλη μάχη, κρίσιμες αποφά­σεις, ανάγκη για συστράτευση, υπευ­θυνότητα, ελληνικό χρέος, αναγέν­νηση της χώρας, συναίνεση, απαραί­τητες μεταρρυθμίσεις, ευρωπαϊκή οικογένεια, έλλειμμα». 

Αγαπη-μένιος 

Από την άλλη, ο κ. Πάρολος Καρούλιας, που έχει συνυπάρξει με κορυφαί­ες πολιτικές περσόνες της Ευρώπης (βλ. Μένιος Κουτσόγιωργας, Γιώρ­γος Κατσιφάρας, Άκης Τσοχατζόπουλος), δεν μπορεί να αρνηθεί μια επίσκεψη του πρωθυπουργού. Άλλωστε, τον έχει επηρεάσει η παλιά παροιμία των εμπόρων «και η σκόνη του πελάτη να μπει στο μαγαζί, κέρδος είναι» . Ο Γιώργος είναι τακτικός πελά­της του Προεδρικού Μεγάρου και το κέρδος το έχει στο τσεπάκι ο σεβα­στός κι αμίλητος Πρόεδρος. Μιλάμε για τις κάμερες! Στήνονται όλες απέξω και σπάνε την ανία της απροσπέ­λαστης οδού Ηρώδου Αττικού. 
Η δημοσιότητα είναι εγγυημένη και το ενδιαφέρον του κοινού παραμένει αμείωτο. Το τελευταίο δεν είναι παράλογο, αφού οι Έλληνες που παρακολουθούν τα ασταμάτητα πηγαινέλα είναι εκείνοι που θα κλη­θούν να πληρώσουν τον λογαρια­σμό. Μένουν καρφωμένοι στις οθό­νες τους επιδιώκοντας να μάθουν πού θα σταματήσει να γράφει χρέη το εθνικό μας φεσόμετρο. Η ζωή συ­νεχίζεται, η προεδρική «αποζημίω­ση» καταβάλλεται κανονικά, τα παι­διά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, άνθρωποι αυτοκτονούν και η Ελλάς «σώζεται». 

*«Η ημέρα της μαρμότας» (αγγλικός τίτλος: Groundhog Day). Ταινία του 1993, όπου ο πρωταγωνιστής (Μπιλ Μάρεϊ) ζει την ίδια ημέρα συνεχώς! 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/10/2011)
                 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger