Αρχική » » Ελληνικά για αρχάριους

Ελληνικά για αρχάριους

Στο ΚΚΕ η εκμάθηση της γλώσσας μας και η γυμναστική για την αστική πάλη φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Αυτή η φωτογραφία με τους συνειδητοποιημένους μαρξιστές λενινιστές Ασιάτες και Άπω ανατολίτες να πρωταγωνιστούν στην ταξική πάλη που διεξήχθη στην πλατεία Συντάγματος σου προκαλεί (τουλάχιστον) τύψεις. Πώς μπορείς να συνεχίσεις ακαθοδήγητος κι αταξινόμητος τη ζωή σου, όταν οι σύντροφοι από... τη Μιανμάρ, την Ουλάν Μπατόρ (πρωτεύουσα Μογγολίας), την Ντουσανμπέ (πρωτεύουσα Τατζικιστάν) και την Καμπούλ δεν πρόλαβαν να καθαρίσουν τα αμπέχονά τους από τη σκόνη της πατρίδας τους κι απέκτησαν ταξική συνείδηση στην Ελλάδα; Εσύ βλέπεις τα ζώδια στα πρωινάδικα κι οι ξένοι προλετάριοι αποστηθίζουν «Ριζοσπάστη» , «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», «Οδηγητή»! Ενώ χάνεις τον χρόνο σου με το Τσάμπιονς Λιγκ, οι εισαγόμενοι κομμουνιστές παρακολουθούν με τις ώρες τηλεμάρκετινγκ στον 902, ομιλίες του Θανάση Παφίλη στη Βουλή και νοικιάζουν όλα τα ϋνο μεταινίες όπου εμφανίζεται ο Κώστας Καζάκος. Την ίδια ώρα που φραπεδιάζεις στις καφετέριες, οι ξένοι τρώνε κιλά τα κόλλυβα και ντουζίνες τα πένθιμα τσουρεκάκια στα μνημόσυνα αποκατάστασης του Ζαχαριάδη, του Βελουχιώτη και του Βαβούδη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πανηγυρί­ζουν τις νίκες του Μάκη Μαΐλη στα μαρμαρένια αλώνια των τηλεοπτικών παραθύρων κόντρα στους οπορτουνιστές εκπομπάρχες και τους υποκινού­μενους πανελίστες. 

ΠΑΜΕ πλατεία 

Η «επιφοίτηση» των αλλοδαπών κομ­μουνιστών ερμηνεύεται εύκολα. Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που έχει αμι­γώς θρησκευτικό -σωτηριολογικό και εσχατολογικό χαρακτήρα. Μια «φώ­τιση» θα στη φέρει, θέλεις δεν θέλεις. Υπόσχεται παράδεισο, αν και οι ιδέ­ες που το εμπνέουν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν αληθινές επίγειες κο­λάσεις. Αυτό μπορούν να το βεβαιώ­σουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύ­ρια κατοίκων διάφορων χωρών που ευλογήθηκαν με την αγιαστούρα της Κα Γκε Μπε. Τώρα που του ήρθε και η έμπνευση να «πάει πλατεία» (Συντάγ­ματος) επειδή ζήλεψε την αίγλη των «Αγανακτισμένων», οι λοιποί πρέπει να αναχωρήσουν διότι όλα τα δόγμα­τα δεν μπορούν να ανεχθούν «αιρέ­σεις». Αιρετικοί (και ύποπτοι) στην πε­ρίπτωση μας είναι όλοι όσοι διαμαρ­τύρονται στο Σύνταγμα - πλην των ΠΑΜΕτζήδων. 
Το γράφει κι ο «Ριζοσπάστης» (Κυ­ριακή 23 Οκτωβρίου): «Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι επί βδομάδες που στο Σύνταγμα γίνονταν καθημερινά συγκεντρώσεις των λεγό­μενων "αγανακτισμένων" δεν είχαν εμ­φανιστεί ούτε για δείγμα οι μηχανισμοί των κουκουλοφόρων. Εμφανίστηκαν τώρα, που στον ίδιο χώρο διαδήλω­ναν οι ταξικές δυνάμεις, οι εργάτες με τα συνδικάτα τους, με τις ομοσπονδί­ες τους». 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/10/2011) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger