Αρχική » » ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ.

ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ.


Τον επαναπατρισμό μεγάλης μερίδας αξιωματικών και υπα­ξιωματικών που υπηρετούν στο εξωτερικό ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης με το αιτιολογικό της πε­ριστολής των δαπανών. Τη... «νύφη», πάντως φαίνεται να πλη­ρώνουν περισσότερο οι...
χαμηλόβαθμοι και λιγότερο οι υψηλό­βαθμοι, αρκετοί εκ των οποίων, όπως καταλαβαίνετε, «έχουν τον τρόπο τους»»

Με αφορμή, πάντως το παραπάνω, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε και στην ιδιαίτερη φροντίδα που επιδεικνύουν ορι­σμένοι κύκλοι γύρω από τον κ. Μπεγλίτη ούτως ώστε να διατη­ρηθεί η θέση του ναυτικού ακολούθου στο Βερολίνο, λόγω «ει­δικής αποστολής». Δεν μας τη λέτε κι εμάς ρε παιδιά, την «ειδι­κή αποστολή», να τη μάθουμε κι εμείς μια και, από ότι ξέρουμε, το «Παπανικολής» το παραλάβαμε. Εκτός κι αν αληθεύουν όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του Πενταγώνου περί της υψηλής προστασίας που απολαμβάνει ο νυν ακόλουθος εκεί, λόγω των» βαθέων «πράσινων» καταβολών του» 

Το πιο ωραίο, όμως με το στενό περιβάλλον του κ. Μπεγλίτη είναι άλλο. Οι άνθρωποι» δεν παίζονται με τίποτα! Ακούστε τι σκέ­φτηκαν και, από ότι μαθαίνουμε, ετοιμάζονται να «βάλουν μπρο­στά»: Να δημιουργήσουν μία Διακλαδική Διεύθυνση για το Υγειο­νομικό και μία για το Οικονομικό Σώμα. Τρικυμία εν κρανίω… 

Το μεγάλο μπέρδεμα όμως θα είναι άλλο. Φανταστείτε αξιω­ματικό της Πολεμικής Αεροπορίας να πηγαίνει να κάνει επιθεώ­ρηση σε μονάδα του Έβρου και αξιωματικό του Στρατού Ξηράς να ανεβαίνει να ελέγξει τα οικονομικά φρεγάτας… 

Μέσα σε όλο αυτό το γενικότερο χαμό με όλων των ειδών τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες είχαμε και συμμετοχή των Ενώσεων των Αποστράτων. Όλων των Ενώσεων, όμως Όχι. Οι απόστρατοι αεροπόροι -τους μόνους που, από ότι φαίνεται, δεν αγγίζουν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ή, αν θέλετε, για κάποιους άλλους οι μόνοι που δεν θέλουν να αγγίξουν την κυ­βέρνηση- απείχαν απ' όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Πεντάγωνο. Να υποθέσουμε ότι πίσω από την αποχή των αεροπόρων κρύβεται κάτι άλλο ή μήπως κάποιοι αποφάσι­σαν να προσθέσουν στα «φτερά» τους και μερικά... πούπουλα. 

Αληθεύει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεσπάσει ένας υπόγειος πλην εξαιρετικά σκληρός πόλεμος στο Πεντά­γωνο μεταξύ μεγάλης μερίδας στρατιωτικών γιατρών και του κ. Μπεγλίτη; Οι στρατιωτικοί γιατροί εκφράζουν από σημαντι­κές επιφυλάξεις έως ολοκληρωτική άρνηση στο ενδεχόμενο να λειτουργήσουν μονάδες για την παροχή υποκατάστατων ναρ­κωτικών σε τοξικομανείς πολίτες μετά την κατάργηση των Ο ΚΑΝΑ και την ένταξή τους στα νοσοκομεία. 

Κουίζ: Ποιος τεχνικός σύμβουλος μεγάλης ευρωπαϊκής αμυ­ντικής βιομηχανίας εκπροσωπεί ταυτόχρονα και το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού στις επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Για να σας βοηθήσουμε, θα σας πούμε ότι η εν λόγω εταιρεία εμφανίζεται ως ένα από τα φαβορί για την αγορά των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» 

Ο Παρα-στρατιωτικός
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-13/10/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger