Ο Θεός έπλασε τη Βάσω!

Μία από τις δύο κυρίες είναι ηθοποιός. Ονομάζεται Μπριζίτ Μπαρντό. Κι η άλλη είναι ηθοποιός. Καρατερίστα σοσιαλίστρια. 

Σε εποχές κρίσης και κατήφειας, επιβάλλεται η δημοσίευση φωτογραφιών που εξάπτουν τη φαντασία και δικαιολογούν κάθε δευτερόλεπτο από τις ζωές των ανδρών- έστω κι αν το κάλλος των εικονιζόμενων ήταν εμφανές και αδιαμφισβήτητο- την εποχή που... σιγούσαν τα όπλα στον τελευταίο πόλεμο των Μπόερς (οι σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις Άγγλων και Ολλανδών αποίκων στη Νότιο Αφρική, που έληξαν το 1902).
Το στιγμιότυπο λήφθηκε πριν από 14 έτη, στις 10 Ιουλίου 1997,όταν ο ση-μιτισμός μεσουρανούσε, ο Μαντέλης ετοιμαζόταν να αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών, ο Πανταγιάς διέπρεπε, ο Βενιζέλος μασούλαγε σοκολάτες συντάσσοντας νομοσχέδια, ο ΓΑΠ έκανε σεμινάρια ελληνικών και ο Θόδωρος Τσουκάτος δεν ήξερε για ποιο λόγο αισθανόταν ευφορία όταν άκουγε τις λέξεις «μάρκα», «Siemens», «σακούλα», «ταμεία», «ΠΑΣΟΚ». Μια απ' αυτές τις όμορφες νύχτες του θέρους του "97 η Μπριζίτ Μπαρντό την πέρασε στην Ελλάδα. Είχε έρθει για να παραλάβει ένα από τα διεθνή βραβεία της UNESCO, σε τελετή που έλαβε χώ­ρα στην Παλαιά Βουλή. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η κυρία Μπαρντό είπε άμα το πέρας της τελετής: «Ανταλ­λάσσω όλα τα βραβεία του κόσμου για μια ακόμη χειραψία με τη Βάσω Πα­πανδρέου». 

Αστράφτει η «γκιόσα» 

«Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιόνα» τραγουδούσαν οι αντάρτες, που είχαν μια κάποια έφεση στον σο­σιαλισμό, κατά τη διάρκεια της Κα­τοχής 1941-1944. Τώρα, οι εσωκομ­ματικοί «αντιστασιακοί» της πασοκάρας κινούνται ακριβώς στο ίδιο ηρω­ικό κλίμα, αλλά με παραλλαγμένη τη στιχοπλοκή. «Βροντάει ο Πάγκαλος, αστράφτει η γκιόσα» ακούγεται στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου από εμ­βληματικές μορφές του ελλαδικού κοινωνισμού. Ο Πάγκαλος, ούτως ή άλ­λως, πάντα βροντάει. Ακόμα κι όταν προσπαθεί να κάτσει σταυροπόδι, όλο και κάποιος βροντερός ήχος θα δραπε­τεύσει από τα πέριξ της κορμάρας του. Η κάθε «γκιόσα» του Κινήματος είναι βέβαιον ότι αστράφτει, μια και τα κο­σμήματα ουδέποτε έπαψαν να έλκουν την προσοχή των ανέμελων θεραπαινίδων του παπανδρεϊσμού.
Η κυρία Βάσω, με την αειθα­λή γοητεία της, εχθές απέδειξε και το αμετακίνητον στις πολιτικές θέ­σεις της. Είναι πιο σταθερή κι από βί­δα που σφηνώθηκε στραβά σε σίδε­ρο. Διαφωνεί με τα αντιλαϊκά νομο­σχέδια, άρθρα και τροπολογίες, αλλά πάντα τα -ψηφίζει! Χθες μάλιστα εί­πε το αμίμητον: «Ψηφίζω και έχω συ­νειδησιακό πρόβλημα για την πορεία της χώρας. Είναι η τελευταία φορά». Έχει δίκιο η κυρία Παπανδρέου. Εί­ναι η τελευταία φορά... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/10/2011)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger