Αρχική » , » Ο οικονομικός πόνος για τον ελληνικό λαό είναι διπλάσιος» σε σχέση με Ιρλανδία και Πορτογαλία

Ο οικονομικός πόνος για τον ελληνικό λαό είναι διπλάσιος» σε σχέση με Ιρλανδία και Πορτογαλία


ΤΙΤΛΟ «συντονισμένο» με την πολιτική γραμμή του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν την περασμένη Δευτέρα οι «New York Times», για να περιγράψουν την οικονομική κατάσταση που επικρατεί πλέον στη μεταμνημονιακή Ελλάδα...

«Τα σχέδια λιτότητας στην Ελλάδα πλήττουν την ανάπτυξη» έγραφε χαρακτηριστικά η έγκυρη βρετανική οικονομική εφημερίδα, αναφερόμενη βέβαια με αριθμούς και στοιχεία που δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση στις επιπτώσεις που έχουν στο οικογενειακό εισόδημα τα τελευταία μέτρα λιτότητας. «Ο οικονομικός πόνος που καλείται να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός είναι διπλάσιος σε σχέση με εκείνον που θα βιώσουν οι λαοί της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας» τόνιζαν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, εξηγώντας ότι «το εξοντωτικό πρόγραμμα λιτότητας και οι δραστικές περικοπές στα εισοδήματα που επιβάλλουν οι δανειστές ουσιαστικά πνίγουν την ανάπτυξη» στη χώρα. 
Μάλιστα, όπως επισήμαναν οι «New York Times»,οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις στους φόρους και οι περικοπές δαπανών για το 2011 ισούνται περίπου με το 14% του μέσου εισοδήματος ενός ελληνικού νοικοκυριού. Κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι στον βωμό της αποπληρωμής του χρέους κάθε οικογένεια θα κληθεί να αφαιρέσει από το συνολικό της εισόδημα 5.600 ευρώ! Κι όλα αυτά τη στιγμή που η κρίση και το μνημόνιο για το έτος που διανύουμε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία «κοστίζουν» αντίστοιχα σε κάθε οικογένεια 2.200 ευρώ και 3.600 ευρώ. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/10/2011)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger