Αρχική » , » «Επιστράτευση» για τα σκουπίδια

«Επιστράτευση» για τα σκουπίδια

A. ΤΟ ΥΕΘΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ 170 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕI. 
B. ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 500 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥN ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ,ΕΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ. 

Όμηροι μιας φαρσοκωμωδίας δίχως τέλος, που έχουν στήσει κυβέρνηση και ΠΟΕ- ΟΤΑ γύρω από τους χιλιάδες τόνους σαπισμένων σκουπιδιών, εξακολουθούν να βρίσκονται εκατομμύρια κάτοικοι της Αττικής. Με εμφανή στόχο να πιεστούν περαιτέρω οι εργαζόμενοι στους δήμους, μέχρι αργά χθες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πρωτόγνωρο... κρυφτούλι από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών, που δεν απαντούσε επίσημα εάν υπάρχει αίτημα για συμβολή στρατιωτικού προσωπικού στην αποκομιδή. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωναν πλήρως ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε την αρωγή του Στρατού. Προς επίρρωση όλων αυτών, υπήρξε κινητοποίηση των Γενικών Επιτελείων, ώστε να συνταχθούν και να αποσταλούν λίστες με 170 ονόματα οπλιτών, οι οποίοι διαθέτουν επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης και εμπειρία στα απορριμματοφόρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τα Επιτελεία να έχουν σε ετοιμότητα 500 στρατιώτες από μονάδες της Αττικής, για να συμβάλουν στην αποκομιδή, εάν απαιτηθεί. 
Ωστόσο, μεγάλο ερώτημα παρέμενε ποια οχήματα θα οδηγήσουν οι επαγγελματίες οπλίτες, αφού τα αμαξοστάσια των δήμων βρίσκονται υπό κατάληψη και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης απέρριψε το αίτημα διάθεσης στρατιωτικών απορριμματοφόρων. 

«Κωλοτούμπα» Καμίνη 

Την επικοινωνιακή ιλαροτραγωδία γύρω από τη συμβολή του Στρατού στην αποκομιδή ξεκίνησε πρώτος νωρίς χθες το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. 
«Οι ιδιώτες που υπάρχουν δεν επαρκούν. Κάθε ιδιωτικό απορριμματοφόρο μπορεί να μεταφέρει 1,2 τόνους απορρίμματα, ενώ το δημοτικό οκτώ τόνους», ανέφερε (ΣΚΑΪ). «Το μόνο που απομένει είναι ο Στρατός», σημείωσε και ερωτηθείς εάν θα φτάσει ως εκεί, πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να κηρύξει επιστράτευση». 
Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Καμίνης, προσπάθησε άρον άρον να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε προχώρησε σε αυτή τη δήλωση: «Είναι αστείο να λέγεται ότι έχω κάνει τέτοια δήλωση. από τη στιγμή που εκκρεμεί η υπόθεση για το αν είναι παράνομη και καταχρηστική η απεργία», είπε. Την τέταρτη κατά σειρά προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, ύστερα από έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι απειλές που εκτοξεύονται από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις επικείμενες καταλήψεις κτιρίων και αμαξοστασίων θα προκαλέσουν την τέλεση αδικήματος. Σήμερα αναμένεται ότι θα συζητηθεί τελικά η προσφυγή του Δήμου Αθηναίων, με την οποία ζητείται να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργα­ζομένων. 
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από πλευράς της, άφησε κατά μέρους τους «λεοντα­ρισμούς» ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μαζεύουν απορρίμματα από ευαίσθητους χώρους και αποφάσι­σε να αρχίσει ξανά την αποκομιδή σε νοσοκομεία, ιδρύματα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς και λαϊκές αγορές, καθώς και στους δρόμους από τους οποίους θα περάσουν οι πορείες των διαδηλωτών αύριο και την Πέμπτη. 

Πυρπόλησαν φορτηγό 

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση με τα «βουνά» των σκουπι­διών. με το σκηνικό να έχει πλέον εκτραχυνθεί, καθώς χθες το πρωί υπήρξαν οργανωμένες επιθέσεις εναντίον ιδιωτικών απορριμματοφό­ρων στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο οδηγοί και να καεί η καμπίνα ενός οχήματος. 
Το πιο σοβαρό περιστατικό έγι­νε στη λεωφόρο Κύμης. Ομάδα περίπου 50 ατόμων (πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εργα­ζομένους στο δήμο της περιοχής) σταμάτησαν απορριμματοφόρο, εκτόξευσαν μπογιές στο παρμπρίζ και αφού έβγαλαν έξω τον οδηγό, ένας από αυτούς έλουσε την καμπί­να με βενζίνη και έβαλε φωτιά. 
Λίγη ώρα νωρίτερα, αλλοδαπός υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας κα­τήγγειλε ότι εργαζόμενος της ΠΟ­Ε-ΟΤΑ τον ξυλοκόπησε την ώρα που οδηγούσε απορριμματοφόρο στη Νέα Ιωνία. Η Αστυνομία προσήγαγε το φερόμενο ως δράστη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν υποβλήθηκε μήνυση εις βάρος του. 
Από την Περιφέρεια Αττικής ανέφεραν ότι σήμερα θα προστε­θούν ακόμα δύο ιδιώτες στο έργο της αποκομιδής. Πρόκειται για τις εταιρίες Διονυσόπουλος και ΑντιPollution.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-18/10/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger