Αρχική » , , » Κόβουν το επίδομα γάμου από τους ένστολους

Κόβουν το επίδομα γάμου από τους ένστολους

α. ΠΛΑΦΟΝ 1.900 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
β. ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ 35 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.

ΧΑΝΟΥΝ από την 1 -11 -2011 το επίδομα γάμου των 35 ευρώ το μήνα και οι 250.000 λειτουργοί του Δημοσίου, δηλαδή οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες, οι δικαστικοί, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι... ερευνητές, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι διπλωματικοί υπάλληλοι! Αυτό προβλέπει διάταξη-βόμβα που προσέθεσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στην παράγραφο 1 του άρθρου32 του πολυνομοσχεδίου για τα νέα χαράτσια και το μισθολόγιο. 

Επιπλέον αλλαγές 

Με άλλες προσθήκες του κ. Βενιζέλου στο πολυνομοσχέδιο: 

Αυξάνονται από τα 700 στα 900 ευρώ το μήνα τα επιδόματα θέσης ευθύνης για τους Γενικούς και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. 

Τα επιδόματα θέσης ευθύνης αυξάνονται και διαμορφώνονται σε 450 ευρώ το μήνα για τους Προϊστάμενους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, σε 400 ευρώ το μήνα για τους Σχολικούς Συμβούλους προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 350 ευρώ για τους Διευθυντές Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ. 

Καταργούνται τα έξοδα κίνησης που καταβάλλονται ανε­ξαρτήτως της μετακίνησης του υπαλλήλου. 

Το πλαφόν των 1.900 ευρώ το μήνα, το οποίο επιβάλλεται στις αποδοχές των εργαζομένων σε εκτός Χρηματιστηρίου επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου, επεκτείνεται και στις αποδοχές των εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις. 

Επιβάλλεται πλαφόν στις αποδοχές των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου. Το πλαφόν ισούται ται με το 65% του μέσου κατά κεφαλήν μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων όπως αυτό είχε διαμορφωθεί στις 31 -12-2009. 

Παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2015 η ισχύς των παραπάνω ανωτάτων ορίων αποδοχών. 

Ορίζεται ότι εάν η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις είναι με­γαλύτερη του 30%, τότε μέχρι το 30% η μείωση θα γίνει άμεσα από την 1 -11-2011 και το υπόλοιπο ποσοστό μείωσης θα επιβληθεί σε δύο ετήσιες δόσεις! 

Επιβάλλεται περιορισμός στο Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομι­κών Στόχων, το οποίο καθιερώνε­ται ως μπόνους υψηλής αποδοτι­κότητας για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και των ασφαλιστικών ταμείων. Το συνο­λικό ύψος των ποσών του ΚΕΔΣ που θα καταβάλλονται ετησίως από τον Κρατικό Προϋπολογισμό δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. 

Από την 1 -1 -2012 η καταβολή των αποδοχών των αποσπασμένων θα γίνεται από τις υπηρεσίες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί. 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ 
(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ- 14/10/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger