Αρχική » » Πίσω στο...2009!

Πίσω στο...2009!

Όλη η φασαρία έγινε για να γυρίσουμε στο σημείο που βρισκόμασταν πριν από δύο χρόνια!

Eίχα καιρό να πάω πρωί στην πλατεία. Να σας πω την αλήθεια, δεν μου περισσεύει πλέον το τρίευρο για έναν καφέ που δεν κοστίζει περισσότερο από 20λεπτά. «Να φέρω τυρόπιτα; Είναι δωρεάν» κελάηδησε η πάντα όμορφη και χαμογελαστή Σοφία. Για κάτσε, βρε παιδί μου. Δεν θα ήταν πιο εύκολο, αντί να προσφέρει τυρόπιτα δωρεάν το κατάστημα, να «κουρέψει» την... τιμή του καφέ; Αν σκεφτείς όμως ότι η τυρόπιτα που σου προσφέρει κοστίζει στο τυροπιτάδικο ένα ευρώ τότε καταλαβαίνεις πόσα κερδίζει σε κάθε τυρόπιτα το φαστφουντάδικο! «Και τι θα γίνει τώρα με το "κούρεμα"; Δεν θα πρέπει να μειωθούν και οι τιμές, αφού θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις;» ρώτησε ο Γιάννης, συνταξιούχος της ΔΕΗ, παλιός συνδικαλιστής, με παιδιά και εγγόνια. Ο Μάνος, χρόνια επιχειρηματίας, απόμαχος πια, ανέλαβε την ανάλυση.
«Άκου να δεις. Το "κούρεμα" που λένε οι τηλεοράσεις δεν γίνεται εφ' όλου του χρέους. Γίνεται στα 140 δισ. που κατέχουν τράπεζες, Ταμεία και ιδιώτες. Δηλαδή στα ποσά που δεν αγγίζουν τις κυβερνήσεις. Τα υπόλοιπα 200 δισ. που χρωστάμε σε κρατικά δάνεια κλπ. δεν κουρεύονται. Συνεπώς, φτάνουμε σε ένα ποσό γύρω στα 260 δισ., δηλαδή όσα χρωστούσαμε το 2009 και περισσότερα!» Εξεπλάγη η συντροφιά. «Δηλαδή η φασαρία έγινε για να γυρίσουμε στο σημείο που βρισκόμασταν προτού αναλάβει να μας σώσει το ΠΑΣΟΚ;» 
« Είναι και τα περίπου 30 δισ. Που θα δανειστούμε για τις τράπεζες! Αν λοιπόν το 2009 είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, είχαν γίνει περικοπές ή πάγωμα μισθών κι αν είχαμε κι ένα "κούρεμα" του 20%, θα υπήρχε σήμερα ένα χρέος πολύ μικρότερο από άλλες χώρες και θα βρισκόμασταν προ των πυλών των αγορών. Αντί γι' αυτό όμως, γελοιοποιηθήκαμε, λέγαμε βλακείες περί «Τιτανικού» και «διεφθαρμένου κράτους» και σπεύσαμε, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος με –ψέματα και σκανδάλομαχίες, να ανοίξουμε την πόρτα της ευρωζώνης στο ΔΝΤ και την πύλη της κολάσεως στη χώρα; Και να σας πω κάτι ακόμα; 
Να θυμηθείτε ότι, αν κερδίσουν οι Σοσιαλιστές στη Γαλλία, θα χάσουμε κι αυτή τη -μικρή έστω- υποστήριξη που έχουμε από τη χώρα του Ναπολέοντα!» «Και ποια είναι η λύση;» ρωτήσαμε τον Μάνο. «Αλλαγή προσώπων, τακτικής και, το κυριότερο, νοοτροπίας. Είμαστε πλέον φτωχοί, που μπορούν να (ξανα)πλουτίσουν, αν δουλέψουμε σωστά!» 


Η ΑΚΙΣ
(Εφ. Δημοκρατία-25/10/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger